artyom-kulikov-387378-unsplash

Diep troosteloos kantoor

Heb jij, ergens in een laatje, een kadokaart liggen? Zoek die voor de grap eens op. Heb je em? Kijk eens naar de eerste 4 cijfers, 75% kans dat die 6064 zijn.

Ongeveer 75% kans denk ik dat je hebt dat een willekeurige kadokaart begint met 6064. Dat is omdat je voor het uitgeven van kadokaarten een vrij zware vergunning moet hebben. Een electronische geldinstelling vergunning. Ik zal hun naam niet noemen, maar het is de enige partij met EGI vergunning in Nederland. Dat is een vergunning die je nodig hebt als je geld van anderen wilt vasthouden. Zoals je met kadokaarten doet. Nu wil het toeval dat wij als Lendahand ook zo'n vergunning nodig hebben. Wat de reden is dat wij een dienst afnemen bij deze partij.

Goed. Als enige partij met de juiste vergunning heb je te maken met een moordende concurentie. Die concurrentie is zo heftig dat ze zich bij deze partij dus allemaal om het hardst rennen om vragen die we stellen niet te beantwoorden, om mails die ze krijgen naar andere afdelingen te verplaatsen en om binnen organisaties draagvlak te creëeren bij achterbannen om kastjes naar muren te sturen.

Zodoende werd het dus tijd om eens met een kleine delegatie van Lendahand af te spreken met ze, om het te hebben over dingen als "roadmap" en "communicatie" enzo. Kortom, we rezen met z'n drieën af naar de plaats waar alle innovatie van Nederland samenkomt in één spetterend crescendo van vernieuwing: Woudenberg.

Toen we daar de snelweg afreden, zaten we meteen in een woonwijk. Een woonwijk met alleen maar twee-onder-één-kappers waarvan 80% voorzien was van zonnepanelen in leuke guitige bochtige straatjes met verkeersdrempels en van die plantenbakken waarvoor je moet afremmen. Buiten die woonwijk lag een degelijk klein industrieterreintje. Zo eentje uit de jaren tachtig. Met een halfrond vijfertje, van 60 centimeter diep, met waterlelies, om 3 kantoren heen. Spontaan. Leuk. Bij één van die kantoren moesten we zijn. Er waren zo'n 50 parkeerplaatsen, waarvan 15 gebruikt werden. De ene parkeerplaats het dichtst bij de ingang had een nummerbord, én een bordje "gereserveerd voor directie". Bij binnenkomst kregen we 3 naambadges. We moesten in vergaderzaal 5 zijn. Tegenover de receptie, letterlijk aan de andere kant van de gang, waren 8 exact dezelfde vergaderzalen. Met een gelamineerd houten tafel, 6 bureaustoelen en allemaal een ander kleur tapijt. Oeh, boefjes, afwisselend hoor. Daar liepen we heen, en we legden onze naambadges op tafel, niet dat iemand er om ging vragen. Vanuit de receptie konden ze ons zien ziten.

Buiten miezerde het. Binnen deed ik mijn laptop aan en zocht naar een WIFI netwerk. Op de tafel stond een gelamineerd A4tje in een houdertje. Hierop stonden de gastwifi gegevens.

Het wachtwoord is "wE65kWHK". De directie behoudt zich ten alle tijd het recht voor om het gastwifi af te sluiten, op te schorten of anderszins de toegang tot het gastwifi, of daarmee samenhangende diensten, te ontzeggen.

De hemel verhoede dat ik ooit in Woudenberg eindig.

mama

  • ma. 4 feb. 2019 18:30:28

En hoe was de bespreking?

Plaats een reactie

Dinand

  • do. 14 feb. 2019 11:53:13

Suf

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

timothy-choy-695130-unsplash

Nashvilleverklaring snashvilleverklaring

Deze ochtend, in de kerk. Achter het hele podium hingen er stapels linten in de kleuren van de regenboog. Een uit de hand gelopen zondagschool knutselproject van een eerdere week. Had nog opgeruimd moeten worden. Glimlach op mijn gezicht.