3122566f6b4cadb3

Treinmens: Arrogante high-potential

Naast mij zag ik hem zitten. Een bruine leren hoed. En zo'n wanhopig stoppelbaardje dat doet voorkomen alsof het een baard is, maar eigenlijk is het net wat te dun. Hij zit te werken op een laptop waarbij hij af en toe moeilijk kijkt. Voortdurend wisselt hij af tussen computer, tablet en mobiel.  Verder draagt hij een beige broek met zakken aan de zijkant. Samen met hoed geeft dat een stevige "brokeback mountain" look. Zijn telefoon gaat. Hee met mij, leuk om weer eens te bellen

Naast mij zag ik hem zitten. Een bruine leren hoed. En zo'n wanhopig stoppelbaardje dat doet voorkomen alsof het een baard is, maar eigenlijk is het net wat te dun. Hij zit te werken op een laptop waarbij hij af en toe moeilijk kijkt. Voortdurend wisselt hij af tussen computer, tablet en mobiel.  Verder draagt hij een beige broek met zakken aan de zijkant. Samen met hoed geeft dat een stevige "brokeback mountain" look. Zijn telefoon gaat.

Hee met mij, leuk om weer eens te bellen

Nee, onderweg naar werk. Zit nu nog wat bij te klussen, spoedopdracht van grote klant.

Ja, stage is wel leuk, ik voeg daar echt iets toe. Zijn erg tevreden over me.

Nou, we groeien hard, dus de druk is hoog. Maar tot dusver kan ik het prima aan.

Ontzettend duidelijk. Deze 13 uit een dozijn student waant zich een heuse alternatieveling. Als high-potential gaat hij de wereld veranderen en een rijke activist investor worden. Zijn achievements zijn tot dusver inderdaad potentieel. Hij mag graag opscheppen over de fantastische stage die hij heeft, maar daar is hij vooral de kopieerfeut. Koffieslaaf. Blogvee. Twitterstagair. Buiten zijn stage is hij druk bezig om te doen overkomen dat hij een eigen bedrijf heeft. Daar Twittert hij over voor al zijn 271 volgers (serieus, volg die dummy). Steekwoorden waarvan hij wil dat ze hem omschrijven zijn: ondernemend, acquisitie, wiskundig sterk, hands on, grafisch handig, IT, technisch, bedrijfsvoering. Deze steekwoorden noemt hij bewust, en hard, via de telefoon, zodat de hele trein het hoort. Hij waant zichzelf een high-potential, ondernemer, IT'er, ontwerper, aanwinst voor ieder bedrijf. Als student is hij redelijk oké, naast zijn studie doet hij het goed en er zijn absoluut kansen voor hem, als hij niet zo belachelijk arrogant was. Een dedain eikel. Regelmatig ventileert hij meningen over politiek, financiën, ontwerp, websites, ondernemerschap of bedrijfskunde. Toegegeven: hij doet dat met enig natuurlijk charisma. Maar zijn beste quotes en oneliners zijn allemaal gestolen. Zonder uitzondering. Mocht hij ooit iets doen dat per ongeluk goed uitpakt dan zul je hem er maanden over horen. Hij is het type dat hetzelfde verhaal rustig 3 keer vertelt. Het is het type dat een eigen blog heeft dat in de krochten van het internet staat te verstoffen. Constant houdt hij zijn live bezoekersaantallen in de gaten. Om op te springen van vreugde bij ieder bezoek. Meestal is dat zijn moeder overigens. Of een tante.

Toegegeven, er is iets dat deze gast dragelijk maakt. Hij heeft een leuke vriendin. Die is vaak bij dezelfde activiteiten aanwezig, dus dat is te doen. Je snapt niet wat ze in hem ziet.

Persoonlijke noot ende uitleg:
Vorige week schreef ik een stuk over startup hipsters, daarover kreeg ik leuke reacties van een paar startuphipsters. Ik schreef ook een stuk over ambtenaren. Daarover kreeg ik een paar moeilijk zure reacties van ambtenaren. Deze week scheef ik een stuk over mijzelf. Met daarbij de notitie: ambtenaren zijn niet écht nutteloos, dat was een karakaturesque overdrijving, net als voorgaande omschrijving van mijzelf. Wat (enkele) ambtenaren blijkbaar wel zijn is moeilijk humorloos en zuur.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

769608ba7c7ac0a1

Onbegrip: Tinder en Treinen

Soms snap ik dingen niet. Laat ik dat anders formuleren. Praktisch altijd snap ik dingen niet. Gisteren bijvoorbeeld riep de NS om "Wegens uitgelopen werkzaamheden kan uw reis veranderd zijn, controleer de reisplanner. Onze excuses voor het ongemak". Ik check de reisplanner. Op heenweg: één keer minder overstappen. Op terugweg: één keer minder overstappen. Waarom bieden ze ook weer hun excuses aan? Ik snap dingen niet. Is hetzelfde als dat ik tegen een klant zeg: "de werkzaamheden zijn anders verlopen dan ik verwacht had, daardoor is uw site eerder klaar en betaalt u minder. Sorry.