e23b4523b6400715

Nerden met een zonnebbq

Afgelopen weekend was een weekend om de innerlijke nerd van voedsel te zien. Met een aantal oude vrienden hadden we afgesproken voor een weekend spelen met een virtual reality bril, bordspellen, games. En een zonnebbq. Gewoon, een normaal weekend, je weet hoe het gaat.

Dat betekende dat we met een vette virtual reality bril op met bogen en katapulten aan het schieten waren. Boring natuurlijk. Belangrijker, we hebben met z'n allen naar de software engine gekeken waar één van de aanwezigen zelf een virtual reality spel in geschreven gehad. Exciting stuff! Het spel zelf had iets te maken met op een pier staan virtuele vissen vangen (serieus). Maar wow, die engine!

Bordspellen hebben we dit keer overgeslagen, de laatste keer hadden we de slechte ervaring dat we na 10 minuten het bordspel uitgespeeld hadden. Je kent het wel.

Oh,en over die zonnebbq. Die had ik dus mee (deze). Een halfronde met daarin een vacuum buis om hamburgers in te bakken. Normale mensen zouden op dat moment dingen zeggen als
"Dat ding is kokervormig, is het wel handig om daar hamburgers in te doen?", of
"Dat ding werkt vast niet als het bewolkt is"

Maar niet wij. Wij zeiden dingen als

Even kijken, je hebt zo'n 1000 watt per m2 normaal zonlicht. Dus corrigerend voor de hoek van de zon, bewolking en de grootte van de spiegel word ie niet warm genoeg om hamburgers in te bakken

en

Volgens mij kun je dit ding perfect op de zon richten door het schrijven van een simpele app die op basis van tijd en gps locatie bepaald onder welke hoek je de BBQ moet richten

en

Wacht even, ik heb wel een lasertool om op afstand de temperatuur te bepalen

Waarna we, en dit is (zeg ik met enige schaamte) echt gebeurd. Een kleine upgrade aan de zonnebbq bedachten in de vorm van een handig ontworpen staafje, waarmee we de spiegel precies op de zon konden richten. Waarna we dat ding op de computer gemodeleerd hebben en daarna op de aanwezige 3d printer afgedrukt. Want er was een 3d printer, obviously.

Het richtstaafje bleek goed te werken. De zonnebbq zelf niet echt. Na ongeveer een middag bakken hebben we de hamburgers in de pan geflikkerd

De rest van het weekend bestond uit de usual stuff. 15 minuten van zelf pizza's bouwen, gevolgd door 45 minuten discussie over de optimale hoeveelheid beleg op een pizza (conclusie, zoveel dat er in de oven nog een plaat boven past). Vervolgens het spelen van een ouderwetse shooter op de pc. Voorafgegaan door een wiskundige analyse van de shooter.

Zo'n weekendje weg. Je kent het wel.

Dag later, het was weer maandag, ik was vol trots op werk bij de koffie aan het vertellen over onze virtual reality geprogrammeerde 3d geprinte uitvinding, wat uiteraard het moment was dat de nieuwe collega binnenliep. Ze stelde zich voor waarna ik met een soepele schwung wist te stamelen
"Hallo, ik ben Dinand, en behalve minecraft heb ik als hobby ook pokemon go en recreationeel programmeren. Ik ben dan ook absoluut geen nerd, echt niet, heus niet. ... Haha"
"Okeeeeeeeeeee, natuurlijk joh", nieuwe collega met opgetrokken wenkbrouwen

Had ik mezelf toch mooi uit die situatie gemanouvreerd.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

5c2e0e9c718a20d7

Over Aziatisch voedsel en gebruiken

Was het niet George Clooney die zei dat je het beste met een aziaat kunt vliegen? Of achter een aziaat in de rij staan bij het vliegveld? Zoiets. Ik ga deze blog een paar kanttekeningen plaatsen bij deze breed geaccepteerde wijsheid. Afgelopen week vloog ik voor Lendahand met Koen naar Indonesië. We zouden daar spreken met een mogelijke partij via wie we leningen kunnen aanbieden in Indonesië. Zaterdag pakte ik mijn spullen in, aan de hand van een goed lijstje. Dit keer zou ik op mijn trip NIETS vergeten.