stefan-kunze-oLdm7mnhDic-unsplash

Een keer een kerk bezoeken

Nu de stof hier een beetje begint neer te dalen leek het ons tijd om een kerk te gaan zoeken.

In tegenstelling tot wat je op basis van het nieuws uit Urk zou verwachten zijn kerken niet allemaal massaal open om via duistere rituelen het coronavirus te hyperspreaden. De meeste kerken staan maximaal 30 bezoekers toe, of meer als het echt takkegrote kathedralen of sportzalen zijn. En je weet wat dat betekent als je graag eens bij een nieuwe kerk langs wilt gaan; een flinke goddeloze zoektocht naar de ene plek waar je je bij deze specifieke kerk moet aanmelden om eens langs te komen.

Dat aanmelden voor langskomen zou je kunnen vormgeven met een grote rode knop bovenaan de websites of een email adres dat je prominent ergens noemt. Zou logisch zijn, want het is het ene ding waarvoor mensen op je website kijken; wanneer is de volgende dienst en kan ik daar zomaar heen.

Maar goed. We hebben het over kerken. Dus de manier waarop dat in de praktijk ging.

  1. Zet een week vantevoren 's ochtends op zondag om 09:30 de livestream van de kerk via Kerkdienstgemist.nl op.
  2. Herken de pianist, laten we hem Mitch noemen, van dat je daar ooit mee op een studentenvereniging hebt gezeten.
  3. Besluit om toch volgende week eens in het eggie langs te gaan.
  4. Struin de volledige site af naar een mededeling over het corona protocol. Struin daarna de hele website af voor een manier om je op te geven. Geef het op en probeer dan een email adres, welk email adres dan ook, op de website te vinden.
  5. Geef het op. Stuur een whatsapp naar Mitch. Krijg in response daarop het telefoonnummer van de taakveldverantwoordelijke-kerkdiensten™.
  6. Stuur een whatsapp naar de taakveldverantwoordelijke-kerkdiensten™ en krijg een link naar een verborgen pagina op de website waar een formulier staat om je voor komende zondag op te geven.

Oh kerken. Ik hou van kerken. Verander nooit. Heerlijk. Ik voel me meteen thuis.

Bianca

  • di. 13 jul. 2021 07:37:02

Herkenbaar. Die arme taakveld verantwoordelijken..

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

2021-06-02 20.06.20-1

Kleurrijke korte broeken

Elke lente opnieuw borrelt het bij mij, de neiging om een korte broek en badslippers aan te trekken naar kantoor. Die neiging kun je het best onderdrukken, draag lang genoeg een lange broek en je gaat het vanzelf waarderen.