dab1d38945b15ef8

Waarom baarden vroeger beter waren

Of: Nostalgie is van alle tijden Zo. De baard is onderwerp van discussie en gesprek. Vragen die spelen zijn; Is de baard weer hip? Mogen mannen een baard dragen? Mogen vrouwen een baard dragen? De baard voor mannen, en vrouwen, is weer helemaal terug in het straatbeeld. Trendwatchers speculeren al of vrouwen komende zomer ook snorretjes gaan laten staan. Van die foute ambtenaren snorretjes.

Of: Nostalgie is van alle tijden

Zo. De baard is onderwerp van discussie en gesprek. Vragen die spelen zijn; Is de baard weer hip? Mogen mannen een baard dragen? Mogen vrouwen een baard dragen? De baard voor mannen, en vrouwen, is weer helemaal terug in het straatbeeld. Trendwatchers speculeren al of vrouwen komende zomer ook snorretjes gaan laten staan. Van die foute ambtenaren snorretjes.

Deze hele ontwikkeling maakt mij nogal nostalgisch. Ik weet nog wel. Vroeger. Toen hadden vrouwen geen baard. Mannen ook niet. Ze waren niet "hip". Ik had een baard en was niet "hip".

Ik ben overigens nog steeds niet "hip".

Nostalgie blijkt overigens van alle tijden te zijn. Afgelopen zaterdag hoorde ik in een museum 4 poppen tegen elkaar zeggen: "Och, ik weet nog wel. Vroeger was alles beter. Nu moet het maar snel, snel snel".

Oh ja, museum. Wat de baard deed ik daar? Nou, hier om de hoek, tussen Boekelo en Haaksbergen, kan je weldriedubbeltjes met een stoomtrein reizen. Blijkt een vereniging te zitten die van die units restaureert en er dan mee gaat op en neer puffen. Heilige Machinistensnorren! Waarom kom ik hier nu pas achter?! Samen met Daphne een dagje heen geweest. Kaartje gekocht, aan een loket, bij zo'n mannetje met uniform, ik begon enthousiast te worden. Hele perron wit van de stoom en een conducteur met zo'n rond bordje, enthousiasme 60%. Vervolgens kon ik kiezen welke van de twee stoomtreinen ik wilde nemen richting Haaksbergen. Inclusief machinist met uniform met zo'n petje. Enthousiasme compleet.

Daphne, ik ga nu even mijn snor drukken en een paar keer met de trein op en neer naar Haaksbergen

Deze hele vereniging werd gedraaid door mannen overigens. Als in, geen vrouw gezien die hele dag. Vraag me af waarom dat is. Maar. Treinen waren vroeger zo veel gaver! Ook al haalden ze maar 20 km/h. Alles was vroeger beter overigens.

Vroeger nam men nog de tijd voor dingen. Dat is weer helemaal hip. Slow life heet dat. Zo heb ik laatst zo'n ouderwetse koffiemolen gehaald. Want, betere koffie. En je neemt even de tijd voor je koffie. Even een rust moment midden op de dag om heel ontspannen, langzaam, je koffie te malen. Om dan te genieten van een goed bakje degelijke espresso. Ik vind het belangrijk om op die manier tijd te nemen voor zaken.

Maar eerst heb ik hem voor een bruinige landkaart gezet, naast een open pot met koffiebonen. Foto van gemaakt. Op facebook geknald. 20 likes. Vrij aardig.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

b94ef76420d60dac

Studententuig op een bruiloft

Laat ik achteraan in de kerk gaan zitten. Sorry, ben wat laat. Waar zijn we? Psalm 112. Nieuwe of oude berijming? Oude. Gaap. Hoezo was je te laat? Moest mijn kado nog inpakken. Organist is wel aardig goed, zou mooi zijn als hij een stuk Bach speelt. Wel beetje een statische dienst, of niet?