phad-pichetbovornkul-269226-unsplash

Koningsdag rundown

Afgelopen zaterdag. Koningsdag. En je weet wat dat betekent. Samen met Alex naar een volksbuurtje om ons daar superieur te gaan lopen voelen.

In dit specifieke geval Rotterdam noordplein. Samen met Alex en z'n, verslikt zich, vriendin. Op zich wel leuk gedaan, van die containers waar ze prog-electro draaiden. En van die marktkraampjes waar je bio-espresso uit kartonnen bekertjes kon krijgen. Dom van ons natuurlijk om dat te nemen, want, en dit is niet gelogen, je espresso is op die manier koud voordat je je tweede slok kunt nemen.

Hoe dan ook. De deal is: één keer in het jaar heb je gratis een extra dag vrij en in ruil daarvoor moet je naar een georganiseerde activiteit toe waar heel Nederland rotzooi verkoopt en in oranje jurkjes loopt. Het zijn de regels. Wij verzinnen de regels niet, wij doen gewoon mee.

Kortom, rondlopen en mensen beoordelen. We zagen hier mensen lopen die helemaal oranje gekleed waren, beetje overdreven natuurlijk. We zagen mensen die alleen een oranje strikje om hadden, ja doen dan helemaal niets. En mensen die niet eens de moeite gedaan hadden om zich oranje te kleden, sneuneuzen.

Nog een rondje over de rommelmarkt gedaan. Echt, wat je dan allemaal ziet, ik heb wat notities lopen maken:

Halve achterkant scooter, kapotte papiersnijder, één en een halve speaker. Vogelkooi. Kapot aquarium. Half aquarium. Grind voor in een aquarium. Driewielertje met 2 wielen. Plastic speelgoed met batterijen waar nét geen geluid uit komt. Afgebroken klauwhamer. Telefoon accu (merk onbekend). En wat is dat? Oh, oh, nee, dat is niet ok.

Een stuk metaal met iets dat vermoedeijk een heater is. 1700 adapters. 30 flippo albums, echt waarom die er nog zijn. 14 kapotte printers. Stofzuiger zonder slang en een stofzuigerslang zonder stofzuiger (niet passend). Vijverpomp zonder kabel, handig.

Hahaha. Gelukkig doen wij niet mee aan deze gekheid. Kom, we gaan veel te duur bier drinken in een industriële tent waar ze alleen eigengestookt speciaalbier tappen.

Ron

  • wo. 1 mei 2019 06:41:01

Ik zal wachten op de dag dat jij daar ook zit met een kleedje :)

Plaats een reactie

mama

  • wo. 1 mei 2019 12:50:31

Had jij je oranje jurkje aan, die ik speciaal voor je genaaid heb?

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

2019-04-03 20.30.12

Dankbaarheid. Of: hoe ik drie horloges kocht

Mogelijk ligt het aan mij. Ik blijf het ongemakkelijk vinden om met een groep grotendeels hoogopgeleide goedverdienende witte westerlingen te spreken over dankbaarheid. Niet slecht, niet hypocriet, gewoon ongemakkelijk.