340cf11c751beb35

USA Roadtrip, enkele observaties

Goed. Wij zijn dus met de familie op een roadtrip door de USA (Florida momenteel). Ik plaats nog wel een blog met de maffe dingen die mij zo opvallen aan het reisgezelschap. Maar laat ik eens beginnen met een paar observaties die ik hier in de states doe.

Het is hier heet.

7000°. Dat is 7000° fahrenheit. In celcius noemen we dat gewoon fucking heet. Het is niet voor niets dat het toeristenseizoen hier in de winter is. Want dan zijn alle wilde dieren actiever, komen de dolfijnen de rivieren in, is het zo koud dat je gewoon buiten kunt zijn. Maar goed, wij zijn niet in het toeristenseizoen gegaan. Naar de winkel gaan is het enige dat je hier normaal kunt doen. In de ingang van de Walmart waar je al wel in de airco staat maar nog niet de prikkels van alle advertenties in je bakkes geschoven krijgt is zo'n beetje de enige plek waar ik normaal kan nadenken.

Auto's hier zijn groot.

Toen wij bij onze RV ophaalden (recreational vehicle, een camper) dacht ik dus dat die groot was. 9 meter lang is het ding. 3 banken, 2 extra stoelen, 4 bedden, douche, toilet, koelkast, vriezer, alles zit er in. Als je rondrijd in het ding heb ik geen idee waar ik mijn benen moet laten. Ik kan languit op de bank liggen, op een stoel zitten met mijn benen comfortabel door het gangpad, over de tafel. Ik bedoel te zeggen dat het erg ruim aanvoelt. Griebels, als ik wil kan ik een ochtend workout doen, paar kilometer hardlopen, zonder de RV te verlaten. Anyhow, ik dacht dus dat we een grote RV hadden. Totdat we op de eerste RV restplace aankwamen. Zonder overdrijven, ik heb daar RV's zien rijden waar de onze in het bagageruim zou passen. Met daarachter een aanhanger met op die aanhanger een 4x4 chevrolet pickup. Met (en ik overdrijf niet!) achterop de pickup een golfkarretje. De kleinste auto die ik heb zien rijden tot dusver is een Toyota prius. En dat is zeldzaam. De meeste auto's hier zijn chevrolets, pickups en suv's. Op genoeg machinerie zitten om een kleine fabriek van energie te voorzien weerhoud Amerikanen er overigens niet van om te rijden als een stel dementerende ezels met de concentratieproblemen van eekhoorns en het blikveld van bijziende kip. Ik moet de eerste Amerikaan die rijdt zonder te bellen nog tegenkomen. Ze rijden hier met automaat, dus heb je handen over om koffie te drinken én te telefoneren, tegelijkertijd. Idioten.

Mensen hier zijn lui.

Over eerdergenoemde golfkarretjes gesproken. Die worden dus op de camping gebruikt om naar het toilet te gaan. Dat is geen uitzondering die ik nu toevallig uitvergroot op mijn blog. Toiletgebouwen op campings hier hebben en parkeerplaats. Ik heb hier mensen gezien die hun hond uitlaten met een golfkarretje. Toch gezond om zo even buiten te zijn.

Loopafstand is hier een onbekend begrip. De Walmart hier is aan de overkant van de fucking weg. Als je dan iemand om de weg naar de Walmart vraagt dan zeggen ze "drive right here, make a u-turn at the intersection and drive back". Drive? Seriously? De kerk hier zit op het terrein van de camping, gewoon, met gebouw en alles. Maar dat weerhoud mensen er niet van om met een dikke SUV alle 200 meters van hun RV naar de kerk te rijden. Iets dat mij opviel toen ik op zondagochtend gewoon sensible een krant zat te lezen en een kop koffie zat te drinken, maar dat terzijde.

Ze zijn hier trots op hun land

We waren dus bij Cape Caneveral (waar ze raketten lanceren). Daar is een soort attractiepark/bezoekers centrum bij. Mijn hemel, zo, veel, Amerikaanse, vlaggen. Constant van die filmpjes waarin opgehemeld word hoe Amerika de mensheid voorgaat in het ontdekken van de ruimte. Toegegeven, het is niet alsof de Russen een Marsmissie aan het voorbereiden zijn maar ik snap niet dat ze zelf nooit moe worden van al die pompeuze NASA/Amerika propaganda. Aan de andere kant, toen ik onder de Apollo raket stond (die van de maanlanding) was ik ook wel even onder de indruk van het formaat.

Na een rit van 15 minuten met de bus ga je van het lanceer platform naar de zaal waar de maanlancering nagebootst word (originele controll room van de maan missie). Er volgt dan een hele simulatie en op het eind daarvan hoor je de muren klapperen en zie je de ramen oranje worden, je zit dan dus op kilometers afstand. Ok, toen was ik ook wel een beetje trots. Die presentatie doen die Yanks toch wel goed.

Het is hier mooi

Hoe warm het ook is, je mag hier niet eventjes zwemmen in een leuk meertje, dat is omdat er in elk leuk meertje alligators zitten. Die dingen zitten echt overal. Midden op een camping in een onschuldig uitziende poel met een gezellig bankje op een leuke houten pier waar je gezellig met je vrouw naar de zonsondergang zit te kijken? Leuk en aardig, maar beter houd je wat afstand. Andere natuur is ook mooi. We hebben gesnorkelt bij een koraalrif, schitterend. Het andere uitzicht met een afwisseling van maffe naaldbomen, moeras, palmbomen, verre uitgestrekte vlaktes felgekleurde vogels, eekhoorns, hagedissen is echt een verademing. Als de temperaturen hier niet zo verschrikkelijk zouden zijn en mensen hier een beetje sensible waren dan zou ik hier zo wonen.

Koffie hier is pet

Laat ik afsluiten met een mijn observatie wat betreft koffie. Ze doen hier niet aan goede koffie. In de Walmart, of Target, of Aldi hebben ze zo 40 soorten koffie staan. Cups, pads, gemalen, bonen, you name it en ze kennen het gewoon. En al die koffies zijn te verkrijgbaar in een range van smaken. Tot dusver nog super positief. Het enige dat jammer is dat de range gaat van "homeopatisch verdund kraanwater" tot "geitenpis". Als je zelf zet valt het wel mee, gewoon 2 keer door het filter halen voor optimaal resultaat. Maar maak niet de fout om even lekker bij een starbucks of dunkin donuts of crackerbarrel koffie te halen. Ze doen hier niet aan goede koffie.

Dat was het voor vandaag, ik probeer deze week nog wat notities over mijn familie op een rij te zetten. Dat waarderen ze vast.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

afeb097f668627fd

Vakantie, USA, tijdzones, hoofdpijn

Wij gaan dus met het hele gezin op vakantie. Paps, mams, broertje, zusje, Dinand en Daphne. Laatste keer dat wij samen op vakantie waren dat is denk ik toch al gauw zo'n 10 jaar geleden. Heb er eigenlijk wel zin in. We gaan met z'n allen een road-trip maken in een camper (zo'n grote) van Florida naar New York. 3 volle weken door de USA heen touren. Nu het nog kan. Nou, niet meteen overdrijven en bang worden. Als je zo het nieuws volgt dan heb je misschien wel het idee dat er heel veel nare mensen in de states wonen. En we doen gewoon heel erg ons best om die niet tegen te komen.