lakshmi-narasimha-gbpD0s-w4lI-unsplash

Dit ga ik missen aan Schiedam

Vorige week een eindeloze lijst met alles waar ik he-le-maal klaar mee ben in Schiedam, afgesloten met 2 stanza's hekelpoezie eindigend met de woorden "Stik dan toch ook in je afval". Maar er is ook een andere kant natuurlijk.

Kijk. Tuurlijk. We gaan niet voor niets uit deze buurt weg. We missen de cultuur van het oosten. En hier in de buurt is het gewoon een verschrikkelijke bende. Veroorzaakt door de mensen die hier wonen en het gemis aan optreden vanuit de gemeente.

Ik zette vorige week de ergste frustraties op een rij, afgesloten met een hekeldicht op de melodie "Er ligt tussen Dinkel en Regge een land" van 2 stanza's eindigend met de woorden "Stik dan toch ook in je afval".

Maar goed. De andere kant. Er zijn er ook die dingen in Schiedam, Rotterdam, de Randstad die we in Deventer niet meer gaan hebben. Tuurlijk. Een bioscoop heb je in elke stad, een mountainbikeroute ligt ook in Diepenveen, goede terrasjes kent Deventer zeker. Maar dit is mijn lijst met dingen die ik écht ga missen omdat ze echt niet aanwezig zijn in Deventer.

  • De parkieten die elke avond vrolijk kwetterend kleurrijk voor ons huis langs vliegen.

Joram

  • di. 25 aug. 2020 06:44:14

Zelfs niet Victor, guardian of the Biergarten?

Plaats een reactie

Dinand

  • di. 25 aug. 2020 07:21:27

Met het Dickensiaanse Hanzestad beeld van Deventer ga ik er van uit dat ook Deventer een Victor Lucius heeft, maar dan een steampunk Victor Lucius en dat is beter.

Plaats een reactie

Bianca

  • di. 25 aug. 2020 07:30:11

Ehm.. ik zocht de rest van de lijst.. kon je echt niets meer bedenken? Bijvoorbeeld het OV dat in Deventer niet meer iedere tien minuten rijdt, de exotische supermarkt, de Picknick, de beschikbaarheid van sigaren of zelfs de lichaamsbeweging van vier hoog wonen?

Plaats een reactie

Dinand

  • di. 25 aug. 2020 08:45:05

Tja. Deventer heeft een goed intercity station waar meer treinen stoppen dan op Schiedam. De Rielerweg heeft meer dan genoeg toko's. De PicNic zit in heel Deventer.

De Biergarten in Rotterdam die ga ik missen. Maar goed, Deventer heeft DAVO en dat is basically hetzelfde (met speciaalbier). De plaatselijke spellenwinkel ga ik niet missen, want die zitten niet in Schiedam en Rotterdam (Deventer heeft er 3). De mountainbikeroute hier om de hoek zou ik wellicht missen als Deventer er niet ook gewoon één had.

Het 4 hoog wonen kan me helemaal de roodbevlekte vinketering gestolen worden.

Die parkieten blijven over want die heb je daar echt nog niet en ze zijn zo vrolijk en kleurrijk.

Plaats een reactie

Anneke

  • di. 25 aug. 2020 11:03:58

Ik dacht nu komt een opsomming, Een is geen een is geen, twee is geen een, drie lust ik nie, vier is mijn plezier, vijf is gekijf, zes komt uit de fles. Tekst van een oud drinkelied.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel