4183bad13b04ce91

Ik ben niet verstrooid!

Daphne vind soms dat ik een een verstrooide professor ben. Dat ik wat warrig over kan komen. Ikzelf vind dat niet. Waar zij denkt dat ik warrig ben komt dat gewoon door onduidelijke communicatie. Laat ik een voorbeeld van die communicatie geven:

"Dinand, je bent een verstrooide professor", vanuit de keuken terwijl ik in alle rust op de bank de krant zit te lezen
"Ach mens, stel je niet aan, dat valt best mee."
Een kortstondige pauze volgt. Ik ga weer terug naar mijn krant, blijkbaar is Daphne onder de indruk van mijn heldere uiteenzetting van feiten.
"De cashewnoten staan in de koelkast"

Ah.

Laat ik een ander voorbeeld geven.

Op een goede avond zit ik in een spannend stuk van een programmeer studieboek als Daphne mij stoort. Het gaat over het theoretisch verschil van ranges en arrays in Ruby. Het boek, niet waar Daphne me over stoort. Dat ging over de oven. Ik moest 's avonds het eten voor ons beidde opwarmen. Het staat al in de oven, dus alleen even voorverwarmen op 200 graden, 20 minuten opwarmen en niet vergeten om de ovenschaal er uit te halen. Simpel, dat kan ik.

"Lukt dat echt wel?"
"Ja ja, 200 graden, 20 minuten en niet de ovenschaal vergeten. Hoe dom denk je dat ik ben?"

Die avond kwam ik thuis van werk. Computer aan om nog wat code te kloppen. Oh ja, oven. 200 graden, 20 minuten, niet de oven schaal vergeten. Kortom, ik zet de oven op 200 graden en besluit om in de 20 minuten die ik heb nog even een boek te lezen, waarna ik vooral de ovenschaal niet moet vergeten.

We hebben pizza gehaald.

mama

  • vr. 18 mei 2018 20:04:29

Ik begin me toch ook zorgen te maken. Het is in jullie korte huwelijk al de tweede keer dat er met de oven en schalen iets mis gaat als jij er mee te maken hebt. Zou het kunnen zijn dat je een soort van innerlijke weerstand hebt omdat het geen tupperwareschalen zijn.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

2514db531158459e

Valentijnsdag: the aftermath

Valentijnsdag is een rare dag. Het is een dag waarvan werkelijkwaar ie-der-een zegt "ja, ik heb niet zoveel met valentijnsdag". Toch? Ik loop nu zo'n 27 jaar op deze aarde rond, waarvan ik me er toch zeker 2 kan herinneren. En in die tijd heb ik, verbeter me als ik het fout heb, nog nooit iemand horen zeggen "Valentijn, ja, dat vind ik nu altijd echt super leuk. Dat je dan kado's voor elkaar moet kopen en dan super romantisch doen". Dat zegt niemand. Niemand!