2021-01-12 16.26.26

Liveblog: verhuizing

Laatste update 12 januari om 22:38. De nasleep. Stilte voor de Storm. Maandag pizzadag. Zondag in een paar foto's.

104
dozen ingepakt.
0
fles alcohol resterend.

Nu, de laatste 2 weken voor de verhuizing aangebroken, zijn we op volle vaart aan het inpakken en klaarmaken. Dus belangrijke dingen eerst: een liveblog.

Updates worden toegevoegd elke keer als er iets interessants is. Of elke keer als ik me verveel. Nieuwste update staat bovenaan.

Verhuizing: de nasleep

12 Jan, 2021 19:21

Afgelopen zaterdag zijn we verhuisd. Laat ik daar kort iets over optekenen. Dit is mijn laatste post in deze liveblog, hierna houd ik het voor gezien.

Allereerst, ik ben wel trots op de organisatie van het geheel. We zitten momenteel midden in een lockdown. Bouwmarkten zijn dicht, verhuisdozen per post bestellen is moeilijk omdat posterijen overbelast zijn, mensen vragen om te helpen is niet echt een optie. In deze lockdown hebben we het voor elkaar gekregen om zaterdagochtend om 09:00 te beginnen met inladen van 2 vrachtauto's in Schiedam, een piano op te halen uit Steenwijk, een boxspring in Nieuw-Balingen en alsnog om 20:00 chinees te hebben gegeten en dozen staan uit te pakken in Deventer. Liep gesmeerd, trots op, mag ook gezegd worden.

We reden om 08:45 met de twee gehuurde bussen de straat in. Alex hielp me met inparkeren en daarna liepen we omhoog. Vanaf het balkon zagen we stipt 09:00 de verhuislift aankomen, vlak daarna gevolgd door Daphne. De hulptroepen waren ook al gearriveerd en om 09:00 werden de eerste dozen naar beneden getild. Geheel volgens draaiboek. Vanaf het balkon zag ik Daphne haar bus, in één keer, perfect, ingeparkeerd worden. Wow, bijzonder. Daphne stond naast de bus, de knakker van de verhuislift had de bus even ingeparkeerd voor haar. Ah, dat verklaard het wel.

Mevrouwtje, u moet hier effe achteruitsteke met die bus. Zal ik het anders voor uw doen dan? Lijkt me makkelijker. Ja ik vraagt maar.

Tja, je kunt zeggen wat je wilt, die bus stond wel zonder botsingen in één keer correct. Ik was zaterdag blij met een vleugje seksisme.

Hoe dan ook. Verhuislift stond om stipt 09:00 en we begonnen met een wasmachine en enkele massief houten meubels naar beneden te tillen. Rond drie minuten na negen stonden alle zware meubels beneden. Lieve genade. Ik ga pertinent weigeren ooit nog iemand te verhuizen uit een flat zonder zo'n verhuislift. Normaal kost een wasmachine 5 verdiepingen naar beneden tillen zo'n 45 minuten en 6 rugwervels. Nu ongeveer 45 seconden en een bakkie koffie.

10:45 stond alles in de twee bussen ingeladen en zaten we soep en broodjes te eten met de hulp. Tijd om richting Deventer te vertrekken.

Kijk, ik ging er bij voorbaat van uit dat we sleutels zouden laten liggen, onszelf buiten zouden sluiten, de autosleutels in de kofferbak zouden gooien, of ander sleutel-gebasseerde idioterie zouden uithalen. Daarom hadden we Joram aangesteld als sleutelbewaarder, in het bezit van 1 monsterlijke sleutelbos waar een kopie van iedere sleutel in ons bezit aan hing. Autosleutel, bureausleutels, schuurdeursleutels, tuinhuissleutels, voordeur, fiets, kettingslot, dagboek, alles. Was een goed idee. Een terecht idee. Joram heeft een heel aantal keer moeten bijspringen.

Om 13:45 kwamen we in Deventer aan en begonnen uit te laden met de hulpploeg Deventer. Daar waren we rond 15:30 mee klaar. Het was halverwege de middag en al onze zooi stond in het nieuwe huis. Mooi moment voor Daphne om richting ouders te gaan om daar een boxspring en een piano op te halen, we hebben de bussen vandaag toch. In de tussentijd gaf ik de overgebleven verhuisploeg een rondleiding in het huis en bestelde vervolgens afhaalchinees. Want mensen die helpen verhuizen krijgen chinees, zo zijn de regels.

De enige echte fout van de dag werd door mij gemaakt overigens. Daphne kwam rond 20:00 aan met de opgehaalde piano en boxspring en vol trots vertelde ik hoe ik eraan gedacht had om vegetarische nasi te halen bij de chinees.

"En verder?", vroeg Daphne.
"Hoe bedoel je", vroeg ik voorzichtig, "en verder?"
"Heb ik ook iets bij de nasi?"
"Oh. Oh shit."

Daphne moest dus enkel nasi eten. Oeps.

Anyway. Eind van de avond brachten we op 15 minuten rijden de bussen weg, waar we opgewacht werden door Steven met de auto om ons naar huis te brengen. Een degelijk draaiboek dat compleet uitgevoerd werd. Lekker.

De rest van het weekend waren we dozen aan het uitpakken en aan het ontdekken hoe het huis precies in elkaar zit. Dat bestond voor het overgrote deel uit niet weten waar spullen gebleven zijn. Met name mijn sleutels was ik constant kwijt. Ik overweeg om Joram te promoveren tot permanente sleutelbewaarder.

Er is nog veel meer te vertellen, maar ik laat het hierbij. Ik sluit de liveblog nu. Leuk dat jullie hebben meegelezen en meegeleeft. Ik overweeg sterk om dit nooit meer te doen.

44 dozen moeten nog worden uitgepakt.

Stilte voor de storm

8 Jan, 2021 21:29

Een gereserveerde parkeerplaats, hier komt morgen de verhuislift te staan.

Zo. Laatste avond in Schiedam, als alles goed gaat. Alles staat klaar en wij zitten op de bank uit te puffen. Morgen is de grote verhuisdag, vandaag is de stilte voor de storm. Betekent dat ik eindelijk weer een moment heb om een paar aantekeningen te maken. Ik begin met wat foto's.

Afgelopen dinsdag. De altijd verplichte "wij hebben bij de notaris gezeten" polaroid die we op het laminaat van het nieuwe huis gelegd hebben. Ja, niemand wil écht deze foto maken maar het is een regel. Ik maak de regels niet. We hebben nu exact 2 dagen de tijd voor het belangrijkste kluswerk.

Diezelfde dinsdag begint onze rigoreuze planning en voorbereiding haar vruchten af te werpen. Nog geen 2 uur (!) nadat we bij de notaris ondertekend hebben staan we het bestelde laminaat in de auto van Albert te laden. Nog weer enkele uren later belt picnic, het enige bedrijf waar we ons adres vooraf veranderd hebben, aan om onze kant-en-klaar maaltijden, sausijzenbroodjes en bier te bezorgen. We zijn los.

Dezelfde dinsdagavond nog beginnen we met het laminaat op de eerste verdieping er uit te trekken.

Fun fact: het is Daphne en mij gelukt om maar liefst 2 complete ondervloeren teveel besteld te hebben. Oeps. Hoe dat ging? Nou, we wisten vooraf niet of we een 1mm of 5mm ondervloer moesten hebben, dus we hadden beidde maar besteld; de foute brengen we dan later wel een keer terug. Toen ik echter het laminaat eruit trok bleek dat de oude ondervloer nog in prima staat was; kortom die konden we laten liggen. 2 ondervloeren over. Huhu. De ondervloer zag er na 16 jaar (!) nog verbazingwekkend goed uit. Maar op enkele plekken heb ik een nieuw plaatje neergelegd, zie jij het verschil?

Donderdagavond, op enkele kleine stukken na is de hele eerste verdieping van laminaat voorzien. Doorgelegd op de hele verdieping. Inclusief de inbouwkasten. Omdat ik een beest ben.

Vrijdagochtend, na het leggen van de laatste plank laminaat, is het tijd om richting Schiedam te gaan. Het nieuwe huis is woonbaar, het nieuwe huis is schoongemaakt. En, het belangrijkte; op alle deuren zijn de stickertjes geplakt corresponderend met het verhuislabelsysteem™.

Eenmaal in Schiedam hebben we de broodjes voor de verhuisploegen in huis gehaald en de parkeerplaats bezet voor de verhuislift morgen. Het is nu 's avonds en we zijn er helemaal klaar voor. Ik zit op de bank een dutje te doen, morgen gaan we, nu blazen we nog even uit.

104 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Maandag pizzadag

4 Jan, 2021 23:01


Maandagavond pizza-avond

Zo. We zijn er klaar mee. Eh. Voor. Alles wat enigzins in dozen kan zit in dozen. Ook alles wat niet in dozen kan zit in dozen. Ook het beddengoed en de planten zitten in dozen, er zijn mensen die dat in tassen vervoeren. Maar niets er van. Alles in dozen, vakjes, hokjes, pakjes. We hadden wat ruim dozen ingekocht blijkbaar. Overdimensioneren kun je leren.

Het bed is uit elkaar gehaald. In tegenstelling tot de vorige keer hebben we de schroefjes van het bed niet in Joram z'n tas gestopt (waardoor we 2 weken later pas konden monteren).

Dit keer heb ik de schroefjes in mijn cajon gegooid. Daar een foto van gemaakt, dan weet ik zeker dat ze netjes aankomen. Je moet dingen handig indelen, niet waar?

De badkamer hiero heeft 2 deuren op nog geen meter afstand van elkaar. Superonhandig. 5 jaar terug hebben we één daarvan geblokkeerd. We vonden zojuist die deurklink terug, dus die hebben we netjes weer in elkaar gezet. #trots.

Ten slotte hebben we de auto ingepakt, onze paspoorten klaargelegd voor de notaris, die willen we niet vergeten; en de laatste wijn opgedronken.

JAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAA.

~ Daphne, nadat ik voor de 30e keer vroeg of ze haar paspoort in haar tas heeft zitten.

De score is op dit moment als volgt en zal hooguit nog een beetje wijzingen wanneer we zaterdag terug zijn voor de daadwerkelijke verhuizing.

 • 0 flessen alcohol over
 • 1 gesneuveld wijnglas
 • 17 teruggevonden stekkerblokken
 • 8 gordijnen gedemonteerd
 • meest verplaatste meubelstuk: de woonkamer stoelen (13 keer naar een andere ruimte verplaatst omdat ie in de weg stond)
 • 37 schroefgaten laten we achter
 • 10 maanden hebben de plakplintjes daadwerkelijk gelegen
 • 102 dozen ingepakt
 • nog 12 uur te gaan

102 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Zondag in een paar foto's

3 Jan, 2021 21:10


Rijen met 4x4 dozen staan klaar om naar beneden getild te worden.

Bij een routine hertelling vanochtend constateerden we dat er meer dozen ingepakt waren dan we aanvankelijk dachten. Op dit moment zitten we op een totaal van 89 ingepakte dozen. Onze verwachting is dat we uiteindelijk gaan uitkomen rond 110. Verder vandaag bijna alles afgerond voor de grote verhuisdag: alle schroeven zijn uit muren, alle zware objecten staan klaar voor de verhuislift in de bibliotheek, alle dozen staan op geordende stapels van 4x4 dozen klaar om naar beneden getild te worden, uiteraard voorzien van een verhuislabelsysteemetiket™.


Alle zware objecten staan klaar voor de verhuislift.

89 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Zaterdagscore

2 Jan, 2021 21:53

De score van vandaag. Ik ben enigzins vermoeid, maar het inpakken gaat voorspoedig.

 • 8 dozen ingepakt
 • 12 dozen half-ingepakt
 • 26 schroeven, spijkers ende pluggen uit muren verwijderd
 • 4 spetterende ruzies
 • 1 ingepakte kunstwerk dat verwijst naar een beroemd werk van Rodin op basis van het boek van Dante Alighieri
 • 14 extra dozen gehaald, waarmee de verwachte eindscore boven de 100 uitkomt
 • 14 toastjes opgemaakt, waarvan 7 met geitenkaas en 7 met blauwschimmelkaas
 • 13 flessen whisky en ± 23 sigaren
 • 1 fles whisky opgemaakt
 • 2 ritten naar de bouwmarkt om bestelde spullen op te halen, waarvan 1 naar een bouwmarkt die daadwerkelijk open was

Een dag waarna we dus goed op score liggen. Hoewel het totaal aantal dozen wellicht vragen oproept is de demografie van de dozen buitengewoon sterk. Niet alleen zijn de bibliotheek en de meterkast al volledig ingepakt, maar de westkant van de slaapkamer, het segment boven de 70 uit de woonkamer en alle geïmporteerde spullen uit de keuken zijn ook al rond. Het aantal half-ingepakte dozen, die voorzien van nog 1 of 2 items moeten worden en vervolgens een verhuislabelsysteemetiket™ krijgen, is een indicator dat de stijging ook de komende dagen nog sterk gaat doorzetten. Halve dozen nu zijn ingepakte stapels morgen. Opletten blijft nog wel de electronica, altijd een lastig punt, maar ook kussens met een onregelmatig gebruikspatroon moeten in de gaten gehouden worden. Echte wildcard deze verhuizing zijn de sokken, waarvan we 73% meer eenlingen hebben dan verwacht en ik spreek mijn twijfel uit over alle cactussen waarvan ik vermoed dat 40% het nieuwe huis niet gaat halen. Morgen stem ik voor om te beginnen met de gordijnen. Mijn joker zet ik in op het tuimeubilair. Ik ben ervan overtuigd dat Marije de mol is maar verdeel mijn punten tot dusver over Joshua, Marije en Lakshmi.

Nee ik heb ook geen idee waar ik het over heb, ik denk dat ik hier op de bank eventjes ga liggen slapen.

🍌

70 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Autolading afval naar de stort

31 Dec, 2020 12:45


De autolading met afval die naar de stort is gebracht

We hebben een volle auto met zooi naar de stort gebracht. Is in ons geval niet zoveel. Gaat om 1 kastje, 1 plexiglazen plaat en de bak met kleinchemisch afval. Vol.

62 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Dag verder, jaren 90 designkastje uit elkaar geschroefd

30 Dec, 2020 22:37


Draaien, draaien, draaien.

Top dag gehad vandaag qua inpakken. Het jaren 90 plexiglazen designkastje uit de woonkamer is ingepakt. Is een prestatie van jewelste. Het guitige jaren 90 designkastje is van het type "elke oom had dit op enig moment in de woonkamer voor zijn stereotoren". Je merkt dat het design is, je zet het kastje namelijk niet in elkaar met een inbussleutel, maar met 4 bouten van 1m60 waar je een 32 tal moeren op draait. Die je dus ook helemaal van beneden naar boven er op moet draaien.

Duurt lang.

62 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Tijd voor lege muren

29 Dec, 2020 21:40

Vandaag moesten we er toch aan geloven. Je probeert zo lang als mogelijk het huis een béétje leefbaar te houden. Maar op enig moment moet je toch écht de planken en posters van de muur gaan halen. Vandaag was het zover.

Voordeel is wel dat het nu mooi galmt en ik dus ook buiten de douche kan zingen.

61 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Exponentiële groei zet door op maandag

28 Dec, 2020 20:36


De eerste dozen in de slaapkamer zijn gesignaleerd.

De exponentiële groei van de afgelopen dagen heeft ook op deze maandag doorgezet. Met een fabuleuze score van 17 dozen die vandaag zijn ingepakt is het totaal aantal dozen met maar liefst 38% gegroeid. Met nog 6 inpakdagen te gaan verwachten we op een totaal van 97 dozen uit te komen.

61 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Schuur bevat naast rotzooi en meuk ook troep

28 Dec, 2020 19:43


Foto van de schuur, na het opruimen.

We moesten er toch eindelijk aan geloven. De schuur moet uitgeruimd. Alles netjes bij elkaar zetten. De zooi bij de zooi, meuk bij de meuk en we ordenen de troep bij de troep. Netjes, geordend, zoals je mag verwachten. Door alles vantevoren nauwkeurig te ordenen kun je de oude zooi een verhuislabelsysteemetiket™ geven voor naar zolder, terwijl je de troep naar de nieuwe schuur laat vervoeren en de meuk naar Daphne haar werkkamer.

Er moet ook nog een kleine vrachtwagen naar de stort. Sint Juttemus mag weten hoe we dat nog voor elkaar gaan krijgen.

61 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Onhandige klootviool sloopt laatste wijnglas

28 Dec, 2020 11:19


De ikea pokal glazen waar we als een stel tokkies onze laatste merlot uit drinken.

Het grootste deel van het servies is ingepakt. We hadden nog wel 2 flessen wijn uit kerstpakketten staan, maar we zijn slim dus we hadden 2 wijnglazen nog in de kast laten staan. Daarnaast, omdat we de vaatwasser vorige week verkocht hebben moeten we deze laatste week met de hand afwassen.

Ja, dat is natuurlijk vragen om problemen. Ik sloopte het laatste wijnglas, wat betekent dat we nog 1.5 liter wijn uit ikea pokal glazen zullen moeten drinken. Het is me wat.

51 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Eerste doos gesignaleerd in werkkamer

28 Dec, 2020 11:21


Eerste doos in werkkamer.

De afgelopen weken waren we al aan het inpakken, maar alle complete dozen werden nog in de bibliotheek gezet, om de rest van het huis nog een beetje in een leefbare staat te houden. Nu de kerstdagen achter ons liggen, en het nog 8 dagen (kleine hartverzakking) is tot ons eigen huis, kunnen we accepteren dat alles gaat ontploffen, en dat dozen nu even een belangrijk onderdeel van ons leven gaan vormen. De inpakmachine begint nu te draaien.

Vanochtend werd dan ook de eerste doos in de werkkamer gesignaleerd. Het gaat om een doos met muziekinstrumenten en enkele multomappen. Die, te zien aan het verhuislabelsysteemetiket™, naar de woonkamer gebracht gaat worden.

Meer nieuws volgt zodra er ontwikkelingen zijn.

44 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Laminaat kopen op staaltjes geeft klikvrees

24 Dec, 2020 22:13


Enkele staaltjes laminaat.

Kijk. Het ding is. We krijgen op 5 januari de sleutel van ons huis. Op 9 januari zijn de verhuisploegen geregeld. We verwachten weinig kluswerk. Daarnaast zijn de meeste klussen prima uit te voeren als we er al wonen, omdat het huis zo allemebakkes groot is.

Maar goed, in de paar dagen die we voor de verhuizing hebben om te klussen zouden we graag laminaat leggen. Want daarvoor is het toch wel makkelijk als het huis leeg is.

Dat is nu toch wel lastig. Met alle bouwmarkten die dicht zijn. Tuurlijk, het is overal mogelijk om te bestellen en dan af te halen. Maar ja, laminaat wil je wel even zien. En het liefst wil ik 40 soorten laminaat zien en dan kiezen. Dat zit er dit jaar niet in. We hebben dus wat staaltjes aangevraagd en gaan maandag telefonisch proberen of ze dat op 5 januari stipt na de notaris af kunnen leveren. Hopen dat het een beetje ok laminaat is.

Ik heb nu al klikvrees.

43 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Kerstgroetjes

24 Dec, 2020 17:13

Even een kerstgroet vanuit ons huis vol dozen, met een kersttrui aan. Is belangrijk.

43 dozen zijn op dit moment ingepakt.

De chaos die kerstpakketten heet

24 Dec, 2020 16:03

Nadat we tot 3 keer toe "voor de laatste keer" enkele niet-essentiële spullen hadden staan inpakken vond ik het welletjes. Goed. Klaar. Genoeg.

Daphne heeft sindsdien niet 1, maar 2 kerstpakketten gekregen. Wij hebben voor de komende dagen genoeg thee om een klein weeshuis te voorzien, badschuim voor enkele jaren en meer chocola dan ik in bijna 2.5 uur op zou kunnen eten.

43 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Wat zijn dit voor glazen?

22 Dec, 2020 20:11

Daphne deed vandaag het naar de stort rijden. Niet jaloers. Op een druilerige decemberdag vlak voor kerst in de rij staan voor de stort, samen met allemaal andere mensen die ook net voor kerst hun overbodige zooi weg willen gooien, om zodoende de ruimte te maken in hun huis voor het bezit van spullen waarvan onze consumptiemaatschappij hen verteld dat ze die nodig hebben, is niet een bezigheid die ik wie dan ook benijd.

Vanavond hebben wij de bovenste planken van de keukenkastjes uitgeruimd. Dat geeft vragen. Die ik dan ook aan Daphne stelde.
"Wat zijn dit?", "amuseschaaltjes, lieverd".
"Ja, ok, dat beantwoord mijn vraag niet, wat zijn dat?", ja maak me nou wat.
"Dat zijn hapjes die je voor het eten eet".
"Ah. Zoals een laatmiddag tosti?"

Nee, dat was het ook niet. Ik weet nog steeds niet wat amuseschaaltjes zijn. Of van die hoge schalen met een voet er onder. Of waarom we van die aardewerk bakjes hebben in de vorm van een golf. Waarom heeft een huishouden 4 maten wijnglazen nodig?

Hoe dan ook. Het is allemaal ingepakt. In een grote doos met allemaal glaswerk. Stickertje erop: Glaswerk, voorzichtigheid optioneel.

43 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Tellertje toegevoegd

22 Dec, 2020 08:00

Ik heb hierboven even een countdown toegevoegd. Vooral omdat ik dat kan. En een beetje om af te tellen naar waar het uiteindelijk om gaat: op 5 januari krijgen we de sleutel.


Doos met kabels: nog één keertje mee

21 Dec, 2020 20:30

Ik heb één kartonnen doos met kabels. Dat is praktisch. Toegegeven, het gebeurt niet vaak dat je SCART wilt omzetten naar RGB-Tulp, maar ik heb er nog een stekkertje voor. Ook bevat deze doos:

 • Apparatuur om harde-schrijven uit te lezen (oprecht handig in hele uitzonderlijke scenario's).
 • Ongeveer 200 USB snoeren waarvan de ene helft niet werkt en de andere helft niet past.
 • 2 interne S-ATA hardeschijven en 3 externe USB hardeschijven. In totaal bijna 2TB.
 • HDMI kabels in alle soorten en maten (met name micro HDMI ???).
 • Enkele snoeren met een stekker aan één kant maar 2 losse aders aan de andere kant.
 • 1 vga kabel (je weet nooit of je ooit nog een beamer wilt aansluiten).
 • 12 RJ-45 netwerkkabels. Daar kun je nooit teveel van hebben. Deze zijn allemaal te kort.
 • Een FM antenne, wifi antenne, wifi adapter, wifi router, een KVM switch (analoog).
 • Ongeveer 18 analoge audiokabels, zowel 3.5mm als dubbele tulp waar tegenwoordig betere digitale varianten op zijn.
 • 3 raspberry pi's. Model 1 en 2x model 2a. Ja, die doe je niet weg, je weet nooit wanneer je die dingen wilt gebruiken om je kerstverlichting aan te hangen.
 • Een plastic ziplock bag met daarin audio splitters, kleine-jack naar grote-jack stekkertjes, grote-jack naar kleine-jack stekkertjes. Handig voor als je een keer met een mengpaneel moet werken en je eigen koptelefoon meeneemt.

Kijk. Er valt natuurlijk best wat voor te zeggen om deze doos integraal weg te gooien. Maar het is ook zo lullig om de week daarna voor €5 een audiokabel te moeten halen die je gewoon had liggen. Had je toch €5 kunnen besparen.

Kortom. Ik heb besloten om te doen wat elke man (en ja, ik bedoel man), in de geschiedenis van altijd, in deze situatie gedaan heeft. Ik heb de doos uitgeruimd, uitgezocht en vervolgens bewaard. Verhuislabelsysteem™ stickertje er op dat ie naar de zolder kan. Die doos zien we bij de volgende verhuizing weer.

42 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Reserve autosleutel na 5 jaar teruggevonden

21 Dec, 2020 14:30

Weten jullie nog ons auto avontuur in Tilburg. Sowieso lachen, moet je een keer lezen. Hoe dan ook. Dat hele avontuur werd veroorzaakt doordat Daphne onze autosleutel kwijtmaakte (druif). Maar in iets mindere mate werd deze epische saga veroorzaakt doordat wij al 4 jaar onze reserversleutel kwijt zijn.

Die sleutel hebben we dus teruggevonden. Hij lag in een kast, onder een plastic zak met plantenzaden. Daar hadden we nog niet gekeken. Logisch wel.

39 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Kerstpakket gooit bureauplanning in water

21 Dec, 2020 09:30

Ik baal. Twee weken terug had ik alles wat op mijn bureau lag, behalve mijn computer, muis en toetsenbord al netjes ingepakt. Ik houd van "bureauspeelgoed". Je weet wel, jongleerballetjes, fidget spinners, badeentjes en van die ijzeren puzzeltjes. Eigenlijk alles waar je je collegae gek mee kunt maken. Maar goed, dat heb ik allemaal netjes ingepakt. Komt Daphne diezelfde vrijdag thuis van de voedselbank (waar ze vrijwilliger is) met een tasje. "Ja, dat was over, ik dacht vind je vast leuk". Allemaal nieuwe bureauspullen. Jongleerballetjes, houten puzzeltje, badeend, alles. Ja. Ik ga nondeju niet die doos onder de stapel wegtrekken. Nou goed, ik pak nóg wel een doos in.

Anyway. Vandaag dus. Daphne is terug van de hondentrimsalon. Niet omdat ze daar voor zichzelf zijn moest, hoewel de hemel weet dat ze een keer een echte kapper naar haar haar moet laten kijken, het is helemaal groen met paars. Ik dwaal af. Ze was naar de hondentrimsalon omdat we een pakketje gemist hadden. Bleek om mijn kerstpakket te gaan. Leuk. Sympathiek. Alles.

In mijn kerstpakket: stonepaper schriftje + friction pen, speciale koffiemok, handige standaard voor je mobiele telefoon.

Kak.

39 dozen zijn op dit moment ingepakt.


Balkon opgeruimd, geen blinde paniek

20 Dec, 2020 14:30

We moesten er toch eindelijk aan geloven. Tijd om het balkon op te schonen, uit te mesten, op te ruimen en wat er dan nog over blijft in te pakken. Korte mededeling:

Ik haat duiven, ik haat duiven, ik haat duiven ik haat duiven ik haat ik haa

Nadat we het nodige onderscheid tussen duivenpoep en ons tuinmeubilair gemaakt hadden was het inpakken zo gebeurd. Ons guitige houten tuinsetje ingepakt. Stickertjes er op. Barbecue voorzien van een sticker. En al het andere word morgen naar de stort gereden. Top.

38 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Verhuislabelsysteem™

20 Dec, 2020 12:30

Het Verhuislabelsysteem™ doet goed dienst hier. Alle dozen zijn tot dusver voorzien van de kenmerkende witte stikker met gekleure stip. Het zou me oprecht niet verbazen als alles goed gaat komen.

36 dozen zijn op dit moment ingepakt.


Vaatwasser verkocht: kookprobleem verholpen

19 Dec, 2020 10:43

Gisteren hebben we onze vaatwasser verkocht. Is een ander gezin (met kinderen en een kapotte vaatwasser) nu blij mee. Dat zorgde bij ons wel instantaan voor een probleem. Nee, niet het overduidelijke probleem dat we nu geen vaatwasser meer hebben. Wij kunnen met een sopje afwassen, we komen niet uit Amsterdam. Nee, het probleem waar ik op doel is dat we nu niet meer kunnen koken. Nee, niet omdat wij doorgaans onze pasta klaarmaken in de vaatwasser (hoewel dat prima kan), maar omdat normaal ons gasstel op onze vaatwasser staat.

Zo. Probleem opgelost.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat bovenstaand Daphne haar plan was en uitgevoerd is terwijl ik op zaterdag lag uit te slapen. Ik hou van Daphne.

Liveblog geopend

19 Dec, 2020 10:30

Goed. De afgelopen maanden zijn we hard aan het voorbereiden geweest, maar de komende twee weken begint het echte inpakken. Ik open hier de liveblog zodat jullie mee kunnen lachen met alles dat we ontdekken.

36 dozen zijn op dit moment ingepakt.

Ron

 • di. 22 dec. 2020 07:46:54

Jullie zouden wat vaker moeten verhuizen. Het doet ons veel plezier!

Plaats een reactie

JeeWee

 • di. 22 dec. 2020 07:56:19

Kerstpakket. Doos met spullen. Ik herhaal: DOOS met spullen. Sticker erop en klaar.

Plaats een reactie

Dinand

 • di. 22 dec. 2020 08:35:42

Kerstpakket. Doos met spullen. Ik herhaal: DOOS met spullen. Sticker erop en klaar.

Ja, maar je moet em eerst uitpakken en zeggen "oh, wat leuk, een zakje met luxe nootjes" voordat je het aan de kant mag leggen. Dat zijn de regels, ik verzin ze niet.

Plaats een reactie

Anneke

 • di. 22 dec. 2020 11:36:00

Doos met kabeltjes: wie wat bewaart heeft wat zij oma altijd. Je zal toch mis grijpen, Dinand. Die Daphne van jou is een schat. Lig jij met je luie donder uit te slapen lost zij problemen op. Wie een vrouw heeft , heeft iets goeds verworven.

Plaats een reactie

Alex

 • ma. 28 dec. 2020 19:23:13

Mijn nieuwste kabel-organize-trick. Hier, print die dingen, veel: https://www.thingiverse.com/thing:1919457 Maakt het leven super overzichtelijk. Ook wel 'retehandig' geduidt. Dan zit je over 10 jaar niet met elastiekjes die allemaal weggerot zijn. Overzichtelijk allemaal individuele nutteloze kabels. In plaats van 1 kluwe nutteloos. Subtiel verschil. Maar wel degelijk verschil. Belangrijk.

Plaats een reactie

Dinand

 • ma. 28 dec. 2020 19:40:05

Mijn nieuwste kabel-organize-trick. Hier, print die dingen, veel: https://www.thingiverse.com/thing:1919457 Maakt het leven super overzichtelijk. Ook wel 'retehandig' geduidt. Dan zit je over 10 jaar niet met elastiekjes die allemaal weggerot zijn. Overzichtelijk allemaal individuele nutteloze kabels. In plaats van 1 kluwe nutteloos. Subtiel verschil. Maar wel degelijk verschil. Belangrijk.

Top. Ik bestel meteen een aantal tyraps om deze dingen in geordende bosjes van 10 bij elkaar te binden.

Plaats een reactie

Bianca

 • wo. 30 dec. 2020 13:05:57

Ach zeg, had ik toch zomaar een aantal blogs gemist! Gelukkig ben ik nu weer op de hoogte. En succes weer ;)

Plaats een reactie

Ron

 • zo. 3 jan. 2021 16:26:03

Marije is de mol niet. Renée scoort veel hogere ogen. Renée lijkt namelijk wat 'simpeler', wacht maar af.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

swine-fabian-blank-UzbSX5-PeTE-unsplash

Gegeven de omstandigheden

Uit de krochten van de tweede lockdown*, tijdens een miezerige regenbui en omgeven door een woning die voor de helft ingepakt staat. Het gaat prima hiero.