michael-jin-ET6_fDwZj2U-unsplash

De zwangere doos

Daphne en ik verwachten dus een kindje. Laat ik daarover eens één en ander optekenen. Te beginnen met het verschijnsel van die zwangerdozen. Je kent ze wel.

Goed. Van die zwangerdozen dus. Onschuldig onderwerp, overdreven irritatie puntje. Let's go.

Het leuke aan zwanger zijn is dat je dan allemaal gratis pakketten kan aanvragen met producten voor het kindje. De Blije Doos, Zwangerschapsbox, Babybox, Babydump, Kruidvat Blije Baby, de Kinderdoos, het Kraampakket+, de Grote Ahold Doos en de Dozige Doos. Geen idee hoe ze allemaal heten, maar wij hebber de afgelopen weken zo'n 17 varianten op "pampers plus luieruitslagcreme en handvol foldertjes in een mintgroene doos" binnen gekregen.

Ik overdrijf natuurlijk. Ze waren niet allemaal mintgroen. De ZwangerBox was lila.

In letterlijk elk van die dozen zit een alcoholvrijbiertje "want mama lust ook nog wel wat lekkers". Oh boefjes. Supercreatief™, lekker tegendraads bedacht door de creative consultant van het marketing bureau dat die dozen in elkaar geduwd heeft. Bovendien kunnen we dan meteen vaststellen dat mama toch echt niet van alcoholvrijbier houdt. Hoeven we dat niet in huis te halen.

In al die dozen zit natuurlijk ook een handvol folders. Daar gaat het per slot van rekening om. Er komt een nieuw kind aan, hup consumeren. Folders van de Babydump, Prenatal, Babypark, Babylounge, SuperKindStore, Drömes en de BabbesXL; of hoe die tenten dan ook allemaal mogen heten. Handig aan al die foldertjes in huis hebben is dat je ze onder elkaar kan leggen en ziet dat ze letterlijk allemaal dezelfde 8 basic karakterloze ledikantjes hebben. Je kunt elke kleur krijgen die je wil, zolang de kleur maar zwart, wit, millennial-beige, antraciet of refo-grijs is. En van die kleuren is millennial-beige nog gelogen ook.

Hoe dan ook. Voordat jullie nu allemaal in de comments klimmen om mij uit te leggen dat het niet verplicht is om die zwangerdozen aan te vragen. Nee dat klopt.

De verwachting dat die dozen slechts een opstapje zijn naar de miljarden-industrie van de babymarketing had ik natuurlijk ook al. En toch was ik teleurgesteld. Die dozen zijn overvol en toch zo leeg.

Maar goed, we hebben nu wel vast 4 potjes sudocrem in huis. Dan ga ik nog even een alcoholvrijbiertje wegwerken.

Dirk

  • di. 24 jan. 2023 15:32:14

Gefeliciteerd en heel veel succes. Het navigeren van het struikrovers labyrint dat spullen-voor-je-spruit-inkopen heet heeft soms neigingen naar hogere wiskunde of heeft op zijn minst Deterministische Modellen In De Operations Research technieken nodig. Ik ben er 90% zeker van dat het op zou kunnen promoveren...

Plaats een reactie

Bram

  • vr. 27 jan. 2023 15:23:32

#hetbestevoorjebaby

Plaats een reactie

Anneke

  • di. 28 feb. 2023 11:16:01

Je vader lust ze ook wel......

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

IMG_20221231_170043586

Fout & Nieuw als een dufhoofd

Het gebeurd wel eens dat ik wat warrig ben, sta te dromen, duf ben. Vorige week had ik vakantie en een akelige verkoudheid te pakken. Dat hielp niet bij de Fout & Nieuw voorbereidingen.