2021-05-28 19.06.36

Gelukkig hebben we de foto's nog

Nu langzaamaan alles weer een beetje open gaat openen we de gordijnen en kijken we met knipperende ogen naar de wereld buiten onze werkkamer. Er komt een einde aan binnen, tijd voor een kleine terugblik.

  • di. 1 jun. 2021 08:00:00
  • Meuk

De afgelopen maanden lockdown, klussen, bouwkundige problemen, nieuwe stad, nieuw werk waren niet fantastisch. Maar de zon schijnt, de kikkers in de beek hier voor ons huis kwaken hun lentezang, de mezen vliegen uit, mussen en spechten hebben hun nest, reigers en ooievaars vliegen af en aan in het weiland. Langzaam gaan bouwmarkten, terassen, winkels, sportverenigingen en kerken weer open. We komen twijfelend ons huis uit, kijken naar een nieuwe lente in de wereld; ik heb er zin in.

Het nieuws berichtte; 30 juni mogen we weer 6 mensen thuis ontvangen. De persco was nog niet afgelopen of ik had mijn D&D groep, vriendengroep, oud-studentenvereniging-genoten en enkele stellen een whatsapp gestuurd om afspraken te maken. Het kan weer, de sociale agenda's gaan zich weer vullen, en mijn hemel ik zorg er voor dat ik vooraan in de rij sta.

Loop je niet meteen te hard van stapel?

"Loop je niet meteen te hard van stapel?", vroeg Daphne op enig moment.
Op zich wel een terechte vraag, ik was op dat moment bezig om een gin-tonic te maken door 5 liter gin, 15 liter tonic, 2 kilo ijs, 2 muntplanten met stengel en al en 8 volledige limoenen met een cementmixer in een specieton te cocktailshaken. 6 rietjes van een meter er in die iedereen kan gebruiken en gaan. Verplicht aflikken voor (en na) gebruik.

Want ik heb 1.5 jaar binnen gezeten en deze zomer drink ik cocktails uit een emmer, barbecuën we ieder weekend bij één van de milennials-die-in-de-crisis-een-huis-gekocht heeft in de tuin, heb ik alleen een broek aan naar werk (meestal) en het meest belangrijke; mogen we weer mensen zien.

zucht.

Hoe dan ook. Ik zit zo terug te scrollen door de foto's van afgelopen maanden. Nieuw werk, huis gekocht, verhuisd, lekkage uitbouw, lekkage in cv, bouwmarkten gesloten, vakpersoneel niet beschikbaar, problemen met uitbouw, klussen, nieuwe tuin aangelegd, nog meer klussen, eindelijk een vloer in de woonkamer, zelf lampen gemaakt. Het is me allemaal wat en de foto's wil ik jullie toch niet onthouden. Ik begin met een paar korte filmpjes, daarna de rest van de foto's die een verhaal vertellen zonder verdere toelichting.

Uurtje grasrollen

Tuinhuisje uit de grond stampen

Ron

  • di. 1 jun. 2021 08:27:17

Leuke fotoreportage.

Anneke

  • di. 1 jun. 2021 15:08:55

Leuk dat jullie ons laten mee genieten. Maai me nietje spreekt ook erg aan. Ron heeft net alle viooltjes in het gras gemaaid. Ik zal er ook een hekje om moeten zetten.

Dinand

  • di. 1 jun. 2021 15:14:29

Dat hebben de buren gedaan, met een paar paaltjes er om heen zodat de gemeente er niet maait.

Bianca

  • zo. 6 jun. 2021 22:13:37

Sjonge, wat hebben jullie hard gewerkt en veel gedaan in die paar maanden! Gelukkig zijn de foto's er nog! (Die ik trouwens op de telefoon niet zo heel goed kon zien waardoor het even duurde voor ik ze ging bekijken. En waar ik overigens ook niet kon reageren.)

Dinand

  • ma. 7 jun. 2021 08:22:20

Dat is wel raar. Ik reageer vrijwel altijd op mijn telefoon en foto's doen het hier ook prima. Ik zou graag eens op je telefoon kijken wat er dan fout gaat.

Hoe dan ook. Ja, veel gebeurd🤠.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

2020-10-17 18.04.38

Huishoudelijke mededeling

Het is niet meer mogelijk om automatisch mijn blogs te delen op WhatsApp, Twitter, Facebook en Instagram. Volg je mijn blog via één van die netwerken? Lees dit even.