dc342137db9843f9

Outdoor actie, postorderen en snoeihard nerden

Afgelopen weekend zo'n heerlijk weekend gehad met alleen maar leuke dingen. Laat ik een paar observaties op een rij zetten. Allereerst vrijdagavond met Alex naar de European Outdoor Film Tour geweest. Dat is een evenement waar je heen gaat en dan in 3 uur tijd 7 (korte een langere) films voor je bakkes krijgt die allemaal gaan over buitensport en avontuur. Voorbij kwamen skiën in Georgië, mountainbiken in Noorwegen, cajakken, canoën in Ecuador en kitesurfen op de ijsvlaktes van Groenland. Ik zal een aantal van de gedachtes die zo door me heen schoten even op een rij zetten

Afgelopen weekend zo'n heerlijk weekend gehad met alleen maar leuke dingen. Laat ik een paar observaties op een rij zetten.

Allereerst vrijdagavond met Alex naar de European Outdoor Film Tour geweest. Dat is een evenement waar je heen gaat en dan in 3 uur tijd 7 (korte een langere) films voor je bakkes krijgt die allemaal gaan over buitensport en avontuur. Voorbij kwamen skiën in Georgië, mountainbiken in Noorwegen, cajakken, canoën in Ecuador en kitesurfen op de ijsvlaktes van Groenland. Ik zal een aantal van de gedachtes die zo door me heen schoten even op een rij zetten

Dat kan niet!
Nee, NIEEEEEET! Waaat?!
Holy fuck. DE BEELDEN!
WAAAAAT?!
Fuck. WAT EEN GELUID!
Waarom is daar zo - veel - ijs?
IJs is NIET zo - mooi - helder!
Sneeuw is niet ZO WIT!
Zo'n perfecte zon in slowmotion door poedersneeuw is in scene gezet.
AAAAAAAAH TE MOOI IK WIL DIT OOK!
De oceaan is niet ZO BLAUW!
SHIT!
AAAAAAAAAAAH!

Al met al was het 3 uur lang van de ene verbazing in de andere vallen. Alsof je naar Red Bull filmpjes op youtube zit te kijken. Maar dan echt, de films hadden gemeenschappenlijk dat ze niet in scene gezet waren. En in de bios. Mijn hemel. Het geheel was heftig gesponsord door de Bevers, Mammuts en GoreTexen van deze wereld. En dat snap ik ook wel, want het had niet veel gescheeld of ik had vanuit de bios ter plekke een mountainbike, kite en skivakantie gepostorderd.

Over postorderen gesproken. Ik vertelde Alex dat we een app gevonden hadden waarmee het mogelijk is om gezamenlijk een boodschappenlijstje aan te leggen voor je wekelijkse boodschappen. Handige bonusfeature van de app is dat je vervolgens op een knop kan drukken, afrekenen en dat een dag later een gastje die boodschappen in je koelkast komt leggen. Oh, mijn, hemel, hoe goddeloos handig. Alleen betalen voor de boodschappen en een minimum bedrag van €25. We sparen gewoon gratis 2 uur per week aan boodschappen uit. Ik ben daar dus enthousiast over en daar vertelde ik Alex van.

"Wel handig, al die dingen die tegenwoordig online kunnen. Maar op enig moment kom je je huis gewoon helemaal niet meer uit".
~ Alex

"Exact!"
~ Dinand

Zaterdag had ik nog een hele verwarrende ervaring. Met een groep vrienden speelden we weer eens een keer Dungeons en Dragons. Dat doen we af en toe, is hilarisch maar wel echt die-hard nerd. Afgelopen zaterdag hadden we een goede locatie geregeld. We hadden de hele middag de beschikking over een vergaderzaal ergens op het platteland, in een herenkamer, met zo'n tafel met een leren bovenkant, bijpassende fauteuils en een megagrote houtomlijste stamboom van de Karolingen aan de muur. Dit bracht mij een vreemde mix van de gevoelens "ik ben een nerd die alleen gelukkig word van hele saaie sociaal ongeaccepteerde dingen en zal nooit echte liefde kennen" en "hoe stoer en gaaf is het om in een herenkamer in Dungeons and Dragons een Gnome Wizard te spelen en een aantal Drow af te slachten".

Goed. Hier laat ik het bij voor vanavond. Ik ga redbull filmpjes kijken terwijl ik een aantal D&D figurines ga postorderen.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

c4e3fbb576f3969d

Vandaag waren we op tijd voor de kerk

Echt, hoe we het ook altijd voor elkaar krijgen. Daphne en ik hebben een kerk gevonden waar we nu semi-regelmatig langshoppen. Wat goed is, zowel voor onze sociale contacten als waardevolle input voor dit dagboek. Ze beginnen om negen uur dertig in de ochtend (tuig), maar we zijn net terug van vakantie, we zijn uitgerust en dat betekent dat we daar nét op tijd kunnen zijn als we het koffiezetapparaat de dag vantevoren instellen en rechtstreeks uit bed een plens caffeïne in onze bakkes knallen.