cetteup-76964-unsplash

Tweedepinksterdag is raar

Haha, van die mensen die op tweede pinksterdag dan naar de bouwmarkt gaan om te klussen wij zijn gelukkig slimmer dan dat.

Ik heb dat altijd zo'n suf fenomeen gevonden. Iedereen vanaf een bepaalde leeftijd krijgt op tweede pinksterdag de onweerstaanbare behoefte om een stoep te tegelen, planten te planten, tuin te wieden, kozijnen te verven, toilet te verbouwen, wat dan ook. Daphne en ik staan daar natuurlijk verre van. Idioot gedoe. Van die mensen die op tweede pinksterdag de onweerstaanbare drang krijgen om te klussen dus.

Ik bedoel. Tweede pinksterdag, wat is het uberhaubt? Net als tweede paasdag en tweede kerstdag. Religieus gezien boeit niemand die dagen wat. Echt nul komma nul. Wat mij betreft wisselen we tweede paasdag meteen in voor goede vrijdag. En tweede pinksterdag voor suikerfeest en tweede kerstdag schaffen we af in ruil voor een leuk extra festivaldagje in juni ofzo.

Hoe dan ook. 's Ochtends in huize Mentink. We zaten met een kopje koffie aan tafel, 's middags had ik met Joram afgesproken om een weekendje weg te plannen. "Oh, wat we nog wel een keer kunnen doen is de TV ophangen, daar heb ik toevallig nog een setje voor liggen", zei ik terwijl ik met een kopje koffie een krantje aan het lezen was. Daphne keek op van haar puzzelboekje en zei: "Ah, laten we dat vanochtend doen, we hebben toch maar mooi vrij".

We pakten een boormachine, de TV en het ophang setje en een uurtje later keken we tevreden met een kopje koffie in onze hand hoe onze TV aan de schoorsteenmantel hing. "Oh, eigenlijk is het dan nog wel leuk om een leuk klein tafeltje te maken voor de versterker", zei Daphne. Ik knikte beamend en voegde toe: "oh ja leuk, met vurenhout en whitewash beits. Hout hebben we wel in huis, dan haal je beits bij de bouwmarkt. Leuk, dan deel ik de kamer nog ff anders in en ruim ik de kasten uit".

En dit is hoe Joram ons om een uur of één aantrof terwijl we onder het stof zaten, bezig waren met zagen en timmeren, er een kast in de gang stond en ik bezig was om de inhoud van een andere kast naar de studeerkamer te plaatsen.

Goedemorgen Joram. Sorry, we zaten koffie te drinken. En toen liep dat uit de hand.

Tweede pinksterdag is raar.

Anneke

  • di. 11 jun. 2019 17:17:46

Is het nog wat geworden met die kast?

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

dominik-vanyi-625911-unsplash

Bullshit oplossingen voor het klimaatprobleem

In mijn heerlijk linkse twitterbubbel komt bijna elke dag wel een bericht voorbij over hoe je creatief duurzamer kunt zijn met een e-reader of herbruikbare tandenstokers. Kleine kanttekening van mij.