2d0fb92e68243cd6

Vuistregel: Als principe in de regel geen voorschriften hanteren

We gaan het hebben over regels vandaag. Vorige week, college, "Financial Accounting". Was niet zozeer een college alswel een docent die aan het ranten was over, dingen. Zou een goede dominee zijn. Hoe dan ook. Hij had het niet zo op regels. Maar je moest principes hebben. Want, geef financiële professionals 1000en regels en ze kunnen doen wat ze willen. Want ze doen alles dat niet mag, maar wel volgens de regels. Achter regels kan je je verstoppen. Dus zolang je regels hebt mag alles.

We gaan het hebben over regels vandaag. Vorige week, college, "Financial Accounting". Was niet zozeer een college alswel een docent die aan het ranten was over, dingen. Zou een goede dominee zijn. Hoe dan ook. Hij had het niet zo op regels. Maar je moest principes hebben. Want, geef financiële professionals 1000en regels en ze kunnen doen wat ze willen. Want ze doen alles dat niet mag, maar wel volgens de regels.

Achter regels kan je je verstoppen. Dus zolang je regels hebt mag alles.

Één van de regels waar ik regelmatig tegenaanloop is de volgende. "Je moet op tijd in de kerk zijn". Dat staat in ChristelijkCultuurtje 4:13a. Vlak voor "Gij zult op basis van arbitrair selectief Bijbellezen hoofdbedekking verbieden in kerken" (ChristelijkCultuurtje 4:14). Hoe dan ook. Was dus zondag, zoals gebruikelijk, te laat. Maar was dit keer niet erg. Want dominee was er niet. Toch jammer. Oprecht jammer. Ik dacht te laat komen een voorrecht was voor mij.

Bleek overigens om een bekende te gaan. Voor de vaste lezer "De mevrouw van de stenen".

Reden dat dominee te laat was: heel Enschede zat dicht voor een hardloop event. Iets waar we als jeugd ook aan mee zouden doen. Lekker met z'n allen naar buiten voor wat beweging. Dus het regende als een zot, dat is ook een regel. "Als u buiten moet zijn zal het regenen" (Universum 3:4). Had er zin in. Ik liep mee om me te laten sponsoren voor een sportevent komende zomer (nog bedankt allemaal!). En nog een regel was: je krijgt een medaille als je de 10km binnen 1.5 uur loopt. Nou, dat moest mij makkelijk lukken. Want ik zat op 5km al op een uur, en toen moest ik de helft nog.

Na afloop meteen mijn tijden vergelijken met die van de rest van de jeugd. Dat is ook een regel. Was enorm trots. Had sneller gelopen dan iedereen (op één na). Maar dan op dubbele afstand. Bonus. Trots. Gaaf. Daarna vergeleken met de tijden van alle deelnemers, ik bleek trager dan iedereen met rollator, steunkousen en kunstheupen. Kortom, als ik al zo traag ben:

Wat is dan de rest van de jeugd wel niet voor trage bende luie slakken?

Dat mag ik eigenlijk niet zeggen. Is ook een regel.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

2958302a2e798102

Christelijke events: Passion gepauper met pasen in de polaroidfabriek

Wat is het toch met christelijke events? Ik vind het oprecht cool dat kerken dingen willen organiseren, maar waarom zijn ze altijd zo, net niet? Meh. Goede vrijdag. Daphne en Dinand wat aan het rondshoppen naar iets opbouwends om naar toe te gaan. Event: "Johannes Passie in de Polaroid fabriek voor zwervers". Kijk. gaaf. Johannes Passie vind ik mooi, industriële setting, specifiek zou er geflyerd worden onder zwervers. Cool. Echt, gaaf.