2020-01-18 11.17.35

Maximaal nerden: Digital Dungeon

Ik schrijf hier graag gevatte stukjes met venijnige observaties en scherpe inzichten over mijn werk, kerk en leven. Vandaag niet, vandaag gaan we even 1000 nerdy doen.

  • di. 11 feb. 2020 06:30:00
  • Meuk

Met een paar vrienden speel ik Dungeons en Dragons (D&D). Een paar jaar al, met veel plezier. In deze blog leg ik uit wat D&D is. Ook schreef ik al een keer een karakter omschrijving van twee fictieve personages: Rogen Thunderkeg en Henry Cardigan. Maar vandaag wil ik het over een ander projectje hebben. De Digital Dungeon 😍.

Tijdens D&D kom je regelmatig met je karakters in gevecht. Tijdens zo'n gevecht gebruik je een ruitjesondergrond met poppetjes om bij te houden waar alle karakters en tegenstanders staan. Ook kun je aangeven waar obstakels (bomen, rivieren, rotsen, tafels, stoelen, huizen, weet ik veel). Eigenlijk is het een soort spelbord.

Nu is het natuurlijk leuker om te spelen op een mooie full-colour ondergrond van een ondergrondse-kerker of een meertje-bij-een-bos dan op een stuk ruitjespapier waar met potlood "boom" op geschreven is. Maar het is natuurlijk nóg vetter om te spelen op een fucking geanimeerde ondergrond. Dat laatste is wat ik twee weken terug maakte.

De Digital Dungeon is een 32" TV in een houten kast met een plexiglazen plaat er op. Op de TV kan ik videos en afbeeldingen projecteren, waarna we op de plexiglazen plaat kunnen spelen. In deze trailer laat ik zien hoe het ding gemaakt is.

Onder deze post staan een aantal afbeeldingen van hoe het ding in de praktijk gebruikt word. Goed, genoeg nerdy gedaan, soms moet het er even uit. Ik ben verliefd op het ding en wilde dat even delen. Volgende week weer mijn gewoonlijke geblaat.

Bianca

  • di. 11 feb. 2020 07:10:35

Maar maar.. je had toch al zo'n scherm?

Dinand

  • di. 11 feb. 2020 08:55:39

Ja klopt. Versie 1 was een 2e hands klein pc beeldscherm die ik in een houten dienblad geductaped had. De kijkhoek daarvan was zo slecht dat je vanuit 1 kant niets kon zien. En versie 1 was klein en lelijk.

Deze 2e versie heb ik wél degelijk aangepakt en hij is fantastisch 😍.

Sebastiaan

  • wo. 12 feb. 2020 19:40:47

Ge-wel-dig! :-D

Dinand

  • wo. 12 feb. 2020 19:45:04

Thanks ☺️

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

maoshan-zhan-kapaidashi-4

#DnD character concept: Henry Cardigan

As he does so often Henry Cardigan sits in a quiet corner of a rundown tavern. The kind where conversations are whispered, tempers flare hot and the beer is served warm.