e90ac55fe7827d4a

Leven van treinreiziger in omroepberichten

Na enkele jaren geen ov gebruikt te hebben reis ik sinds kort weer met de trein. Ik heb er nu 3 dagen forenzen opzetten. Dus in alle redelijkheid denk ik wel dat ik nu mag doen alsof ik alles over treinreizen weet. Als zo'n echte openbaar-vervoer-veteraan. U kent me. Ik bedoel. Joh. De NS tegenwoordig. Ik heb vandaag de complete vertragingsbingokaart vol. Heb alle smoezen gehad. In totaal 2.5 uur vertraging. Vanochtend had ik werkelijkwaar tussen Enschede en Hengelo, die op een enorme 20km afstand van elkaar liggen, al een uur vertraging. Ik quote de omroepberichten, letterlijk.

Na enkele jaren geen ov gebruikt te hebben reis ik sinds kort weer met de trein. Ik heb er nu 3 dagen forenzen opzetten. Dus in alle redelijkheid denk ik wel dat ik nu mag doen alsof ik alles over treinreizen weet. Als zo'n echte openbaar-vervoer-veteraan. U kent me.

Ik bedoel. Joh. De NS tegenwoordig. Ik heb vandaag de complete vertragingsbingokaart vol. Heb alle smoezen gehad. In totaal 2.5 uur vertraging. Vanochtend had ik werkelijkwaar tussen Enschede en Hengelo, die op een enorme 20km afstand van elkaar liggen, al een uur vertraging. Ik quote de omroepberichten, letterlijk.

Geeft een goed beeld denk ik.

06:20 dames en heren in verband met een defecte trein waar wij achter staan kunnen we nog niet vertrekken. We hopen met enkele minuten te vertrekken. Een moment geduld alstublieft.

06:25 dames en heren, de defecte trein staat nog steeds in de weg. Iemand probeerd deze nu te verplaatsen.

Oh. Misschien had je dat eerder moeten proberen?

06:45 dames en heren. Omdat we nu nog steeds niet vertrokken zijn word deze rit opgeheven. U kunt de volgende trein nemen die aan de overkant van het perron staat.

Mopperende menigte steekt over. Ondertussen sta ik nog steeds op Enschede.

06:50, dames en heren, in verband met een defecte trein staat er een sein nog steeds op rood. Zodra we groen licht krijgen mogen we rijden.

We gaan rijden. Eindelijk. Maar. Vlak voordat we op Hengelo komen.

07:05, dames en heren. U merkt dat we stil staan. Dat is omdat we een rood sein hebben. Er staat een defecte trein op Hengelo, daar wachten we even op.

Dus nu hebben ze wel alle gloeiende, gloeiende, een defecte trein voorrang gegeven om Hengelo binnen te gaan. En daar moeten we nu op wachten. Omdat ie stil staat. Slim. Maar even later rijden we weer.

07:10 dames en heren. U merkt dat we stil staan. Dat is omdat we een rood sein hebben. Er staat een defecte trein op Hengelo, daar wachten we even op.

Serieus? Opnieuw?

07:15 Dames en heren. We zijn op Hengelo met 25 minuten vertraging. Onze excuses voor het ongemak. We gaan proberen deze tijd in te halen.

07:40 Dames en heren. Ik heb helaas slecht nieuws. Als we zometeen Deventer bereiken zult u allen moeten uitstappen. Deze trein word uit de dienstregeling gehaald omdat de opgelopen vertraging te groot is.

07:50 Dames en heren. U zit in de intercity naar Amersfoort, Utrecht en Schiphol. We hebben helaas 15 minuten vertraging opgelopen. Onze excuses voor het ongemak.

Goed. Dan denk je dat je alles gehad hebt. De terugreis.

15:40 Dames en heren. U merkt dat we nog niet rijden. Dat is omdat deze trein nog gekoppeld moet worden en het andere deel is nog niet gearriveerd.

16:20 Dames en heren. we zijn met 5 minuten vertraging vertrokken uit Rotterdam. Die gaan we proberen in te halen.

16:30 Dames en heren. U merkt dat de deuren niet opengaan. Dit komt door een defect. De deuren worden momenteel handmatig geopend.

16:50 Dames en heren. De deuren gaan niet open. We gaan ze allemaal handmatig openen. We willen iedereen verzoeken om dan plaats te nemen in het voorste treinstel, zodat we het achterste treinstel kunnen laten staan.

Nou. Gelukkig maar dan dat we met z'n allen gewacht hebben op het koppelen van dat treinstel waarvan de deuren kapot waren. Kolere zeg.

Dit stuk is geschreven tussen Gouda en UTrecht. Ik heb het vermoeden dat ik van daar uit naar Enschede moet kunnen reizen. Maar. Ik heb nog één probleem niet gehad. Staking van het personeel.

Dus met een beetje geluk ga ik om 1845 thuis zijn. Met een beetje geluk hoor ik zometeen niet via de luidsprekers "Dames en heren, in verband met een sympathieactie van het personeel...". En met een beetje geluk gooien de conducteurs de planning niet verder door de war. Indien wel: NS have mercy on us.

Jorrit

  • vr. 18 mei 2018 22:04:31

Die quotes van die jongens en meisjes bij de NS zijn gewoon te grappig. Ik ben ze ook aan het verzamelen :-) Heb je deze al eens gehoord: "Dames en heren, zoals u merkt staan we stil. Dit komt omdat de trein niet meer werkt, de machinist is bezig de trein te resetten". LOL.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

c2e361290e7c0979

Banenmarkt voor dummies

Vorige week was ik op een banenmarkt. En ik ben een dummy. Dus het lijkt me dat ik iets relevants kan zeggen over banenmarkten, voor dummies. Oh. Eigenlijk heette het geen banenmarkt, maar de "Bedrijvendagen". Maar laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat de aanwezige bedrijven daar staan om capabele en goedkope loonslaven te ketenen.