6464007d5c7d4d5c

Kring, cocktails, escape room

Sinds enige tijd lopen Daphne en ik bij een kerk hier in de buurt rond. Laat ik daar eens wat observaties over optekenen. Het is een tikkeltje onwennig om een kerk rond te lopen waar je niet iedereen kent, en waar ook niet iedereen jou kent. Geeft de nodige onzekerheid. En ook veel vragen. Kan ik knipogen naar willekeurige dames? Kan ik gewoon de keuken inlopen om koffie te pakken? Mag je overdreven joviaal doen met de handschudpersoon bij de deur (een maf universeel kerkgebruik dat afgeschaft moet worden) of die persoon feliciteren met haar verjaardag?

"Maar het is niet mijn verjaardag."
"Nee, ga dan alsjeblieft gewoon zitten."

Goed. Al dat soort kwinkslagen daargelaten. We zitten nu dus ook bij een kring. Op zich een sensible manier om mensen te leren kennen. We zijn al voor de nodige avonden bij anderen langsgeweest. Erg leuk overigens, stiekem vermaak ik me echt wel.

Uiteraard waren er de nodige startavonden met van die kennismakingsspelletjes. Je weet wel. Van die spelletjes die bestaan uit een set kaartjes met vragen (voorbeelden daar zijn: hyves ranking game, billen bloot spel, kaarten op tafel, associatiekaarten, open up). Nou, jullie kennen mij een beetje. Dus het zou kunnen dat het mogelijk is dat je een idee hebt welke overwogen gedachten ik heb bij het verschijnsel "kennismakingsspelletjes". Het zou ook kunnen dat je me er wel eens over gehoord hebt in een informeel gesprek bij een potje bier. Het kan ook wel zijn, ik noem maar iets, dat ik soms uit mijn slof geschoten ben en staand op een bierkratje op de toppen van mijn longen heb staan bulderen op een onschuldige eerstejaars die, op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, het onzalige idee had om iets te opperen over het "portemmonee spel".

Het nadeel aan van die avonden met kennismakingsspelletjes waarbij je daadwerkelijk mensen nog niet kent is dat ik dus nog niet weet of op een bierkratje gaan staan in een onbekende woonkamer gewaardeerd word. Daphne beaamde op de terugweg dat het waarschijnlijk het beste was dat ik dat niet uitgeprobeerd heb (een "ongewoon verstandige keuze" waren haar woorden volgens mij).

We hadden ook al een "inhoudelijke avond gehad". Ik mocht een studie voorbereiden. Had iets gedaan over "de rol van vruchten in de Mozaïsche geschriften ten tijde van instelling van de tempelrituelen". Ik denk, laten we niet al te obscuur beginnen. Herinnering voor mezelf voor volgende keer: nooit meer doen. Serieus.

Dit keer zouden ze bij ons langskomen. Het idee was om een avond gewoon "iets leuks" te doen. Goed, nu zijn Daphne en ik nog redelijk vers student af, maar we zijn net genoeg ingeburgerd om te weten dat "een zak chips op tafel zetten en vragen 'welke film zullen we netflixen'" niet hetzelfde is als "een leuke avond organiseren". Om toch enigzins te blijven bij wat we kennen besloten we "escape room the game" uit een kast te trekken en ingrediënten voor cocktails in huis te halen.

Rond 20:00 zou het gespuis aankomen, en jullie weten wat dat betekende over de staat van huize Mentink om 19:49. Een hemeltergende teringbendel, blinde paniek en een lichte echtscheiding die in de lucht hangt.
"Lief, er moet nog een vaatwasser gestart worden!"
"Oke."
"Schat! Er moet nog gestofzuigd!"
"Sure."
"Peter Ferdinand Hendrikus Gerardus Berhhard van Abkoude Mentink!"
"Ja?"
"Zou je als een gebrandmerkte zebra van die bank willen komen en willen meehelpen met je luie zaagselhoofd?"
"Oké oké oké. Ik help al mee. Ik ga direct naar de wc."
*In blinde woede nu*
"Nee je gaat MEEHELPEN!"
*met een stem die zegt "ja, dat ga ik toch doen, waar heb je het over"*
"Ja, dat zeg ik toch, ik ga meteen even naar de wc."
*haalt even diep adem, rolt hoorbaar met ogen en gaat op een totaal onderkoeld vriendelijke toon van begrip verder*
"Uiteraard, je gaat om te helpen voor het bezoek dat hier over 12 minuten is even naar het toilet. Waarom ook al weer precies?"
"Om de scheurkalender bij te werken. We willen verdorie wel overkomen als een werkend huishouden."

Ja, kom nou.

Nou. Ik heb die avond een paar dingen geleerd. Echt, het blijft me verbazen hoe vaak ik er nog naast zit. Ik zet ze even op een rij:

  • Ondanks dat ik misschien vooroordelen hebt over burgers betekent dat nog niet dat ik halve cocktails moet maken.
  • Ik kan niet jongleren na 2 glazen alcohol.
  • Als iemand zegt "doe voor mij de volgende cocktail maar in een klein glas" dan is dat niet om afwas te besparen. *bonkt met zijn hoofd op bureau*
  • Mensen vinden het chaotisch als ik al cocktails makend heen en weer loop terwijl ik twee vragen beantwoord en een "fun fact" over Gin vertel.
  • Een escape room is een prima manier om elkaar te leren kennen. Voorwaarde is wel dat het niet noodzakelijk is om na afloop van de escape room elkaar ooit nog tegen te komen.

Daar laat ik het voor nu bij.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

a5cb17adeaaf6af7

Kerstavond in Kopenhagen

Dit Dagboek werd getypt op een klein schrijfbureau in Kopenhagen. Alwaar Daphne en ik een lekker weekje weg zijn.