8bd06dd7f1a8b149

Emmeren over kangoeroes in de kerstdienst

Kerstdienst. Ik heb niets tegen kerkdiensten met kerst. Echt niet. Het is iets drukker dan normaal, maar verder niets aan de hand. Wat ik normaal waardeer aan een kerkdienst is dat ik er 1.5 uur stil moet zitten. Dat geeft me de mogelijkheid om even tot rust te komen. En als er dan niet al te veel gekke dingen gebeuren dan houdt ik het aardig vol.

We zouden met kerst in Hoogeveen in een kerk zitten. Waar Daphne vroeger vaak heen ging. Ze had me al gewaarschuwd: "het kan zijn dat het een tikkeltje rommelig is met kerst, en daar kan jij zo slecht tegen". Onzin. Ik kan helemaal niet slecht tegen rommeligheid. Ik kan fantastisch tegen rommeligheid. Als dingen rommelig zijn is dat fantastisch. Bovendien, hoe erg kan het zijn?

Na afloop van de kerstdienst.

AAAAAAH!!1! Zo kun je toch niet naar het kerstverhaal luisteren. Het begon al bij de koffie. Die was voor de dienst (idiotie!). Tijdens de dienst liepen er kinderen huilend en schreeuwend rond. Om mij onduidelijke redenen hadden die een soort van herders kleding aan. Niet dat ze als herder een toneelstukje deden ofzo. Liepen gewoon rond, verkleed als herder. Is belangrijk blijkbaar.

Daarnaast liepen er ook twee vrouwen van middelbare leeftijd met een kort pittig kapsel rond in herderskleding. Een soort toneelstukje te doen. Met twee overduidelijk ingestudeerde grappen. Die in doodse stilte beluisterd werden, en daarna drie keer herhaald. Inclusief één dude die overduidelijk geen zin had en geforceerd was om ook in een herderstenue rond te lopen. Gedecideerd "Ja, laat ons blij zijn want het kerstkind is tot ons gekomen" pauze *pijnlijk glimlachen doen doet*.

Mooi moment tijdens de dienst vond ik het "hoor de englen zingen d'eer". De meespelende trompet speelde exact dezelfde melodie als de bovenstem die we bij jongenskoor altijd zongen. Herkende hem meteen. Mooi om dat zo terug te horen. Waarna er een vrouw van middelbare leeftijd briefjes in de vorm van hartjes onder mijn neus duwde. Of ik niet heel snel iets moois op zo'n briefje wilde pennen. In mijn hoofd vroeg ik me af wat de reactie zou zijn als ik op mijn stoel zou gaan staan en op vol volume "kan iedereen z'n bakkes houden, stil zitten en domweg even genieten van dit lied met die mooie trompet, onopgevoed barbaars tuig!" zou schreeuwen. Serieus. Barbaren.

Vervolgens de dominee. De dienst liep al uit en de boodschap was duidelijk. Maar gelukkig vriest het eerder in de diepe hellevuren dan dat een dominee een keer zijn bakkes houdt, zelfs als hij dezelfde toegevoegde waarde heeft heeft als een stempel "glutenvrij" op een biologische appel. Zijn dienst was opgebouwd rondom een screenshot van een enorm grappig filmpje. Een SCREENSHOT! Het ging om een kangoeroe die zijn hoofd vast heeft zitten in een emmer. En als er hulp kwam dan liep de kangoeroe weg. Dat moesten wij niet doen. Met ons hoofd vast zitten in een emmer. Nee mensen (en dit is letterlijk): "wees geen kangoeroe!".

Had dan in ieder geval het fatsoen gehad om gewoon het youtube filmpje te laten zien. Ik vraag me overigens af hoe dat gaat als de vrouw van de dominee een keer de studeerkamer inloopt en daar haar man aantreft die de hele dag zit te youtuben.

Waar ben je mee bezig lieverd?

Preekvoorbereiding

Ik heb niets tegen kerstdiensten. Echt niet. Maar een dienst die bestaat uit rondrennende kinderen, vrouwen van middelbare leeftijd in herderskleding die mij hartjesbriefjes onder mijn neus duwen terwijl ze door adequate muziek heen dankbaar lopen te zijn en dominees die omschrijvingen geven van grappige youtube filmpjes (had je moeten zien), die mogen ze wat mij betreft in een emmer stoppen.

Rest mij niets anders dan u een goede oudjaarsavond, een brakke nieuwjaarsdag met kater en een spetterend nieuwjaar te wensen. Leef!

(voor wie het zich afvraagt, volgens mij gaat het om dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=osscCqjnnLs)

anneke

  • vr. 18 mei 2018 20:04:30

houdt ik ?????

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

517753664fd9509d

Een dag in het leven van een startuphipster

's ochtends gaat de wekker. Dan begin ik met een geniet moment. Slow-life. In rust een kop koffie drinken. Dat betekent handmatig koffiebonen malen en er in alle rust een koffie van zetten. Een echt lekker kopje koffie, dat mag even tijd kosten. Daarna bij het raam staan met een kopje koffie. Nonchalant uitkijkend over de straat, de mensen, het water, het asfalt. Kijken hoe de zon opkomt. In één hand een tablet, om een artikel op de correspondent te lezen.