b94ef76420d60dac

Studententuig op een bruiloft

Laat ik achteraan in de kerk gaan zitten. Sorry, ben wat laat. Waar zijn we? Psalm 112. Nieuwe of oude berijming? Oude. Gaap. Hoezo was je te laat? Moest mijn kado nog inpakken. Organist is wel aardig goed, zou mooi zijn als hij een stuk Bach speelt. Wel beetje een statische dienst, of niet?

*William Tell Overture*. Hee Alex? Hoor je die ringtone? Dat is het deuntje van the Lone Ranger. Huh huh. Iemand had z'n mobiel niet uitstaan. *D'OH, Simpsons Tapped Out heeft aandacht nodig*. Iemand op rij voor me met rood hoofd. Bestuurder naast me roept verontwaardigd "DICKHOF, ZET JE GELUID UIT". 10 man: SSSST, dit is een bruiloft! Dominee dreunt op achtergrond een beetje door, en op dat heerlijke rustgevende geluid begin ik een beetje te dommelen. Na zo'n 4.5 uur schrik ik wakker van de dominee die hard roept "God heeft de aarde gemaakt. God leidt de aarde. God is in ons midden". Whoehoe! Ik heb de 3 punten gespot. Nu weer lekker dommelen.

Nog even bitched de dominee op evolutie. Huilie. Huilie. Subtiele verwijzing naar het bruidspaar, "Bij wiskunde klopt alles, alles valt precies in elkaar, maken we nu de koppeling met het thema van vandaag ...". Ja, daar klopt inderdaad niet zoveel van. "Ik weet nog wel, vroeger, dat mijn wiskunde opgaven niet altijd klopten". En sindsdien is er niet veel verbeterd riep de cynicus in mij.

Oeh, kijk, fotograaf begint van vooruit kerk foto's te maken. Samen met buurman even onze handjes in lucht gestoken. En geknipoogd. Is dat ongepast tijdens bruiloft? Vraag me toch af. Is er al een mooie foto van de bruidegom gemaakt? Nou ja "De bruid ziet er wel mooi uit vandaag. Heeft ze vast haar best op gedaan". Nee, ik denk dat ze in die jurk uit bed is komen rollen.

Collecte. Geroezemoes. Begint iritant te worden. Ik zeg er wat van. "SSSSSST! Studententuig!". Gelach alom. Verrek.

Nog wat stukjes, door koortje waar bruid lid van is en iets met een viool, zal wel zus van bruidegom zijn. Klinkt wel aardig. Waarschijnlijk al twee weken zenuwachtig. Arm kind.

Trouwbijbel. Moesten we zien als een envelope. Woordspeling met wiskunde. Envelope: alles omsluiten. Badum tss. Kaartje erin gestoken, "mooiste kado dat er is". Bijbel is van kaft tot kaft waar, dus als dit kaartje er in zit moet dat wel zo zijn. Zou hij 2 weken gewerkt hebben aan dat grapje?

Feest. Te laat. Dinand, je bent te laat. Foei.

Een Nar is altijd te laat. En te vroeg. Hij arriveert altijd wanneer dat ongewenst is.

Stukjes. Peper en zout stelletjes. Een quiz met een tegenprestatie. Zouden ze elkaar wel goed genoeg kennen? 20 minuten en alle cliché vinkjes waren gezet. Handjes geschud op strategisch moment (1.5 minuut, nieuw record). Nog maar een sigaartje doen met Lauwie, buiten.

Het ga ze goed.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

2d0fb92e68243cd6

Vuistregel: Als principe in de regel geen voorschriften hanteren

We gaan het hebben over regels vandaag. Vorige week, college, "Financial Accounting". Was niet zozeer een college alswel een docent die aan het ranten was over, dingen. Zou een goede dominee zijn. Hoe dan ook. Hij had het niet zo op regels. Maar je moest principes hebben. Want, geef financiële professionals 1000en regels en ze kunnen doen wat ze willen. Want ze doen alles dat niet mag, maar wel volgens de regels. Achter regels kan je je verstoppen. Dus zolang je regels hebt mag alles.