bd2279ea51a9af1d

Over hippe brommers en trage belastingdiensten

Goed. Sinds oktober ben ik dus wel echt full on burger. En dat betekent dat ik afgelopen tijd, voor het eerst, serieus belastingaangifte moest doen. Deze week ontving ik van de belastingdienst post. Toch vreemd, al maandenlang word er geposterd "we sturen geen brieven meer!1!". In plaats van brieven krijg je nu van de belastingdienst post in een "persoonlijke inbox". Dat is zo'n beetje hetzelfde als email, maar dan dat je er apart voor moet inloggen met een randomreader.

Je kunt het supermakkelijk vergeten, is niet beschikbaar op mobiele telefoon en je moet elke keer opnieuw opzoek naar wat ook weer je inlogcodes waren. Handig! Goed. Wat stond er in die brief?

"Beste meneer Mentink,

Er staat post voor u klaar in uw persoonlijke inbox op www.mijnoverheid.nl"

Wat? Serieus? Had diezelfde ruimte niet gebruikt kunnen worden voor, eh, de daadwerkelijke boodschap? Nou ja, random reader opgezocht en ingelogd. Doet me denken aan zo'n verhaal over koning Philip. Sinds korte tijd was hij in staat postduiven te versturen. Een revolutionaire nieuwe techniek die de postkoets snel zou doen verouderen. Dus toen hij de laatste roddels discreet aan zijn vrouw in het buitenpaleis wilde overbrengen stuurde hij haar een post-per-veerbal. Waarna hij uitriep

"Bediende"
"Ja, majesteit!"
"Stuur de koerier om te zeggen dat de postduif onderweg is."

Nou ja, blijkt wel dat die slogan van de belastingdienst aardig accuraat is. Ik krijg een flinke klap geld terug, maar moest daarvoor wel 8 papieren brieven krijgen en een telegram per postduif faxen. Kortom, veel leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker.

Over ouderwetse technologie gesproken. Samen met Daphne twee brommertjes gekocht. Echte ouderwetse tomosjes. Idee daarachter is simpel; auto is te duur en ov is met overstappen vaak een ramp, brommertjes zijn echt fantastisch. Oh ja, en ze gaan ontzettend hip&happening worden. Echt waar, let op mijn woorden, onthoud ze:

Vroeger was de bakfiets hip, maar nu iedere 45 jarige xenoshuisvrouw er eentje heeft is dat over. Binnen afzienbare tijd gaat het hip zijn om een brommer te hebben.

Afgelopen zondag dus samen naar hoek van holland geweest, strand. Het was immers meer dan 15 graden (15,4), dus gaan wij als degelijk hollanders naar het strand. Tijdens dat ritje naar het strand op de brommert leer je toch aardig wat dingen:

  1. Fietsers hebben het fietspad en fietsborden, auto's de snelweg en autoborden, als bromfietser kun je spaanse gladiolenkoorts krijgen. Twee keer meegemaakt dat er een snelweg ligt waar auto's mogen, met daarnaast een fietspad voor fietsers. Als bromfietser moet je dan terug naar de vorige stad en 15km omrijden.
  2. Het is handig om een tangetje en schroevendraaier mee te nemen.
  3. Ketting erop leggen zonder tangetje en schroevendraaier is onmogelijk.
  4. Daphne is onhandig.
  5. Om 16:00 aankomen is net te laat, dan is het wat koud.

Leuke dag gehad verder. Met Alex kubb gespeeld op het strand, twee volle picknick manden met eten bleek toch wat veel te zijn. Toch gaaf, met twee brommertjes naar het strand.

mama

  • vr. 18 mei 2018 20:04:30

Fijn dat jullie zo genieten van je nieuw verworven milieu vervuilers. :) Met brommertje hoef je nooit in de file te staan. Rij je vrolijk voorbij. Kijk dat is dan weer winst.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

2d60155f44d3b02c

Kijk ons cultureel naar de Doelen gaan

Samen met Daphne avondje naar de doelen. Voor een klassiek concert. Blijkt toch moeilijk te zijn. Etiquette waar je geacht wordt aan te houden. Uur vantevoren al ruzie met Daphne. Vond het onacceptabel om in een spijkerbroek plus hoodie naar het concertgebouw te gaan. Dat snap ik niet. Ik ga daar toch heen voor de muziek, niet om sjans te hebben met één van de 45+ dames die daar rondloopt? Daarna het eten. Hadden niet zo lang en waren in het centrum van Rotterdam. Goed, even eten halen bij de burgerking dacht ik zo. Bleek ook niet de bedoeling.