63d4dd2942199721

Settlen als startupper in Schiedam

Zo. Ik ben afgestudeerd, mag mezelf ir noemen* en ben nu officieel aan het werk als junior junior. Ik ben actief bij een startup om daar de wereld te verbeteren. Serieus, ik wil niet arrogant doen, maar wij gaan echt het verschil maken. Toegegeven, als je niet beter zou weten zou je denken dat ik elke dag op een kantoor zit te tekstverwerken. Maar heus, wereldverbeteraars, dat zijn we.

Goed. Over die startups heh, die zijn zo lekker herkenbaar aan hun taalgebruik. Echt waar. Ze hebben een eigen taal, laten we het "startups" noemen. Vergelijk het met "managementiaans" ("Even een één tweetje doen; Ga in je kracht staan"), "studentikoos" ("hee pik, hoe leek je dat uberhaubt een goed idee?") of "kerkenees" ("haha, we spreken eigenlijk allemaal tale kanaäns hier heh, haha"). "Startups" dus. Een taal die redelijk op het Nederlands lijkt, maar waarvan elke zin onderling uitwisselbaar is.

We willen meer data-driven worden, om onze proposities op onze bulls-eye customer te targeten. Het is daarvoor nodig om de promotors uit te dagen kritisch te reflecteren zonder detractors daarbij te betrekken. We zouden graag hun inside knowledge willen tappen. Zou de innovation box kunnen helpen om de VPB te drukken? Laten we de informatie daarover crowdsourcen. Dan moeten we ff een call opzetten. Is het dan nodig om het onboarding process te versnellen? Ja, ik schrijf er even een memo over, share jij die ook even? Je zit dan wel met een lock-in effect. Daar moeten we mee uitkijken, ff over brainen tijdens de weekly standup. Scrum-board. We moeten een customer experience wow effect creeëren bij alle touch-points. Huddle. Nou, rustig aan, laten we beginnen met missie, visie, analyse, propositie, doelgroep.

Uitdaging: lees alle voorgaande zinnen in een willekeurige volgorde. Dat maakt voor de betekenis bar weinig uit. Goed.

Hoe dan ook, Daphne en ik zitten dus in Schiedam, ons nieuwe huisje is redelijk ingericht. Tuurlijk, klussen is nooit helemaal klaar, maar we zitten momenteel op het punt dat we ons zorgen maken over het vogelhuisje dat niet helemaal goed bevestigd is. Dus dan ben je redelijk gesetteld vind ik zo. Oh, en er is nog iets, waar Daphne de hele tijd op terugkomt. Gordijnen volgens mij. Zoiets. Redelijk gesetteld dus.

Totaal ongerelateerd. Daphne werd laatst ineens boos. "Jij ziet sommige dingen die moeten gebeuren niet eens. Dan ben je bezig om de tijdschriften te ordenen terwijl er nog een enorme was weggewerkt moet worden". En toen ging het ineens weer over de gordijnen.

Ik snap het niet. Maar we zijn wel redelijk gesetteld dus.

We zijn nu aan het rond shoppen voor een kerk. Als jong echtpaar ben je wel gewild, nieuwe aanwas enzo. Het is elke keer toch wel aandoenlijk om de dienstdoende ouderling/dominee te zien moeite doen om heel hartelijk "welkom" te zeggen zonder meteen over te komen als een gretige-jong-bloed-binnenharker. Vorige week werd er heel lief gezegd "welkom ook aan alle gasten die ik vandaag heb zien binnenlopen" (alle gasten waren in dit geval Daphne, ik en mijn ego), waarbij mevrouw uitzonderlijk haar best deed om iedereen aan te kijken behalve ons. Of de dominee die het maar hardop zei: "Nou, jullie zijn natuurlijk ontzettend welkom. Ik wil ons natuurlijk niet opdringen. Kijk lekker rond, natuurlijk! Haha. Maar jullie zijn natuurlijk erg welkom. Ik wil onszelf natuurlijk niet opdringen. Maar ja, hoe zeg je dat. Jullie zijn natuurlijk ontzettend welkom. Natuurlijk".

Hij wilde zichzelf niet opdringen.

*Ja, ik mag mijzelf ir. noemen. Heb ik even uitgezocht. Kijk maar op de site van de rijksoverheid en daar aanwezige FAQ (in pdf formaat, derp).

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

7a6efb412cbff2a7

Requiem voor een burger

Tijd voor weemoed, melancholie ende treurnis. Ellende, doffe ellende, louter groot verdriet. Hoezo? Het is toch groot feest omdat ik mijn opleiding heb afgerond? Nou, het behaalde papiertje geeft niet alleen vrijheid, het brengt ook afscheid. De laatste tentamens zijn gehaald, de laatste verslagen ingeleverd, het laatste groepswerk afgerond. Maar aan de bar staan uitrekenen hoe je met 2 stukken aluminiumfolie een wifi verbinding opzet bij het Rutbeek is ook voorbij.