d92364de2f604cd1

Verhuizen voor dummies

Na het IKEA incident zou je verwachten dat het inrichten van een kamer makkelijker gaat. Het aantal keuzes is immers een stuk kleiner. Je hebt 3 meubels, vier hoeken waar je ze in kan zetten. Dat geeft in totaal permutatie 3 uit 4 = 24 mogelijkheden. Appeltje eitje. Kat in 't bakkie. Eind van de dag: nope, niet het geval.

Na het IKEA incident zou je verwachten dat het inrichten van een kamer makkelijker gaat. Het aantal keuzes is immers een stuk kleiner. Je hebt 3 meubels, vier hoeken waar je ze in kan zetten. Dat geeft in totaal permutatie 3 uit 4 = 24 mogelijkheden. Appeltje eitje. Kat in 't bakkie.

Eind van de dag: nope, niet het geval.

Het begint al met inpakken voor verhuizen. Ik vertrok van een klein kamertje naar een groot huis, dus hoe moeilijk kan het zijn? Dat andere huis gaat vast helemaal leeg blijven. Was één ding waar ik niet op gerekend had: ik heb belachelijk veel rotzooi. Griebels. Vroeg me af waar het allemaal vandaan komt. Een teddybeer met kerstoutfit met verzwaarde voeten zodat hij rechtop blijft staan? Oké, die hoort bij de kerstspullen denk ik? 2 kabotte toetsenborden? Misschien voor een surprise ooit? Een serie riemen zonder clip? Twee dozen met 150 lege DVD hoesjes? Oké. Ik bewaar te veel spullen. Ik heb een probleem.

Het verhuizen zelf was niet veel beter. Niet alleen was ik de hele dag panisch overal viltjes onder aan het jagen. Want nieuw laminaat. Tussendoor liepen ook nog twee ouders die het leuk vonden om zo snel mogelijk dozen te openen, meubels op plaatsen neer te zetten en dingen in te ruimen. Geen idee waar alles is. Eind van de dag vond ik een bus shampoo in een emmer onder het bed. Dat was blijkbaar logisch. Op enig moment vroeg ik mijn ouders of ze, terwijl wij de volgende lading spullen gingen halen, niet gewoon op hun handen konden gaan zitten. Blijkbaar is dat niet vriendelijk om te vragen. Weet ik veel.

Tussendoor wil ik graag de tweede wet van de termodynamica nog even noemen:

In een gesloten verhuisdoos zullen alle objecten zo veel mogelijk door elkaar gaan liggen.

En toen moest het inrichten nog beginnen. Blijkbaar mag je niet gewoon een bank tegenover 2 stoelen zetten. Want dat "staat niet leuk". Oké. "Sorry Daphne, zeg maar hoe het moet". Blijkt dat je twee stoelen tegenover de bank moet zetten, want dat "Staat wel leuk". Huh? Toen ik uiteindelijk geacht werd daadwerkelijk een mening te hebben werd het écht rampzalig. "Hoe wil jij de tafel neerzetten Dinand?", "Nou, als het aan mij legt, op vier poten met het tafelblad naar boven". "Haha, grappig hoor", "Nou, ik was eigenlijk serieus". Bleek te gaan over welke hoek ik de tafel wilde hebben. Een dode hoek van de kamer leek me wel wat. "Maar dat is zó stándáárd", "Maar hij staat daar toch praktisch", "Ja, maar iedereen zou hem in die hoek neerzetten". DAT IS OMDAT HET PRAKTISCH IS!

We besloten om in goed overleg de tafel ergens neer te zetten.

De tafel staat nu in de hoek die Daphne voor ogen had.

Moeilijk onpraktisch. Maar vinden het allebei belangrijk om het huis niet zo standaard in te richten.

Uiteindelijk heb ik een paar tips voor verhuizen genoteerd, misschien heeft iemand daar nog wat aan:

  1. Label al je dozen met kleurcodes per kamer. Niet dat ze dan in de goede kamer terechtkomen, maar het ziet er wel leuk uit.
  2. Pak als eerste de dingen uit die je nodig hebt om eten klaar te maken, dat is 's avonds praktisch. Ja, oké, je eet uiteindelijk toch wel in de snackbar. Maar als handige familieleden de hele dag bezig zijn met een bestekbak indelen dan doen ze voor de rest geen schade.
  3. Probeer niet om genoeg viltjes in huis te hebben om onder de meubels te plakken. Er ontstaan spontaan meer meubels totdat je hoeveelheid viltjes niet toereikend meer is.

Joeri

  • vr. 18 mei 2018 20:04:31

En nog een tip waarvan je na 2 jaar dacht: had ik moeten weten.. Ikea spullen zijn van slechte kwaliteit. Na 1 jaar merk je dat de kleur van je bed is veranderd en dat alle meubelen niet krasbestendig zijn. Had je de viltjes ook onder je glazen moeten stoppen :P.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

055037f48f88b576

Een gezellig dagje IKEA

Aaah! Drukte! Stress! Prikkels! Chaos! Nee. Ik ben niet naar een deadmau5 rave geweest waar ik 3 uur op een slee achter 2 labradoodles met belletjes aan hun poten heb gehangen. Dat was rustgeven geweest. Nee, vorige week ben ik aan het verhuizen geweest. Shit. Het initiele klussen valt nog wel mee. Laminaat leggen. Dat kan ik. De stress begint bij een "leuk dagje uit" naar de I-freaking-KEA. Voor wie niet zo goed begrijpt waarom de IKEA zwaar is (vrouwen) de volgende omschrijving.