d72f8b8d73d9e1bd

Een boekenkast vol badeenden

Zo. Paps heeft de beloofde boekenkasten afgeleverd. Die zou hij nog maken voor ons trouwen. Dus we kunnen de laatste paar dozen met boeken uitpakken en kasten inruimen, leuk klusje voor op een zondagavond. Bleek dat we aan een complete wand met boekenkasten (thanks pap) toch wat veel hebben. Om het geheel op te vullen hebben we overal maar wat willekeurige dingen tussen gezet. Dat waren vooral veel badeenden.

Oke. Dus laten we gaan indelen. Drie kasten totaal. Één met saaie boeken, één met lectuur en één met fantasy, lijkt me duidelijk.
Daphne had nog haar twijfels, "waar moeten kinderboeken dan?"
"Bij de overige lectuur natuurlijk."
We gaan de kinderboeken toch niet naast de fantasy zetten. Mijn hemel, je moet ook echt alles uitleggen.
"Ja, maar waar moet Narnia dan? Bij de kinderboeken of de fantasy?"

Crap.

Over fantasy gesproken. Waar zouden we het specifieke subgenre "bijbels en andere christelijke stuff" neer moeten zetten? Ik mocht de bijbels niet bij de fantasy zetten van Daphne. Vond dat zelf wel gepast. Af en toe heb je mensen over de vloer die dan geïnteresseerd met een schuin hoofd in je boekenkast gaan staan kijken. Beetje beoordelen of je wel smaak hebt. Dan is het gewoon leuk als er een paar grappen in je boekenkast verwerkt zitten. Maar goed. Bijbels mochten niet bij de fantasy.
"Over christelijke literatuur gesproken", begon Daphne.
"Ja lieverd?"
"Moet Narnia niet ook bij de christelijke literatuur?"

Ik heb toen verordonneerd dat Narnia qua indeling het best op het balkon kon staan.

En hoe moeten we andere christelijke boeken indelen dan? Ik had eerlijk gezegd geen zin om ze op schrijver te sorteren. Uiteindelijk bleek al die christelijke stuff op twee planken te passen (twee maar! het valt best mee!). Één plank met redelijk oké of zelfs vermakelijke boeken (Adrian Plass) en één hele hoge, onbereikbare, plank met crap.
"Waar moet deze stapel met boeken van Douma?", vroeg Daphne terwijl ze met een stapel lectuur waarin de ethiek van een brute vrouwonvriendelijke middeleeuwse roversbende voor christelijk wordt verkocht.
"Integraal op de bovenste plank, lief."

Op het laatst nog het boek "Bijbel en wetenschap herenigd" (nooit gelezen, lijkt me saai) naast "The origin of species" gezet. Dat leek me gepast.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

79a0db74947d6449

Alles moet nieuw !!1! En quantum-psychologisch trans-surfen

Soms vraag ik me af waar ik over moet schrijven. Afgelopen zondag hoorde ik de dominee spreken over "alles moet nieuw" en "quantumfysische nanopsychologie". Ik vraag me vandaag niet af waar ik over moet schrijven. Laten we beginnen met een quote.