fc7e0b693ce79ba5

Lente, barbecues, cactussen

De eerste dag van het jaar dat de zon langer dan 4 seconden onafgebroken schijnt kun je twee dingen doen: je kunt als een malle een enorme zonnebril opzetten. Het ziet er zo mysterieus uit en het mag, want: "zonneschijn". Daphne en ik zijn niet zo. Wij laten ons niet gek maken door een beetje lente. Wij blijven lekker nuchter. Wat hebben jullie afgelopen weekend gedaan? Nou, het was mooi weer, dus we hebben een wandeling gemaakt. Op zondag. Zo'n 15km, want het zonnetje scheen zo lekker.

De eerste dag van het jaar dat de zon langer dan 4 seconden onafgebroken schijnt kun je twee dingen doen: je kunt als een malle een enorme zonnebril opzetten. Het ziet er zo mysterieus uit en het mag, want: "zonneschijn". Daphne en ik zijn niet zo. Wij laten ons niet gek maken door een beetje lente. Wij blijven lekker nuchter.

Wat hebben jullie afgelopen weekend gedaan? Nou, het was mooi weer, dus we hebben een wandeling gemaakt. Op zondag. Zo'n 15km, want het zonnetje scheen zo lekker.

Ik wil overigens graag benadrukken dat ik heus nog niet een enorme student-af begin te worden.

Zijn meteen even langs de intratuin geweest. Waren toch in de buurt. Was er best druk. Beetje burgers uitlachen daar. Die naar de intratuin gaan omdat het de eerste zonnige zondag van het jaar is. Dat mogen wij, we zijn immers nog studenten.

Hebben daar het typische-stel-in-de-intratuin gedaan. Bij de plantenbakjes afdeling deed Daphne de "oeh kijk lieverd, zijn die niet leuk voor op het balkon?". Waarop ik zei dat het balkon daar veel te klein voor is. Bij de vissen afdeling deed ik de "oeh lieverd, kijk wat een leuke sluierstaarten" waarop Daphne mij wegsleurde uit de aquariumafdeling. "Maar kijk die 200 liter bak dan!". Bij de tulpenbollenafdeling deed ik bij voorbaat al de "Nee lieverd wij zijn een ramp in de tuin die dingen gaan echt nooit uitkomen". Gevolgd door Daphne die bij de barbecue afdeling de "Lieverd doorlopen een 8 pits gasgestookte barbecue is echt veel te groot voor ons balkon" deed. "Ah toe? Ook niet zo'n kleine 4pits voor €499?". "Je hebt een barbecue". "JA MAAR MIJN Y-CHROMOSOOM WIL EEN GROTERE GASGESTOOKTE OMDAT DE BUURMAN DAT OOK HEEFT!".

Uiteindelijk besloten we gezamenlijk in goed overleg om geen tweede barbecue te kopen. Wel hebben we een léúk cactusje gekocht voor in onze cactustuin. We vonden het allebei léúk en belangrijk om weer eens iets nieuws in het cactustuintje te plaatsen.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

e90ac55fe7827d4a

Leven van treinreiziger in omroepberichten

Na enkele jaren geen ov gebruikt te hebben reis ik sinds kort weer met de trein. Ik heb er nu 3 dagen forenzen opzetten. Dus in alle redelijkheid denk ik wel dat ik nu mag doen alsof ik alles over treinreizen weet. Als zo'n echte openbaar-vervoer-veteraan. U kent me. Ik bedoel. Joh. De NS tegenwoordig. Ik heb vandaag de complete vertragingsbingokaart vol. Heb alle smoezen gehad. In totaal 2.5 uur vertraging. Vanochtend had ik werkelijkwaar tussen Enschede en Hengelo, die op een enorme 20km afstand van elkaar liggen, al een uur vertraging. Ik quote de omroepberichten, letterlijk.