769608ba7c7ac0a1

Onbegrip: Tinder en Treinen

Soms snap ik dingen niet. Laat ik dat anders formuleren. Praktisch altijd snap ik dingen niet. Gisteren bijvoorbeeld riep de NS om "Wegens uitgelopen werkzaamheden kan uw reis veranderd zijn, controleer de reisplanner. Onze excuses voor het ongemak". Ik check de reisplanner. Op heenweg: één keer minder overstappen. Op terugweg: één keer minder overstappen. Waarom bieden ze ook weer hun excuses aan? Ik snap dingen niet. Is hetzelfde als dat ik tegen een klant zeg: "de werkzaamheden zijn anders verlopen dan ik verwacht had, daardoor is uw site eerder klaar en betaalt u minder. Sorry.

Mea culpa. Mea maxima culpa". Ik snap dingen niet.

Of bijvoorbeeld Tinder. Ik snap Tinder niet. Voor de duidelijkheid: ja ik weet dat ik ga trouwen (paniek!), ik wilde weten waar de ophef over is. Maar ik snap het dus niet. Geeft zo veel praktische vragen. Oké, het is een soort vleeskeuring-app. Dames die leuk zijn swipe je naar rechts, de rest naar links. Nu heeft 3/4 van de dames op tinder een foto van een kangoeroe. Dit verzin ik niet. Letterlijk het merendeel van de dames heeft een foto van een kangoeroe. "kijk mij, ik ben avontuurlijk". Allicht. Leuk. Moet ik dan mooie kangoeroes naar rechts vegen en lelijke kangoeroes naar links? Nou. Ik vind het best kortzichtig om kangoeroes zo op hun uiterlijk te beoordelen. Ik weet zeker dat de grijze walibi van "Annet, 24" anders een best mooi karakter heeft. Heus.

Overdrijf ik? Ik snap het niet.

Nog afgezien van alle Koalaberen overigens. Iedereen weet dat Koalaberen klootviolen zijn. Gemene rotbeesten. Slaat dan toch nergens op om daar nog tussen te lopen kiezen? Alsof je wel met de leukere Koalaberen zou willen daten. Dat is een beetje als kiezen welke cactus je het liefst als ontbijt wilt. Of door welke stoomwals je het liefst overreden word. Een mammoet stoomwals? Nee, jou swipe ik naar links meneer.

Doe ik te moeilijk? Ik snap dingen niet.

Daarnaast, de gesprekken die je hebt zijn in alle praktische opzichten non-existent. Het gemiddelde gesprek gaat als volgt "hoi", "hoi", "hoe is het?", gesprek dood. Dus blijkbaar probeer je alleen een zo lang mogelijke lijst aan te leggen met leuke dames die jou ook wel zien zitten (maar dan niet enige vorm van contact zoeken). Dan ga ik me afvragen: moet je daar je best voor doen. Als ik bijvoorbeeld een week met één profielfoto ga swipen, en de volgende week met een andere foto. En ik doe daar een statistische a/b test op. Ben ik dan aan het overdrijven? En als ik een panel met bevriende dames vraag om een expert opinion te geven op 4 mogelijke tinderprofielen. Is dat dan creepy?

Overdenk ik dit te veel? Ik snap dingen niet

Ik heb overigens een nadeel gevonden van ontzettend vroeg opstaan om te treinen. Een wat complex nadeel. Behoeft enige uitleg. Volgens Daphne is het pas de "volgende dag" als je geslapen hebt. Als je op zaterdag lang door gaat is het als je om 04:00 wakker bent nog niet zondag, pas als je om 09:00 uit je bed komt is het zondag. Lijkt vreemd, maar ik vind het een logische regel, het voorkomt in ieder geval alle vreemde "hoe laat is het? Oh joh, het is al morgen"-gesprekken. Maar heeft een belangrijk nadeel. Voor mij, als die-hard mega-forens is het om 05:00 de ochtend van de volgende dag. Voor Daphne, een die-hard party-beast is het dan nog de late uurtjes van gisteren. Dat betekent dat wij qua interne tijdzones op een dag verschil zitten. Wanneer zij nog in Amerika zit doe ik Japan al aan. Qua interne tijdklok. Moet ik hier rekening mee houden qua agenda en planning?

Opnieuw, overdenk ik dit te veel?

Ik snap dingen niet

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

ada059c90a8525e6

Forenzende ambtenaren en hun secretaresses

Ik heb het niet zo op ambtenaren. Je ziet ze wel eens reizen. De nutteloosheid druipt er van af. Van die saaie, nietszeggende, mannetjes die in logge en trage overheidsorganisaties excelsheets naar elkaar toesturen. Zat vandaag bij een paar in de trein. Laat ik daar iets over schrijven. Afgelopen dinsdag schreef ik ook al een stuk waarbij ik vreemdelingen in de trein omschrijf. Laat ik dat nog eens doen. Dit keer "de forenzende ambtenaar, en zijn secretaresse". De hieronder gegeven profielen zijn volkomen correct, totaal niet verzonnen en ik heb uitvoerig hoor en wederhoor toegepast.