bart-ros-DjKUvKNl1XM-unsplash

Skyline Deventer

Zo. Even iets heel anders. Simpelweg positief en leuk. Over Deventer, Zwolle, de Talamini, kunst en citroenijs.

  • di. 14 feb. 2023 09:00:00
  • Meuk

Als kind kwam ik met mijn moeder met enige regelmaat bij de Talamini in Zwolle. Als we kleren gekocht hadden en langs de Talamini liepen zei ik "och ik heb zo'n dorst mama" en kreeg dan een bolletje citroenijs. Leuke herinnering.

Een keer dat we er waren viel me op dat er zulke mooie kleurrijke schilderijen aan de muur hingen, in een hele eigen stijl. Daar hing dan een kaartje bij "Van X, Prijs Y". Ik herinner me nog dat ik dat slim vond. De kunstenaar had haar werk ergens hangen en Talamini had leuke kunst aan de muur. Waarom me dat toen zo opviel weet ik niet, het zal eerste of tweede klas geweest zijn, maar ik vond het slim en het was mooie kleurrijke kunst. En ik vond de stijl passen bij Talamini denk ik.

Van mijn ouders kreeg ik voor mijn afstuderen (enkele millennia geleden) een kado: ik mocht zelf een kunstwerk uitzoeken. Ik heb er best lang over gedaan om iets leuks te verzinnen. Kwam er nooit van. Maar nu we ons eigen huis hebben wilde ik er toch eens werk van maken. We hebben best een grote witte muur in de woonkamer; het lijkt ons leuk om daar iets te hebben hangen.

We waren dus een tijdje terug bij galerietjes in Ootmarsum aan het kijken. Dat is sowieso leuk, aanrader. We liepen daar langs de galerie van José Reuvekamp; en heh, verrek, die stijl die ken ik! Ik ben toen naar binnen gegaan om te vragen "joh had jij lang geleden werk in de Talamini hangen"? En inderdaad, het bleek om werk van José Reuvekamp te gaan dat ik jaren terug in de Talamini heb zien hangen. De stijl vind ik nog steeds heerlijk.

Het werk in Talamini herinner ik mij nog omdat ik het zo goed vond passen daar en omdat ik het toen zo slim vond. Maar dat ik het in Ootmarsum ook zo herkende vind ik wel opvallen. Zo'n kunstkenner ben ik helemaal niet. Misschien heb ik ook wel de naam onthouden en herkende ik die. Ik weet het niet.

Hoe dan ook.

Vooral het werk "Zwolle Skyline" spreekt me aan. Maar goed, wij wonen in Deventer. Dus ik heb José een email gestuurd of ze het ook leuk zou vinden om een "Deventer Skyline" te maken voor ons. Ze reageerde positief, herinnerde zich nog dat ik met die vraag binnen kwam en dat ze dat zo bijzonder vond.

Ik vind het een leuk verhaal. Het lijkt me tof als hier een Deventer Skyline aan de muur komt.

Met een bolletje citroenijs.

🤩 Oeh. José Belde woensdag of ze 🌇 Deventer Sightseeing kon langsbrengen. Blij mee, wat een heerlijk werk. Het zijn alle stukjes die de stad Deventer maken overgoten met het licht van een lome nazomermiddag waarin mensen tot rust komen. Met een citroenijsje.

Het voelt ook helemaal op z'n plek hier aan de muur.

9166F7D1-956D-491B-B212-65F6411A29B1

🤩 OEH! José stuurde een preview van de "Deventer Skyline". Wat ziet het er heerlijk uit. De Wilhelminabrug, Waag, Lebuinus, Bergkerk, de handelshuisjes langs de kade, steegjes, schaapjes, de IJssel. En dat alles onder een zwoele kleurrijke zomerdag.

Met een citroenijsje.

Anneke Mentink

  • di. 14 feb. 2023 10:51:57

Fijn dat je nu weet wat je wilt Dinand Foto hierboven zelf gemaakt? En het bolletje citroen ijs koos je zelf. Wat ik een bijzondere keuze vond. Maar ja je was/ bent ook een bijzonder kind. En zoals Meinco zei de ezel ontbreekt nog. .....

Plaats een reactie

Dinand

  • di. 14 feb. 2023 10:58:11

De foto komt van unsplash: https://unsplash.com/photos/DjKUvKNl1XM.

Plaats een reactie

Anneke Mentink

  • di. 14 feb. 2023 14:52:47

Mocht je het willen weten. Je zus en broer zijn net zo bijzonder hoor.

Plaats een reactie

Bianca

  • di. 14 feb. 2023 20:45:56

Benieuwd :)

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

2022-08-29 - DALL-E - Robot met cowboy hoed die poker speelt

Robot met cowboyhoed die poker speelt

Tijd om eens te spelen met techniek, gewoon omdat ik er zin in heb. Afgelopen week kreeg ik ein-de-lijk mijn uitnodiging voor DALL-E 2 binnen. DALL-E is een AI die afbeeldingen maakt op basis van een tekst.