IMG_20220801_193628726

Positief weekje Drenthe

Na ons laatste vakantieavontuur in Engeland waren we wel toe aan een weekje ertussenuit. Dit keer hadden we de ultieme hack gevonden om alle Daphne & Dinand vakantieavonturen™ te voorkomen.

Goed. Het is ons dit keer, gegarandeerd, gelukt om een Daphne en Dinand vakantieavontuur™ te voorkomen. Dachten we.

Maar laat ik, diepe zucht, weer bij het begin beginnen. Mijn schoonouders hebben een boerderij in Drenthe alwaar ze een kleine veestapel hebben. Niets geks verder, een enorme hond, twee katten en een stapel chineze loopeenden. Ze zijn op vakantie en hadden iemand nodig om op het huis te passen. Top.

Mijn schoonouders zijn levensgenieters. Dus op het huis passen betekent ook rondrijden op de motormaaier, in de jacuzzi zitten en rondhangen in een heerlijke boerderij. Buitenkansje natuurlijk.

Vooral omdat we dachten de ultieme truc gevonden te hebben om de vakantieavonturen™ te voorkomen. We gaan gewoon niet op vakantie. We blijven beidde werken, maar doen dat een weekje vanuit het huis van de schoonouders. Als wij niet op vakantie zijn kan het universum ons geen vakantieavontuur™ in de schoot werpen. Zuivere logica.

Daphne kondigde op werk aan dat ze vanuit "huis" zou werken, niet dat er veel aan te kondigen was, al die ambtenaren waren op vakantie. Ook ik kondigde aan dat ik afwezig zou zijn van kantoor. Computers in de kofferbak, netwerkkabels en een router mee, boodschappen gedaan voor een hele week. Hup naar Drenthe om daar in een jacuzzi te gaan zitten Affligem drinken.

Toen we aankwamen kregen we een rondleiding langs de veestapel. De hond moet 3 keer uit. De eenden begin van de dag uit het hok en eind van de dag in het hok. De katten geven zelf wel aan als ze naar buiten willen, of eten willen, niet te veel brokjes geven want dan eten ze het niet meer op (verwende beesten). Dit is waar de whisky staat, dit is hoe de biertap werkt, zo zet je de jacuzzi aan, in die 3 koelkasten staan witte wijn, rode wijn en rosé. Dit alles is niet overdreven, dat doe ik nooit in mijn blog. Er was een handleiding gemaakt in pdf met recepten voor aardappelen/groente uit de eigen moestuin en aperol spritz, degelijk.

img-20220801-115740215.webp

Kortom. We hebben alles voor elkaar. We zitten diep in Drenthe, hebben alle boodschappen meegenomen, hoeven een week lang niemand te zien, er is gekoelde wijn, goede whisky, bier op tap en een jacuzzi. We zetten de computers neer, sluiten het netwerk aan. Check check, klaar, gaan.

Een succesvol weekje ertussenuit, probleemloos. Alles is al voor elkaar. Geen vakantieavontuur™. We zijn dan wel niet op vakantie, maar dit keer gaat er ook niets fout. Het gaat lukken.

img-20220804-131827242.webp

Positief getest op Corona.

Midden in niets nergens in Drenthe.

Hoe dan?

Ron

 • di. 9 aug. 2022 06:35:24

Het zal wel de Vogelgriep variant op Corona zijn. Beterschap. Allebei positief?

Plaats een reactie

Dinand

 • di. 9 aug. 2022 06:48:32

Ja beidde positief, het gaat redelijk goed hoor, vooral Daphne snottert nog wat.

Plaats een reactie

Anneke

 • di. 9 aug. 2022 06:51:19

We komen deze keer niet op ziekenbezoek, hoor. We hebben wel weer smakelijk gelachen. Beterschap.

Plaats een reactie

Dinand

 • di. 9 aug. 2022 08:22:05

Dat snappen we. We zitten hier nog wel een beetje te kuchen. Mooi zo!

Plaats een reactie

Joanne

 • di. 9 aug. 2022 08:44:38

Het is niet waar! Beterschap voor jullie beiden.

Plaats een reactie

Dinand

 • di. 9 aug. 2022 08:45:56

Dank je! We maken het prima hoor.

Plaats een reactie

Bianca

 • di. 9 aug. 2022 09:08:58

Midden in het paradijs met alle boodschappen in huis. En dan een positieve test. Wat is precies het probleem? (Dat de oorspronkelijke bewoners weer thuis kwamen?) En hoe dan? Via de veestapel natuurlijk ;) Beiden een voorspoedig herstel gewenst!

Plaats een reactie

Dinand

 • di. 9 aug. 2022 11:06:59

Er was geen probleem. Nou ja, dat we weer weg moesten was een issue.

Plaats een reactie

Hilbrand

 • di. 9 aug. 2022 10:47:01

Volgende keer zullen we vooraf bij de beesten ook maar een coronatest afnemen 🤔. Beterschap in ieder geval!

Plaats een reactie

Dinand

 • di. 9 aug. 2022 11:07:26

Ze hebben zich prima gedragen, het gaat prima hier hoor, nog paar dagen isolatie.

Plaats een reactie

Bram

 • di. 9 aug. 2022 10:54:30

Altijd oppassen in het paradijs.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

IMG_20220606_080224392

Vakantieavontuur: Engeland

Wie ons een beetje kent weet dat wij iedere vakantie een ongepland avontuur beleven. Ook Engeland dit keer stelde niet teleur. Dit avontuur had te maken met een ambulance, cider, startkabels en een bezoek aan de Romeinse badhuizen in Bath.