1819e3438951d70c

Belegeringswerken, een fort en de eerste kring

Mijn huis is een effectief fort geworden. Dit bedoel ik op de meest letterlijke manier mogelijk. Het huis waar ik woon is sinds enkele weken een degelijke vesting omheind door hekken, een kanaal, belegeringswerken, kanonnen en een klein leger. Wat is er aan de hand? Nou, ik denk dat ze de riolering aan het vervangen zijn. Maar het blijft twijfelachtig, de opgetrokken defensieve linie zou met evenveel gemak dienst kunnen doen om een klein leger zombies het hoofd te bieden.

Afgelopen vrijdag nog, toen Daphne langskwam op mijn verjaardag moesten we haar aan de telefoon naar binnen loodsen gebruikmakend van coordinaten, sterrennavigatie, GPS, 2 apache helikopters en een peleton Navy Seals. En nog kon ze de weg niet vinden. Deze situatie werd opgelost toen ik, met gevaar voor eigen leven, even naar buiten liep en met enig volume riep: "hee, hiero moet je heen".

Over andere dingen die onduidelijk zijn gesproken. Gisteravond was weer de eerste kring. En op de eerste kring word het hele concept "kring" uitgelegd aan de eerstejaars die daar zitten. Altijd een heerlijk moment van verduidelijking, helderheid, inspiratie en transcendente transparantie. Ik quote de uitleg van Marije, die dit jaar nestor (nestrix?) is:

Hallo Allemaal. Wat leuk dat jullie er zijn. Ik zal even een korte uitleg geven van de avond. Deze groep die je hier ziet noem je het kringhuis. Behalve die twee die daar zitten. Dat zijn bewoners van dit huis, een kringhuis dus. Zij hebben niets met het kringhuis te maken. Er zijn dus verschillende kringhuizen: kringhuis Benjamin, Kringhuis Patmos, Kringhuis Huize Barmhartigheid. Kringhuis korten we overigens altijd af tot kh. Dan heb je dus KHB, KHP en KHBH.

Kringhuizen zijn altijd ook verenigingshuizen. Dus verenigingshuis Patmos, Barmhartigheid of Benjamin. Maar, vergis je niet. Want niet alle verenigingshuizen zijn kringhuis. En niet alle kringhuizen zijn een verenigingshuis. Zo is er bijvoorbeeld huize Patmos, dat is eigenlijk geen verenigingshuis. En word soms ook wel eens Badmuts genoemd.

Verder is er een kringhuisbestuurder op dit kringhuis. Dat korten we af tot KHB, niet te verwarren met KHB. We hebben een penningmeester en een planningmeester. Dus een KHP en een KHP, die moet je niet door elkaar halen. Niet te verwarren overigens met KHP wat dus kringhuis Patmos betekent. Samen vormen deze mensen de kringhuisbeheerders, ofwel KHBH. Dat werkt soms wat verwarrend met KHBH, maar het word eigenlijk allemaal wel duidelijker.

Er zijn hier dus drie kringleiders, KL'ers. En ik ben de nestor. Wat eigenlijk nestrix zou moeten zijn, maar dat noemen we niet zo. Een vrouwelijke mentor is overigens wel een mentrix en een vrouwelijke bromtor (BT) noemen we nog steeds bromtor want dat verschil zien we niet.

Nou ja, eigenlijk wijst het zich dus allemaal vanzelf. Wat we vanavond gaan doen zie je wel. Zijn er nog vragen?

Een duidelijke uitleg wat mij betreft. Waarna er zo'n 5 eerstejaars (en een handjevol meerderejaars) met grote ogen alle afkortingen aan het doorrekenen waren. In de tussentijd waren we gestopt met uberhaubt afkortingen voluit benoemen. Kortom.

Goed. We zijn hier dus met twee MK's en één EK. Die vallen onder de MKKl en de EKKl's en dan zou ik nu willen vragen of de EK zich naar de AK wil begeven.

Waarna de sjaars geacht werden om naar de andere kamer te gaan voor hun eigen kring. Dat hadden ze niet door.

Pff. Eerstejaars zijn echt moeilijk stom zeg.

Nou ja, ik vond het verhelderend om alles nog eens op een rijtje gezet te krijgen. Vooral ook het stukje over hoe je met het kringhuis (de locatie) omgaat. Netjes achterlaten enzo. Verder is het een dingetje dat je bewoners, die al 5 jaar lang elke twee weken moeten uitleggen waar de pannen staan, alles moet vragen wat je kan bedenken. Ze vinden het fijn om te helpen. Het gekke is wel dat je anders antwoord krijgt dan je verwacht. Zo vroeg ik om een theelepel en kreeg ik een mok naar mijn hoofd geslingerd.

Vreemd

Camiel

  • vr. 18 mei 2018 20:04:31

Haha, mooi verhaal, KHO'er :)

Plaats een reactie

JeeWee

  • vr. 18 mei 2018 20:04:32

Je hele straat wordt omgelegd: ivm het nieuwe kruispunt moet alles anders neergelegd, incl. riolering en whatever.

En het is idd nestrix, nestrices

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

42e5ffb360f29896

Neem je sleutels mee!

Oké. Ik ben dus een student. Masterstudent. Je zou dus verwachten dat ik de basisvaardigheden van een komkommer heb. Doordeweeks ben ik bezig met zaken als Algoritmes, Statistische modellen van derivaten, arbitrage-bewijzen, programmeren. Het is dus niet gek om te denken dat mijn intellectuele capaciteiten in het waarneembaar spectrum zitten. Naast mijn studie ben ik eigenaar van een, goed lopend, webdesign bedrijf. Je zou dus verwachten dat ik, bruut gezegd, íéts kan. Waarom dan. In des hemelen naam! Laat ik steeds mijn sleutels binnenliggen!