ccdbc277d2582677

Flirten met mijn laatste tentamen

Sinds afgelopen weekend weer nieuwe motivatie qua schrijven in dit online dagboek. Zonder capsones of arrogantie, het geheel zal stralen als een helder baken van inspiratie in een donkere wereld voor vele generaties die nog zullen volgen. Ja, morgenochtend zorg ik dat ik op tijd op sta, een stuk schrijf en daarna als vrolijk en opgewekt persoon samen met studiegenoten mijn laatste tentamen kan leren. Uur of 7 eruit, 8 schrijven, 9 aan studie. Vlak voor ik in slaap val lig ik heerlijk te dagdromen over de grootse, scherpe, heldere en diep hoopvolle dingen die ik hier zal optekenen.

De volgende ochtend. Schrik wakker om 8:45. Veel te laat! Serieus, laat dat schrijven maar zitten. Hoopvol? Mijn achterwerk! Rond 9:45 bij studiegenoten aan komen kakken. Met een gigantisch chagarijnig hoofd. Is het wel van de heer om chagarijnig te zijn? Vast niet. Als degelijk strenggelovig mens hard voor gebeden, dit humeur bidden we er wel uit!

Rond twaalf uur nog geen merkbare verbetering. Bleh.

Rest van de dag gespendeerd aan het leren van DOBP. Mijn laatste tentamen, als alles een beetje mee zit. Dit vind ik overigens een mooi moment voor een "oefenopgave statistiek"

Dinand is bijna klaar met zijn studie. Morgen heeft hij zijn laatste tentamen, ooit. Dinand zou dit graag op een feestelijke manier vieren. Nu heeft hij ooit bedacht om tijdens zijn laatste tentamen een stevige whisky mee te nemen en deze in de tentamenzaal te nuttigen na het afronden van het tentamen. Maar het zou vervelend zijn als Dinand zijn whisky nuttigt terwijl hij het zojuist gemaakte tentamen niet gehaald heeft. Maar, het zou nog vervelender zijn om geen whisky te nuttigen terwijl het wél om zijn laatste tentamen gaat. Stel: Dinand vindt een valse negatief (onterecht geen whisky drinken terwijl het wel om het laatste tentamen gaat) N dubbel zo vervelend als een valse positief (per ongeluk wel whisky drinken terwijl hij het tentamen niet gehaald heeft) M. Hoe groot moet dan de kans P zijn dat Dinand zijn tentamen haalt voordat het slim is om whisky mee te nemen naar de tentamenzaal? (voor het gemak laten we wet/regelgeving buiten beschouwing)

Antwoord: ik heb geen idee, maar ik heb morgen whisky mee.

's avonds trefavond bij Navigators. Best een mooie avond gehad. Ging over voorbede (bidden voor anderen, geen rocketscience; red). Beetje kazig onderwerp. Weinig geleerd. Wel met een paar oude bazen van de club een goede discussie gehad waarin we alle problemen in de wereld hebben opgelost, en alle grote vragen beantwoord hebben.

Mooi moment: vanachter uit de zaal toegezien hoe de hele club opstond om te bidden voor Enschede. Niet voor NSE, niet voor jezelf, of dingen die per sé dichtbij staan. Gewoon, voor anderen. Andere organisaties, werklozen, daklozen, studenten, moslims. Gewoon mooi.

Na afloop van trefavond nog goede gesprekken gehad. Waren aardig wat eerstejaars met vragen rondom relaties, dansen en het versieren van dames. Als ware kenners op dit gebied waren Alex en ik danig bereid om enige hulp te geven. Zo zijn we. Vanuit de gedachte "Als alle heren nu onze tips opvolgen, dan maken we zelf ook nog kans. Duh".

Heb even voorgedaan hoe men een Rumba danst. Met een bezem. Wist het verdorie alsnog voor elkaar te krijgen om op de voeten van een dame te gaan staan. Mensenkinderen! Wat een hork ben ik!

Vervolgens nog een minicursus flirten gegeven. En op mijn donder gehad van een voorbijkomend vriendje. Blijkt niet gewaardeerd te worden als je met dames flirt die soort van een relatie hebben. Wist ik veel. Het volgende gesprek vond plaats

Dinand: "Ik flirten met jou vriendin? Nee joh, ik zou niet durven"

Alex: "Ach hou toch op, jij zou dat niet kúnnen"

Alex: "Ík zou het niet durven"

Goed punt.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

b24b881b8db43979

Kazig Focusverslag

Goed. Afgelopen weekend was ik weer naar focus. Altijd een mooi weekend om een flink dagboek stuk over te schrijven. Niet alleen is het een weekend dat ik als brave-christen elke keer stiekem toch wel weer mooi vind. Maar het aantal rare-christelijke-subgroep-dingetjes is dusdanig groot dat ik meestal in 10 minuten razen op een toetsenbord enkele a4tjes vol heb. Want als christenen kunnen we soms zo bizar, vreemd en ongelovelijk weird met mekaar zijn dat zelfs ik als intens brave hendrik er om moet lachen.