2020-10-21 13.17.54

verhuislabelsysteem™

Januari verhuizen wij. En ik zou Dinand "overengineer" Mentink niet zijn als dat niet grondig aangepakt zou worden. Lees en bewonder, het verhuislabelsysteem™.

De wereld staat in brand. Ik houd mijn hart vast voor Amerika. Ook voor Nederland overigens. Al een paar dagen op rij doen we meer dan 10.000 covid besmettingen per dag, shit.

Maar er is ook goed nieuws. Daphne en Dinand zijn aan het inpakken geslagen voor de grote verhuizing. En noem me een toondove klootviool, ik ga het eens hebben over die verhuizing. Januari verhuizen we naar ons eigen huis in Deventer. Kortom. Hoog tijd om een goed etiket systeem voor de verhuisdozen te ontwikkelen.

Want, zoals je van mij mag verwachten, dingen worden een beetje proper aangepakt. Dat betekent:

 • de eerste 15 dozen staan ingepakt
 • 2 verhuiswagens zijn gehuurd
 • de verhuislift is gehuurd (we wonen momenteel 5 hoog)
 • er is een draaiboek voor de verhuisweek

Maar het allerbelangrijkste is dat ik de afgelopen weken een aantal avonden aan het workshoppen ben geweest om een grondig etiketprotocol te ontwikkelen. Want zoals mijn vader altijd zei:

Een degelijk etiketsysteem is het verschil tussen een voorspoedige verhuizing of 2 dagen later je meubels in Emmen terugvinden.

Dus laten we eerlijk zijn. Leg de tissues maar vast klaar om de 🤯 op te ruimen want ik ga je van verbazing van je stoel blazen 💣🔥✨. Ik presenteer, het verhuislabelsysteem™.

Kenmerken van het verhuislabelsysteem™: het is éénvoudig, het is idiot-proof en het werkt gegarandeerd foutloos. Het maakt helemaal niet uit hoeveel klapharken, natte tosti's of lamme dakhazen er zijn om te helpen: het verhuislabelsysteem™ zorgt er voor dat elke doos aankomt.

Dat kan helemaal niet Dinand! Zul je vast denken. Maar houd je bureaustoel vast en val niet achterover, want ik ga je uitleggen hoe het werkt. Komt ie:

Iedere doos/meubelstuk is gemarkeerd met het volgende:

 • Etiket met daarop wat er in zit.
 • Gekleurde sticker. Er zijn in totaal 13 verschillende gekleurde stickers corresponderend met dezelfde kleur op de kamerdeur.
 • Een getal op de sticker corresponderend met de verdieping.

Waterdicht. Iedere flapdrol kan een doos pakken, naar de juiste verdieping lopen en deze doos parkeren achter de deur met dezelfde kleur sticker als de doos. Laat ik een voorbeeld doen:

Een doos bevat de volgende etiketstickercombinatie™: Badschuim, 2, Blauw. Wat weten wij van deze doos?

In deze doos zit badschuim. De doos moet naar verdieping 2. En daar geparkeerd worden in de kamer met een blauwe sticker. Dat is mijn werkkamer, overigens.

De oplettende lezer zal zich wellicht afvragen waarom de doos met badschuim in vredesnaam naar mijn werkkamer moet. Scherpe vraag. Maar nee, dat gaat je niets aan, wat ik op mijn eigen werkkamer doe met mijn eigen badschuim is mijn zaak. Voor de verhuizing is het ook helemaal niet nodig om dat te weten. Het enige wat de persoon die deze doos gaat tillen moet weten is: 2e verdieping, deur met blauwe sticker. En dan lopen.

Laten we eerlijk zijn. Het is fantastisch. Het is glorieus. Het is onovertroffen. Het is het verhuislabelsysteem™ en er is niets beters.

Dank u.

Meer informatie? Bekijk de powerpoint: verhuislabelsysteem.pdf.

Ron

 • wo. 28 okt. 2020 07:24:13

Nu kan er werkelijk niets meer fout gaan :) Die uitspraak van jouw vader intrigeert mij. Ik kan me niet herinneren een dergelijk uitspraak gedaan te hebben. Of ik mis ergens informatie over jouw herkomst.

Plaats een reactie

Joram

 • wo. 28 okt. 2020 07:25:44

Ik ben kleurenblind.

Plaats een reactie

Dinand

 • wo. 28 okt. 2020 08:58:19

Nu kan er werkelijk niets meer fout gaan :) Die uitspraak van jouw vader intrigeert mij. Ik kan me niet herinneren een dergelijk uitspraak gedaan te hebben. Of ik mis ergens informatie over jouw herkomst.

Begin je te dementeren?

Plaats een reactie

Dinand

 • wo. 28 okt. 2020 08:59:58

Ik ben kleurenblind.

verhuislabelsysteem™ is niet verantwoordelijk voor het cognitief vermogen van tilfeuten. Probeer vrienden te hebben die kleuren kunnen onderscheiden. Er zijn restricties van toepassing.

Heb je de powerpoint gezien?

Plaats een reactie

Bianca

 • wo. 28 okt. 2020 15:11:02

Het is fantastisch. Het enige dat nog nodig is, is discipline bij de inpakkers en dat bij beiden ;);) 'Het kan me niet schelen dat er nog heel veel ruimte in die doos zit en dat er al zo veel spullen in deze kamer niet met meer tegelijk in een doos passen. We hebben plek zat in de auto's voor heel veel halfvolle dozen. En ja, ze hebben er bij de HEMA nog genoeg te koop. En ja, die haal ik dan wel op. En nee, ze moeten niet zeuren, we hebben een lift.'

Plaats een reactie

Dinand

 • wo. 28 okt. 2020 15:16:31

Het is fantastisch. Het enige dat nog nodig is, is discipline bij de inpakkers en dat bij beiden ;);) 'Het kan me niet schelen dat er nog heel veel ruimte in die doos zit en dat er al zo veel spullen in deze kamer niet met meer tegelijk in een doos passen. We hebben plek zat in de auto's voor heel veel halfvolle dozen. En ja, ze hebben er bij de HEMA nog genoeg te koop. En ja, die haal ik dan wel op. En nee, ze moeten niet zeuren, we hebben een lift.'

Ik herken me niet in het geschetste beeld en betreur de ontstane ophef.

Plaats een reactie

Ron

 • wo. 28 okt. 2020 15:30:35

Of ik begin te dementeren of jij wijzigt stiekem mijn post. Wie zal het zeggen?

Plaats een reactie

Dirk

 • do. 29 okt. 2020 08:32:21

Als iemand die gebruikte ervaring heeft in verhuizen van eigen boedel (13 keer and counting) kan ik bevestigen dat een gedegen en georganiseerde aanpak een flink verschil kan maken. Hetgeen wat echt fool-proof is, is je hele boedel weggooien en volledig nieuwe boedel laten leveren op het nieuwe adres en vooral geen flapdr-, eh, verhuisfeut-, ik bedoel, geweldige vrienden in te 'huren' (immers is betaling in natura, te weten bier en pizza) voor het indelen van de nieuwe woning. Dat is het beste recept voor een soepele verhuizing.

Plaats een reactie

Dinand

 • do. 29 okt. 2020 08:59:36

Als iemand die gebruikte ervaring heeft in verhuizen van eigen boedel (13 keer and counting) kan ik bevestigen dat een gedegen en georganiseerde aanpak een flink verschil kan maken. Hetgeen wat echt fool-proof is, is je hele boedel weggooien en volledig nieuwe boedel laten leveren op het nieuwe adres en vooral geen flapdr-, eh, verhuisfeut-, ik bedoel, geweldige vrienden in te 'huren' (immers is betaling in natura, te weten bier en pizza) voor het indelen van de nieuwe woning. Dat is het beste recept voor een soepele verhuizing.

Ah. De Amerikaanse/Franse methode, I like it.

Ja, mijn verhuislabelsysteem™ is wel voor de specifieke situatie dat je aangewezen bent op vrienden voor je verhuizing.

Plaats een reactie

Jeroen

 • vr. 30 okt. 2020 14:20:13

"Ik ben kleurenblind." Mijn advies: gebruik naast het kleurensysteem ook een lettersysteem of een bepaald motief.

Oftewel: Rood = A/vierkantjes motief = woonkamer Donkerblauw = B/driekhokjesmotief = slaapkamer etc.

Dit is een beproefd concept wat veel in spellen wordt gebruikt (daarom kan Joram ook meedoen).

Los daarvan: hoeveel stickers plak je op alle dozen? Want je wilt niet de doos 4x hoeven te draaien om de sticker te vinden... En de horror als je getal op de kop staat!

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

caleb-woods-i6pKVDldgVA-unsplash

Niet met lege handen lopen

"Niet met lege handen lopen"! Dat zei mijn moeder altijd. We mochten best na het eten van tafel vliegen om weer leuke dingen te doen. Maar dan neem je even iets mee naar de keuken.