ed65693b1108a991

Werkloos thuis zitten

Oprecht respect voor langdurig werklozen. Echt. Wow. Doordat ik nog op zoek was naar afstudeerstage zat ik ook thuis. Ik verveelde me binnen een week al flink de pleuris. Shit, wat is het saai om niets te doen te hebben zeg. Eerst leek het nog wel leuk. Had er wat werk voor Dcreative naast en eindelijk eens wat tijd om ouderwets te gamen met vrienden. Maar na twee dagen gezond doorwerken had ik al het achterstallige werk afgerond. En was ik ook voor Dcreative weer bij. VERVELING!

Oprecht respect voor langdurig werklozen. Echt. Wow. Doordat ik nog op zoek was naar afstudeerstage zat ik ook thuis. Ik verveelde me binnen een week al flink de pleuris. Shit, wat is het saai om niets te doen te hebben zeg.

Eerst leek het nog wel leuk. Had er wat werk voor Dcreative naast en eindelijk eens wat tijd om ouderwets te gamen met vrienden. Maar na twee dagen gezond doorwerken had ik al het achterstallige werk afgerond. En was ik ook voor Dcreative weer bij. VERVELING!

En je merkt dat aan alles. Je merkt dat echt alles zo veel moeilijker en zwaarder word. Niets lukt meer echt. Iemand vroeg op enig moment of ik nog aan het lezen was in Game of Thrones. "Neh, niet echt". "Waarom niet"? "Werkloos. Wil niet echt". Of Nico die vroeg of ik nog een stuk geschreven had aan ons gezamenlijke paper over blufpoker. "Nee, niet gelukt". "Gast. Hoezo niet"? "Werkloos". "Oh, snap ik wel". Of Daphne die me, terwijl ik op de bank lag te hangen, vroeg of ik mee wilde boodschappen doen. "Nee, kan niet echt nu". "Serieus, stel je niet aan, waarom niet?". "Werkloos".

Je gaat je ook zorgen maken over nutteloze dingen. Zo heb ik nog verhitte discussies gevoerd over het gebruik van smileys tussen haakjes (als je b.v. een ;) doet in een bijzin tussen haakjes als flauwe toevoeging). Serieus zorgen over gemaakt. Wat nu als je een ":)" wil doen vlak voordat je je haakjes met ")" weer afsluit. Dat ziet er stom uit omdat je eigenlijk je haakjes niet afsluit "(Zoals op deze manier :)" ofwel je hebt een smiley met een dubbele onderkin "(Zoals in dit gedrocht ;))". Ben ik de enige die zich hier zorgen om maakt?

Had bedacht om er een stuk over te schrijven. Maar uiteindelijk laten liggen. Werkloos.

Gelukkig uiteindelijk relatief snel een stage gevonden waar ik mijn thesis mag schrijven. Bij Lendahand (http://lendahand.com/nl), een startup die crowdfunding gebruikt om microkredieten te financieren in ontwikkelingslanden. Daarover twee dingen: (1) shit, er staan te veel coole buzz woorden in voorgaande zin. En: (2) shit, wat gaaf dat ik daar een thesis mag schrijven. Ik mag onderzoek doen naar (heel kort gezegd) de impact van microkredieten.

Heb er zin in. Komende week heb ik nog een week vrij. Dus ben niet meer werkloos, maar heb soort van vakantie. Heerlijk. Een weekje tot rust komen.

Zometeen eerst boodschappen, daarna lekker bijlezen in Game of Thrones en heb nog wat games om te doen.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

cfa6d0b1bc8d15be

Over altijd aanwezige gitaren en christelijke eenheid

Afgelopen dinsdag had ik beloofd wat van mijn belevenissen in dat hyperchristelijke-geloofs-epicentrum met de naam "gebedskamer" te delen. Nou. Een paar korte aantekeningen dan. Korte recap: maf christelijk-studenten-concept, een week lang in dezelfde kamer wordt door afwisselende mensen constant gebeden. Want voor zowel gebed als vastgoed geldt, blijkbaar, dat er drie dingen uitzonderlijk belangrijk zijn: locatie, locatie, locatie.