a946f772d17c7ed5

Bazen in Brugge

Vorig jaar waren wij de Bazen in Berlijn. Pak aan, sigaren mee, Berlijn onveilig maken. Beviel ons wel. Of we toen teveel alcohol gedronken hebben? Hangende het onderzoek doen we daarover geen uitspraken. Kortom, dit jaar, aangevuld met Harm, moesten we een volgende stad innemen.

Waarheen? Nou, alliteratie wint altijd. Het moest dus in lijn met "Bazen in Berlijn" worden: Boefjes in Brussel, Bedelaars in Basel, Badgasten in Bratislava, Blufkoningen in Beijing, Baristas op Bonaire of, obviously, Blaaskaken in Bangladesh. Uiteindelijk gegaan voor Bazen in Brugge. Is zo'n naam nuttig? Nee, maar je weet wel hoe je de whatsapp groep moet noemen en hebt een titel voor je eerstvolgende blogpost.

Grootse plannen hadden we. Als een stel echte wildebrassen zouden we de stad onveilig maken, alcohol consumeren, dames versieren. Living live to the edge! Kortom, we vertrokken uit Enschede. ROADTRIP! Whoop! Whoop! Heeft iedereen zijn gordel om? Ik ga mij wel aan de snelheid houden hoor, want ik heb geen geldig paspoort mee. Yeah. Boefjes.

De eerste avond. De stad in. Uitgaan. Met z'n 4en rijdend in een mooie bolide. Eh, ik bedoel natuurlijk Renault Espace gezinswagen. Oh nee, eigenlijk liepen we, omdat parkeren te duur was. Alex in z'n nonchalante trui. Harm idem. Dinand in zijn "brokeback mountain" outfit. Laurens was nog het meest nonchalant gekleed. Met een kekke-blouse boven een nieuwe jeans, met een veel te grote bril, haar een beetje warrig, een grijs colbertje, sneakers en om het af te maken, zo'n lekker sjaaltje. Bam! Die jongen zag er strak uit. Deze avond zou de wedstrijd gespeeld worden tussen Laurens zijn looks tegen Dinand zijn knipoog.

Eerst een tijd door de stad gezworven. Daarbij letterlijk 3 keer langs hetzelfde jazzcafé gelopen ("amai, vreemde hollanders komen toch zekers alweer langs dan"). Uiteindelijk neergestreken in een Ierse pub. Was de enige die open was. Wow. Wat ben je dan een saaie stad. Als om 23:30 de enige open pub een buitenlandse franchise is. Maar goed. Het mocht de pret niet drukken. Oude mannetjes grepen in billen van jongedames. Opgepompte sportschool-gangers rolden hun spieren voor blonde schonen. Homo's lagen stampelam met elkaar op de grond te flikflooien. Mooie buitenlandse dames zaten gretig om zich heen te kijken. En de 4 bazen? Wij zaten achter een tafel comments te plaatsen over alle andere aanwezig gasten. En een heel biertje te drinken.

De volgende dag. Toeristisch doen. Alex had een kaart, Harm had een kater, Laurens had zijn fantastische outfit weer aan en Dinand had zijn hoed op. Eerst een bierbrouwerij bezocht. Tussen 30 andere toeristen die aan de lopende band bierglazen aan het jatten waren. Op het gratis-touristen-stadskaartje stond nog zo "neem geen bierglazen mee, dat is iritant en alleen toeristen doen het". Dus dat hebben we niet gedaan. Rest van de dag bestond uit rondslenteren, gratis crap bezoeken, gratis dingen bekijken, constant de weg kwijt zijn en 400x de vraag "oké, waar gaan we nu heen".

Als een stel bazen met grootse plannen eindigden we uiteindelijk op het strand. Daar dronken we een heel biertje terwijl we naar de ondergaande zon keken. Boefjes. Na afloop daarvan zouden we nog uitgaan. Heus. Echt. Ging uiteindelijk niet door omdat de chauffeur, ondergetekende, in slaap was gevallen.

Nu al zin in volgend jaar, dat word Bezatten in Brooklyn. Of waarschijnlijker: Bob'en in Beverwijk.

Dinand Mentink

  • vr. 18 mei 2018 20:04:31

Noted.

Plaats een reactie

JeeWee

  • vr. 18 mei 2018 20:04:31

Bralapen in Brugge klinkt beter :-P

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

3122566f6b4cadb3

Treinmens: Arrogante high-potential

Naast mij zag ik hem zitten. Een bruine leren hoed. En zo'n wanhopig stoppelbaardje dat doet voorkomen alsof het een baard is, maar eigenlijk is het net wat te dun. Hij zit te werken op een laptop waarbij hij af en toe moeilijk kijkt. Voortdurend wisselt hij af tussen computer, tablet en mobiel.  Verder draagt hij een beige broek met zakken aan de zijkant. Samen met hoed geeft dat een stevige "brokeback mountain" look. Zijn telefoon gaat. Hee met mij, leuk om weer eens te bellen