a47890be6f8b670e

Apen uit Tikiwamboektoe weer actief op Universiteit Twente

Fietsen, te weinig fietsenstallingen, onderzoeken naar te weinig fietsenstallingen, onderzoek naar nieuwe koffie en nieuwe printquotas. De Universiteit Twente (UT) is flink bezig afgelopen week. Als een mens zou willen schrijven over al deze stupiditeit, waar zou deze dan moeten beginnen? Vorige week sprak ik Jan Willem, een soort van NSE Corivee die nooit vies is van een goede roddel over de Universiteit Twente. "Dinand", zei hij, "Fietsenstallingen, onderzoeken naar ~, koffietestrondes, printquota, er valt weer heel veel over de UT te bloggen deze week!".

Fietsen, te weinig fietsenstallingen, onderzoeken naar te weinig fietsenstallingen, onderzoek naar nieuwe koffie en nieuwe printquotas. De Universiteit Twente (UT) is flink bezig afgelopen week. Als een mens zou willen schrijven over al deze stupiditeit, waar zou deze dan moeten beginnen?

Vorige week sprak ik Jan Willem, een soort van NSE Corivee die nooit vies is van een goede roddel over de Universiteit Twente. "Dinand", zei hij, "Fietsenstallingen, onderzoeken naar ~, koffietestrondes, printquota, er valt weer heel veel over de UT te bloggen deze week!".

(Ja, dit is mijn semi-halfjaarlijkse UT rant. Hij is lang. U bent gewaarschuwd.)

Goed. Laten we hier beginnen. De UT heeft een probleem. Een groot probleem. De UT heeft een enorm probleem. Het probleem van de UT is dat er studenten zijn.

Je zou verwachten dat een Universiteit niet zo veel problemen zou hebben met studenten, maar de UT heeft er écht last van. Zo schijnt het dus te zijn dat studenten vaak fietsen. En als ze dan met de fiets ergens aankomen dat ze deze dan parkeren in de dichtstbijzijnde fietsenstalling. Tuig dat het is. Grove klootviolen. Hoe durven ze.

Dit veroorzaakt de nodige overlast.

Zo word het megalomane plein dat de UT heeft aangelegd voor het college van bestuur om over heen te lopen tijdens hun pauzes ontsierd door al die fietsen die daar zomaar staan te, eh, staan.

Dus gaat de UT maatregelen treffen. Zoals de PLATTE-KAR (*dum, dum dum*). Een platte wagen waarop alle fietsen, die niet in de stallingen staan, weggereden worden naar een fietsenstalling aan de andere kant van de campus. En dan moet je een briefje halen bij de concierge en strafwerk schrijven om je fiets terug te krijgen.

Voor de duidelijkheid: ik verzin dit niet, dit is te stom om te verzinnen, de UT verzint deze dingen. Blijkbaar heeft de UT werknemers in dienst die tijd over hebben om dit soort dingen te verzinnen. En die blijkbaar te stom zijn om in hun vrije tijd Minecraft te spelen.

Wat opvalt is dat de UT deze maatregelen steevast begint in te voeren vlak voor open dagen. Want op open dagen komen er scholieren. En daar moet gewoon de leugen aan verkondigd worden dat ze op de UT geen dertien uit een dozijn magnetronstudenten gaan worden die hier vooral zitten om de financiële stromen van de UT op orde te houden. Nee: "Jullie zijn bijzonder!", "haal het maximale uit jezelf!" en meer van zulk soort leugens. En als alle fietsenstallingen er uitzien alsof de fietsen door een sardientjesautomaat in elkaar gestapeld zijn zodat ze maar binnen de veilige groene struikjes staan waar ze niet op de platte-kar-des-fietsendoods gegooid worden dan zouden die scholieren wel eens kunnen denken dat de UT overvol is. En dat moeten we niet hebben.

En nu valt het wederrechtelijk verplaatsen van andermans fietsen nog onder de redelijke dingen die de UT doet. De afgelopen twee weken hebben ze de tactiek: "wegens een onderzoek naar het fietsenoverschot op het O&O plein zijn alle fietsenstallingen gesloten". Nou ja. Ik laat mijn rant over hoe "fietsenoverschot" keihard framen is maar achterwege. En voor het sluiten van fietsenstallingen omdat er te weinig fietsenstallingen zijn moeten ze mijn buurjochie van 2 maar eens vragen hoe slim dat is. Voor al het andere wil ik graag de UT de volgende wijsheid meegeven:

Studenten komen verdorie nog aan toe op tering-fietsen. Lieve klote UT zet gewoon fucking fietsenstallingen neer. Zo tyfus moeilijk is het niet.

Zo. Dat lucht op.

Iets anders waar de UT mee bezig is: een nieuwe aanbestedingsronde voor koffie automaten. Zelfs in het bovengemiddeld moeilijk trage brein van de UT is aangekomen dat de automatenkoffie niet te zuipen is. Dus is er een aanbestedingsronde voor nieuwe koffie automaten. Logisch. Doordacht. Redelijk. Het geheel is wel, zoals we van de UT mogen verwachten, uitgedacht door dezelfde inheemse apensoort uit Tikiwamboektoe waar ik al eerder over geschreven heb.

Zo heeft de UT een leuk "koffie proef tentje" op het eerder genoemde fietsen-vrije O&O plein neergezet. "Kies zelf welke koffie jij volgend jaar drinkt". Best leuk idee eigenlijk. Best degelijk. Stonden drie automaten en je kon met een enquete aangeven welke koffie je het beste vond. Redelijk doordacht. Buitengewoon capabel. Ik voelde nog geen enkele nattigheid. Er stond zelfs een mevrouw bij om vragen te beantwoorden.

Goedendag mevrouw. Lekkere koffie zeg. Zou u me iets kunnen vertellen over de prijzen van de verschillende automaten?

Nee, dat kan nog niet. We gaan eerst besluiten welke leverancier we de koffie laten leveren. En daarna gaan we spreken over de prijzen.

Dit was het moment dat ik nattigheid begon te voelen. Mevrouw ging verder:

Maar het gaat sowieso goedkoper zijn dan de koffie van de kantine voor €2,50 per mok.

Oh. Full-on nattigheid dus. En daarnaast. Koffie automaten staan er berucht om dat ze zo afgesteld staan dat ze nét níét genoeg koffie per kopje doen. Je koffie is nét iets te slap. Scheelt kosten, ziet u. Goed. Nu mag u een gok doen: hoe denkt u dat de drie proefautomaten staan afgesteld? Of ben ik nu te veel aluhoedje?

Ik wil niet zeggen dat de UT het slecht doet. Ik wil wel zeggen dat dit onderzoek, uitgevoerd door een paar tweedejaars studenten op een lege vrijdagmiddag, was uitgevoerd door eerst de prijzen te bespreken en pas daarna te bepalen welke koffie het lekkerste is. Dat was overigens gedaan door 3 koffieautomaten uit willekeurige ambtenarengebouwen te brassen lenen. Dan weet je hoe ze het in de praktijk doen. Dat waren logisch beargumenteerde redelijke keuzes geweest. Ik noem het maar even.

In reactie hierop liet de UT weten

Ja hallo, we kunnen niet zomaar logisch beargumenteerde redelijke keuzes gaan maken. Daarvoor hebben we niet een facilitair bedrijf met 50FTE aan overbodige medewerkers aangesteld om de hele dag te zitten youtube kijken. En bovendien, dat plan van jou. Is daar wel met de verkeerde mensen over gesproken? Is er wel een vantevoren omgekochte onderzoekscommissie op gezet? Nog even en we gaan bij de bouw van een compleet nieuw gebouw vantevoren nadenken over het feit dat er collegezalen nodig zijn. Of toiletten. Maak het nou even!

Oh, laat ik voor de duidelijkheid even benoemen. Ik mag natuurlijk niet spreken over overbodige facilitair bedrijf medewerkers. Dat heten "in relevantie uitgedaagde medewerkers".

Blugh.

</semi halfjaarlijke ut-rant>

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

34d52997d1e4b438

Dominee's beamertest

Na toch al een flinke tijd geschreven te hebben over door-en-door wereldse zaken, waarbij ik alles rondom religie-geloof-en-shit achterwege heb gelaten, leek het mij weer eens tijd voor een ellenlang theologisch gedrocht dat in uitgeprinte vorm waarschijnlijk onder de wapenwet valt om daarmee mijn behoudend-saai-christelijke lezers weer wat gerust te stellen.