afeb097f668627fd

Vakantie, USA, tijdzones, hoofdpijn

Wij gaan dus met het hele gezin op vakantie. Paps, mams, broertje, zusje, Dinand en Daphne. Laatste keer dat wij samen op vakantie waren dat is denk ik toch al gauw zo'n 10 jaar geleden. Heb er eigenlijk wel zin in. We gaan met z'n allen een road-trip maken in een camper (zo'n grote) van Florida naar New York. 3 volle weken door de USA heen touren. Nu het nog kan. Nou, niet meteen overdrijven en bang worden. Als je zo het nieuws volgt dan heb je misschien wel het idee dat er heel veel nare mensen in de states wonen. En we doen gewoon heel erg ons best om die niet tegen te komen.

Wij gaan dus met het hele gezin op vakantie. Paps, mams, broertje, zusje, Dinand en Daphne. Laatste keer dat wij samen op vakantie waren dat is denk ik toch al gauw zo'n 10 jaar geleden. Heb er eigenlijk wel zin in. We gaan met z'n allen een road-trip maken in een camper (zo'n grote) van Florida naar New York. 3 volle weken door de USA heen touren. Nu het nog kan.

Nou, niet meteen overdrijven en bang worden. Als je zo het nieuws volgt dan heb je misschien wel het idee dat er heel veel nare mensen in de states wonen. En we doen gewoon heel erg ons best om die niet tegen te komen.

Het leuke aan de vakantie gezamenlijk voorbereiden is dat er een heel duidelijk generatieverschil zichtbaar is. Waar Daphne en ik normaal als voorbereiding op een vakantie een datum prikken, een lokatie kiezen om dan Whisky te gaan drinken en het een dag noemen gaat dat bij paps en mams heel anders. Al een half jaar vantevoren werd er onderzoek gedaan naar de juiste camper om lokaal te huren en welke specifieke wegrestaurants we moeten bezoeken. Voor de reis die aanstaande donderdag begint hebben Daphne en ik nieuwe koffers besteld, die ergens deze week bezorgd worden. Dat in tegenstelling tot mijn ouders, die zijn nu al bezorgd.

Wat het is met tijdzones. Ons hoofd is er gewoon niet op gemaakt. Onze hersenen zijn niet in staat om het rekenen met verschillende tijden normaal uit te voeren. Het is gewoon biologisch niet mogelijk. Als wij om 7 uur van Schiphol vertrekken, vervolgens 11 uur vliegen en dan om 12 uur 's middags aankomen. Wat betekent dat dan? Dat we niet echt om 7 uur vertrokken zijn? Dat we niet echt om 12 uur aankomen? Dat we niet echt 11 uur gevlogen hebben?

We gaan dus met z'n 6en weg en we hebben het als gezin tot in de puntjes voorbereid. Een gezamenlijke google calendar met daarop alle activiteiten. We zijn 4 weken bezig geweest om alle events er goed in te zetten. Je stelt de tijdzone in op Florida. Je rekent de geplande lokale tijd (9 uur 's ochtends) om naar de Nederlandse tijd (3 uur 's middags), je vult alles in. We lopen allemaal al 3 maanden rond met dubbele horloges en telefoons met veertien klokken om het tijdverschil vast inzichtelijk te maken. In theorie betekent dat dat we aankomen en dat we dan allemaal automatisch onze telefoon, ons horloge en alle google calendar events meteen goed hebben staan. En toch kan ik niet van het enge voorgevoel afkomen dat het enige dat we waarschijnlijk bereikt hebben is dat we daar aankomen en dat we dan alle 6 onze telefoons, dubbele horloges, en de google calendar alsnog moeten gaan goedzetten. Onszelf op dat moment afvragende welke van de 41 apparaten nu de juiste tijd aangeeft, hoe laat we vertrokken zijn, hoe lang we nu onderweg geweest zijn, welk jaar het is, hoe we heten en waar we zijn.

Het rondreizen lokaal doen we dus in een camper. We hebben 4 personen die er in mogen rijden, dus als het goed is kunnen we flink kilometers maken. We hoeven onderweg ook niet te stoppen, alles wat je nodig hebt heb je in de caravan. Eten, drinken, toilet, muziek, boekje om te lezen. En die dingen rijden allemaal op een automaat, dus je hoeft niet eens stil te staan om van chauffeur te wisselen. Van Daphne begrijp ik overigens dat dat niet is wat een "automaat" betekent. Wat mij betreft is de naam "automaat" dan misschien wat overdreven.

We gaan dus veel touren. Met een beetje geluk heb ik dus weer wat tijd over om eens wat te schrijven. Ik ga het proberen. 3 weken vakantie, en daarna begint het nieuwe jaar bij de kerk waar Daphne en ik lid zijn geworden. Blogvoer. Ik moest mijn Dagboek maar weer eens gaan oppakken.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

83bb0778dc9de693

Meetups zijn net kerken

Afgelopen tijd ben ik een paar keer naar een programmeer "meetup" geweest. Vroeger zou je dat een bijeenkomst noemen, maar ja, als er een Amerikaans platform is met de naam waarop je makkelijk zo'n bijeenkomst kunt promoten vervalt dat toch al snel tot het volgende Engelse leenwoord. Anyhow, ik bezoek de afgelopen tijd dus nogal eens zo'n meetup en het leek me niet meer dan gepast daar eens een schrijfsel aan te wijden. Zo ben ik dan ook wel weer. U kent me.