e3be2737d19ce595

Perfecte "ik geniet van de lente" foto in 4 stappen

Het is weer lente. En dat moet gevierd worden! Nu zijn er vele manieren om de lente te vieren. Het is mogelijk om, gekleed als madelief, de zonnedans te doen. Ook is het mogelijk om in zwembroek door het jonge gras te rennen. Maar, de meest populaire manier om de lente te vieren, met enige voorsprong, is toch wel een foto te maken van jezelf waarin je overduidelijk aan het genieten bent van de lente. Uit recent onderzoek is gebleken dat deze foto's met name in het voorjaar populair zijn en dat meer dan 98% van de mannen nooit zo'n foto gemaakt heeft.

Momenteel zit ik bij een mini conferentie op mijn studie. Dat is een soort van in scene gezette "conferentie" waar alle groepjes een paper presenteren. En het is zo fucking saai dat ik momenteel de tijd neem voor het schrijven van:

De 4 beste tips voor jou ideale "ik geniet van de lente foto".

Onderbreek activiteit

De ideale lente foto is niet ideaal als je hem op en loos moment maakt. Het belangrijkste is dat je er een activiteit voor onderbreekt. Lekker even hangen in het park en tot rust komen? Stoppen en foto maken. Met vrienden een biertje drinken bij een vroege BBQ? Stoppen en foto maken. Het beste is om vervolgens nog 1.5 uur te spenderen aan het nabewerken van de foto via brakke apps op een trage telefoon. Dit zorgt ervoor dat het geluksmoment van fotomaken echt even binnen kan komen.

Grafisch spannend

Één van de grootste succesfactoren bij het maken van je lenteshot is het gebruiken van degelijke grafische technieken. Ik noem er een paar op

  • Tegen de zon in: enorm origineel en zorgt voor een mooi kleurrijk contrast in je foto
  • Filters er overheen. Vintage was even uit maar is nu weer helemaal terug. Vintage is weer retro!
  • Bloemetjes. Pluk ze, breek ze af, snij ze af, vernietig ze. Maar hou er mooi eentje tegen je neus aan terwijl je gelukzalig glimlacht.
  • Voeten. Probeer eens niet een gezicht te fotograferen maar voeten. Origineel!

Zorg dat anderen het zien

Als anderen het niet zien heb jij niet genoten van de lente. Zo simpel is het. Een paar tips:

  • Zet het op facebook, twitter. Verander overal je profielafbeeldingen. Ga voor die likes!
  • Laat het op je mobiel zien aan vrienden.
  • Bonuspunten als je je kiekjes laat zien terwijl je samen in de zon zit, zodat het scherm niet zichtbaar is en je nóg een activiteit onderbreekt.

Maak er collage van

Deze is echt leuk. Druk al je foto's af en maak er een collage van op een mooi groot stuk karton. Met schattige gekleurde dingetjes enzo. Maak daar vervolgens weer een foto van, haal hier filter over en zet deze ook weer op facebook. Echte pros kunnen dit proces herhalen en een collage maken van collage foto's. Dit proces nogmaals herhalen is vooralsnog enkel als theorie geïntroduceerd, de praktische haalbaarheid is nog niet onderzocht. Een team promovendi van onderwijskunde en psychologie zou dat moeten uitproberen. Het is niet alsof ze ander werk gaan vinden

Extra tip: pinterest. Serieus, zet het op pinterets. Twee redenen: deze foto's passen mooi tussen alle andere meuk die daar staat. En het mannelijke deel van de bevolking heeft er dan geen last van.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

3d5ae2da1cc9e723

Obama top blijkt over kernenergie te gaan

De Obama top is momenteel in volle gang. Obama is al aangekomen met zijn helikopter Airnoice one en heeft daarna de nachtwacht bezocht. Na een bezoek aan het Rijksmuseum is hij het park in gegaan om daar wat eendjes te voeren. In het park werd hij opgewacht door Mark Rutte waar ze gekeken hebben naar "De schoenenpoetser", een schilderij uit 1792 waarop de eerste Nederlandse premier staat die de schoenen van een Amerikaanse president oppoetst.