3d5ae2da1cc9e723

Obama top blijkt over kernenergie te gaan

De Obama top is momenteel in volle gang. Obama is al aangekomen met zijn helikopter Airnoice one en heeft daarna de nachtwacht bezocht. Na een bezoek aan het Rijksmuseum is hij het park in gegaan om daar wat eendjes te voeren. In het park werd hij opgewacht door Mark Rutte waar ze gekeken hebben naar "De schoenenpoetser", een schilderij uit 1792 waarop de eerste Nederlandse premier staat die de schoenen van een Amerikaanse president oppoetst.

In de periferie van het bezoek van Obama aan Nederland speelt zich de Nuclear Security Summit 2014 af, die met name belangrijk is omdat in de marge van deze top gesproken word over de crisis op de krim.

In verder nieuws wil ook ik, Dinand Mentink, publiekelijk afstand nemen van de uitspraken van Geert Wilders. Ik bedoel, als enkele jaren te laat het moment is aangebroken waarop we allemaal wel magischerwijs moeite hebben met die rasistische pannekoek dan doe ik ook mee. Alles voor m'n publieke imago!

Over publiek imago gesproken, of eigenlijk vooral, compleet gebrek daaraan. Vorige week op trefavond sprak Laurens. Wie Laurens niet kent, ken hem van kring, waar hij in een constant equilibrium tussen "moeten huilie huilie doen" en "niet kunnen huilie huilie doen" verkeerde. Hij sprak over zijn ontwikkeling, en dingen, en andere dingen en meer dingen. Hij deed dit, for some reason, in een badjas, met een superman onderbroek, en zonnebril. Onderdeel van zijn, eh, "praatje", waren een liedje uit junglebook en een verplichte sigaar na afloop.

Alex en ik hadden vantevoren al gesproken over de noodzaak voor een corrigerende "stoel in het gezicht".

Had niet veel gescheelt of we hadden die correctie daadwerkelijk uitgevoerd. Maar Alex en ik zijn helemaal niet sterk genoeg om stoelen te gooien. Mooiste tijdens deze avond was toch wel het volgende. Het was allemaal zo random, en zo zonder duidelijk punt, dat het mogelijk was de helft van de zaal inwendig ongemakkelijk te voelen spartelen. Een beetje als volgt

Wat is de boodschap? *spartel* Ik vind het mooi, maar weet niet wat ik hier van -moet leren-. Het is allemaal erg cool, maar kan iemand dit voor mij samenvatten in 2 "geestelijke principes"? Kan iemand even een oneliner geven hoe Jezus in dit verhaal past? Ik vind het eng! Mama! *spartel*

En serieus, duidelijke boodschap duidelijke schmoodschap, ik vond het prachtig.

Over verhalen met duidelijke boodschap gesproken. Afgelopen zondag was jeugddienst. En die ging zoals het hoort: half. Ja, zo horen jeugddiensten te gaan. Dingen die net niet helemaal goed gaan, een paar dingen die volledig in de soep lopen, maar over het geheel genomen lijkt het daadwerkelijk een matig-capabele dienst. Aan de andere kant, het enige dat ik me van vorig jaar kan herinneren is dat het in 30 minuten afgelopen was en dat er ergens een filmpje was met drank-drinkende jeugdleden in het doopvont. Volgens mij was de concensus dat alles beter dan zo'n dienst goed genoeg was.

Zelf mocht ik preken, was niet eens een hele grote ramp. Vond het vooral leuk om te doen. Heb nog een selfie gemaakt. Staat op ToDo lijst des levensch.

Thomas

  • vr. 18 mei 2018 20:04:32

Eentjes? Really?

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

15b714bd043678f7

Onderzoek bevestigd, kleine kinderen worden groot

In de categorie: "joh, je meent het". Kleine kinderen worden groot. Met enige voorsprong de meestvoorkomende clichématige uitspraak. Rondom dit principe, dat kinderen groot worden, zijn overigens flink wat andere genânte uitspraken. Wie kent de volgende? Hee <naam>. Wat leuk dat ik jou hier zie. Laatste keer dat ik je zag was je nog een klein hummeltje. Of erger Ik heb jou luier ooit nog verschoond.