swine-fabian-blank-UzbSX5-PeTE-unsplash

Gegeven de omstandigheden

Uit de krochten van de tweede lockdown*, tijdens een miezerige regenbui en omgeven door een woning die voor de helft ingepakt staat. Het gaat prima hiero.

Wie mij een beetje kent weet dat ik last heb van winter-chagarijnigheid en sociale activiteiten belangrijk voor mij zijn. De dagen zijn momenteel kort, het is niet toegestaan om met meer dan 2 gezinnen samen te komen en ons huis staat vol met dozen. Want we hebben net een nieuw huis gekocht. Oh ja en ik ben ook net van baan gewisseld waar ik mijn nieuwe collega's nog niet op kantoor heb gezien. Griezel.

Maar maak je geen zorgen. Gegeven de omstandigheden gaat het prima met me.

Het is niet zo dat ik nu écht als een zwijn de hele dag in mijn onderbroek op de bank zit. Ik werk per slot van rekening, dus tijdens de ochtend standup doe ik netjes een jasje aan. De rest van de dag zit ik in mijn onderbroek op de bank.

Nee, het valt best mee hoe hard ik zit te zwijnen. Ik ben vorige week nog buiten geweest en ik eet niet elke dag chips, die ik voor het gemak door de dipsaus heengeroerd heb, met een lepel uit een plastic bak. Zonder gekheid, ik ben zaterdag nog naar vrienden gefietst die 8 minuten verderop wonen, dus strikt genomen ben ik vorige week buiten geweest.

Je zou kunnen vermoeden dat ik nu overdrijf. Dat doe ik natuurlijk vaker. Het eerlijke verhaal is dat ik de ene dag meer stappen zet dan de andere. Het is een beetje afhankelijk van hoe vaak ik naar de keuken loop voor koffie.

Het inpakken voor de verhuizing gaat door. We hebben vanavond onze schoenen uitgezocht en ingepakt. Een deel van de schoenen konden we weggooien, dat scheelt. Ik kreeg van Daphne de opdracht om alle schoenen in te pakken behalve de schoenen die ik de komende maand nog nodig heb. Dus ik heb alle schoenen ingepakt. Komende maand heb ik geen schoenen nodig, ik heb buiten he-le-maal niets te zoeken.

Een nog openstaande vraag is wat we moeten doen met mijn whisky kastje. Volgens mijn laatste telling staan daar 14 single-malts in. Mijn vermoeden is dat we het ongeveer net zo als de schoenen aanpakken. Gewoon alle whisky inpakken die ik voor januari niet op ga drinken. Zo gebeurd.

Wat het is. Gegeven de omstandigheden gaat het prima met me. Alleen de omstandigheden zijn momenteel (om een technische term te gebruiken) "fucking kloten". Covid, winter, net een nieuw huis gekocht en van baan gewisseld. Top. Dus ik doe wat iedereen zou moeten doen: onder een dekentje op de bank zitten wachten tot het voorbij is, snacks eten, whisky drinken en mezelf vergeven dat ik niet in de tussentijd een nieuwe app geprogrammeerd heb of chinees heb geleerd. Ik ben 2 kilo aangekomen. Dat is ok.

Shit ik heb zin in de verhuizing.

* ik zeg tweede lockdown, maar dat is natuurlijk technisch gezien niet correct. We zitten momenteel, volgens de officiële covid roadmap**, in de 4e tijdelijke verzwaring van de verlichte variant van de doorlopende eerste inteligente lockdown.

** met de officiële roadmap bedoel ik de versie van de op de laatste persconferentie aangekondigde roadmap zoals deze op meer dan de helft van de officiële overheidswebsites op moment van schrijven weergegeven word.

Bianca

  • di. 1 dec. 2020 09:07:52

Erg herkenbaar voor veel mensen denk ik. Hoewel de meesten het nu thuis juist een beetje gezellig maken en niet tussen de dozen zitten. Sterkte. En vooral gaan fietsen, vooral als het druilerig is. Dan ben je gewoon weer blij om weer thuis te zijn!

Dinand

  • di. 1 dec. 2020 09:19:05

Erg herkenbaar voor veel mensen denk ik. Hoewel de meesten het nu thuis juist een beetje gezellig maken en niet tussen de dozen zitten. Sterkte. En vooral gaan fietsen, vooral als het druilerig is. Dan ben je gewoon weer blij om weer thuis te zijn!

Fietsen is het beste.

Anneke

  • di. 1 dec. 2020 10:38:44

Gezien je gewichtstoename en in hemd zittend op de bank ga je op Onslow lijken. :) Hij had een pint in de hand jij een whisky. What the heck.

mama

  • di. 1 dec. 2020 10:39:24

een viaduct vind ik geen brug

Dinand

  • di. 1 dec. 2020 10:42:20

Gezien je gewichtstoename en in hemd zittend op de bank ga je op Onslow lijken. :) Hij had een pint in de hand jij een whisky. What the heck.

Een beetje wel ja. Ik heb werk, dus er is dat verschil.

een viaduct vind ik geen brug

Ik heb veel last van spam op deze website, vandaar de wat moeilijke robotcontrole. Ik zal even kijken of ik hem weer wat gemakkelijker kan instellen.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

nikita-ti-W3e1zBv0r30-unsplash

Midwinter Murders

De donkere dagen voor kerst komen er weer aan. Bij ons betekent dat: avonden op de bank onder een dekentje Midsomer Murders kijken. Dat geef ik gewoon toe.