f76a81ff88c440ec

Nachtmerries over solicitaties

Gister had ik een solicitatiegesprek. Uitslag daarvan krijg ik nog. Het leek me verstandig daarover al mijn gevoelens uit te schrijven en openbaar online te zetten. Zie niet in hoe dat een probleem kan zijn.

Kijk, ik ben nu niet het type dat zich snel zorgen maakt. Of onnozele vragen stelt. Heus niet. Ik bedoel. Van die vragen als: "moet je een net pak aan naar een solicitatie?", "maar wat nu als het bedrijf een meer informele sfeer heeft, ben je dan niet totaal overdressed?" en "als er gevraagd word naar je mening over een stagevergoeding, wat hoor je dan eigenlijk te zeggen?". Maar ook dingen als "wanneer kan je het beste je jaarlijkse bonus aankaarten?" of "zou het gepast zijn om een hoed op te hebben?", "of een baard te dragen?", "serieus, kan dat tegenwoordig?".

Maar goed. Ik was mijn broek niet vergeten, zoals de vorige keer, dus dat ging goed. Nu maar hopen dat ze op zoek zijn naar iemand met mijn profiel. Rare-hoeddrager die meer praat dan goed voor hem is en behalve heel enthousiast is vooral heel-veel-te-leren-heeft.

Tikkeltje aan het piekeren dus.

Oh. En afgelopen zaterdag waren Debora en Alex langs. Om samen met Daphne en mij een bruiloft voor te bereiden. Mijn eigen (lichte paniekaanval bij die realisatie)! Door enkel wat treffende vragen te stellen wisten ze Daphne en mij duidelijk te maken dat we nog aardig wat te doen hebben. Vragen zoals "Hebben jullie al iets gedaan?", "serieus?", "écht helemaal niets dan?" en "Wat zijn jullie dan überhaubt van plan?"

Nog wat meer aan het piekeren dus.

Nou ja, eerst maar een nachtje slapen. We zien morgen wel.

Heb dus de hele nacht me af liggen vragen of ik wel of geen pak aan moest doen. Is het netjes om me te scheren of kun je beter een wild 2-dagen-baardje hebben? Viel uiteindelijk in een halve staat van slapen waar ik aan het dromen was over potentiële werkgevers die om mijn hoofd dansen en roepen "wil jij een stagevergoeding?". Afgewisseld met het beeld van Alex en Debora die hand in hand een dansje doen terwijl Alex uit een grote statenvertaling teksten als "het huwelijk is een geinig instituut" aan het scanderen is. Dat je dan het NS-omroep-bericht hoort met "Wegens treinen op het spoor heeft de sneeuw 30 minuten vertraging". Met daar tussendoor een half-kale bouwvakker met een bierbuik, vale spijkerbroek een shaggy op de lip die zijn hand uitsteekt en zegt "Dinand, leuk om kennis te maken, wil je koffie?" en dat ik daar dan sta in mijn 3-delig maatpak. Op het laatst nog gedroomd dat Daphne me 's nachts stiekem geschoren had. Want solicitatie, dat hoort. En überhaubt moest die baard er een keer af.

Gelukkig ben ik een nuchter en stabiel persoon.

En kinders. Volgens mij heb ik een paar goede nachten slaap nodig.

En dan reis je overigens een keer met de trein. Voor een solicitatiegesprek. Ja, dan weet je natuurlijk vantevoren ook wel dat je vertraging gaat hebben. En als je ziet dat "Utrecht CS" een trending topic is op twitter dan zou je in elk geval van die dag een thuiswerkdag moeten maken.

Oh ja. Als NSE hebben we deze week zo'n hyperchristelijk project. Een gebedskamer. Dat is een gewone kamer. Waar dan een week gebeden word. Er waren nog 2 uren niet gevuld. Dus ik ga zometeen twee uur de honneurs waarnemen. Van twaalf tot twee 's nachts. Want dat leek me verstandig.

Oh. En voor de duidelijkheid. Ik ga er van uit dat ik als compleet veranderd en diep-spiritueel gevuld mens terug ga keren. Zal donderdag wel een stukje vertellen over mijn avontuur.

De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik verwacht dat ik twee uur lang Garfields ga lezen.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

ccdbc277d2582677

Flirten met mijn laatste tentamen

Sinds afgelopen weekend weer nieuwe motivatie qua schrijven in dit online dagboek. Zonder capsones of arrogantie, het geheel zal stralen als een helder baken van inspiratie in een donkere wereld voor vele generaties die nog zullen volgen. Ja, morgenochtend zorg ik dat ik op tijd op sta, een stuk schrijf en daarna als vrolijk en opgewekt persoon samen met studiegenoten mijn laatste tentamen kan leren. Uur of 7 eruit, 8 schrijven, 9 aan studie. Vlak voor ik in slaap val lig ik heerlijk te dagdromen over de grootse, scherpe, heldere en diep hoopvolle dingen die ik hier zal optekenen.