peter-herrmann-XRNSn4gt8Hs-unsplash

A radiator rhapsody

Soms heb je een week waarin er even wat minder ingepland is waardoor je wat rust hebt om na te denken, te plannen, of gewoon een boekje te lezen. Afgelopen week was niet zo'n week.

Er is een kleine op komst. Dat is een mooi moment om, nu het nog net even kan, de radiatoren te vervangen. Het is natuurlijk ook belangrijk om met vrienden en familie te blijven afspreken. Dus in principe plannen wij zonder al te veel bekommering onze weken stamp-bakkes-de-moeder-vol.

adem in

Gynaecoloog, Dungeons and Dragons, slapen, opstaan, naar Zutphen. Radiatoren inladen, SMS'en met de buurman om zijn hondje te lenen, radiatoren uitladen, buurvrouw uitleggen dat ik een plank op wieltjes bedoel en niet Jara. Radiatoren huis in tillen, rugpijn, slapen, weer eens naar de kerk. Begin me daar wel thuis te voelen dat is fijn, spelletjes bij Daphne en Jeroen, op tijd naar bed, de week begint.

Bloedafname, longfoto, pufcursus, op tijd naar bed, boek lezen over ontsluiting. Opstaan, filmpje kijken met tutorial over radiatoren ophangen, nog een keer naar materiaal kijken, naar werk, spelletje bij Rick & Pauline, 's avonds nog een video kijken over voetstukken en thermostaatkranen, koningsdag. CV installatie open draaien om leeg te laten lopen, we kunnen niet meer douchen, emmertjes heen en weer, Joram is er, teiltjes zeiltjes en dweiltjes, radiatoren losschroeven, leidingwerk doorzagen met een flex, pleister op mijn duim, bloed van de flex afvegen, rest van leidingenwerk doorzagen, oude radiatoren op een hoop buiten. Nieuwe radiatoren naar boven, oranjetompouce eten, boorgaten aftekenen, boren pluggen schroeven tillen anti-lift-clipjes beugels afstand meten hangen, Joram bedanken, in boek lezen over pijnbestrijding en medische ingrepen bij bevalling. Vrijdag. Naar oudijzerboer met de oude radiatoren, grappig we waren de tweede vandaag al die radiatoren kwamen brengen, door naar Zutphen voor aansluitmateriaal, terug thuis websites updaten, werk voor klanten, vragen beantwoorden, voetstukken en radiatorkranen controleren. Zaterdag. Jeroen welkom heten, uitleg, puntstuk knelkoppeling flexibele buis knelkoppeling teflontape thermostaatkraan staartstuk teflontape radiatorsleutel teflontape staartstuk voetstuk knelkoppeling flexibele buis knelkoppeling puntstuk volgende radiator, verjaardag van buurman Arjo die 70 werd hamburgers op een broodje. CV installatie vullen met water, zeiltjes teiltjes dweiltjes, cv installatie leeg laten lopen, ontdekken waar we de radiatorsleutel voor moeten gebruiken aftaaien voor de dag zondag kerk. Van kerk naar karwei van karwei naar klus, kleding wisselen cv installatie leeg sleutel op de staartstukken cv installatie weer vol laten lopen we worden er snel in. Druppeltjes ontdekken zeiltjes teiltjes dweiltjes zo nog 3 keer. CV vol laten lopen, bakjes er onder, bakjes druppelen vol met water maar we kunnen in ieder geval weer douchen. Maandag.

adem uit

Zo. Even rust. Even uitblazen. Lekker naar werk om een hele dag blind te programmeren. Even rust, code, even helemaal zen.

Een nieuwe week. Deze week even geen sociale afspraken. We hebben de oude radiatoren vervangen door nieuwe. Top. Dan heb ik nu mooi de tijd om een loodgieter te zoeken om de nieuwe radiatoren te repareren.

Loodgieter kwam gelukkig gisteravond al langs. Keek naar de voetstukken, knelkoppelingen en radiatorkranen en zei: "joh, je heb niet genoeg teflon gebruikt. Nooit zuinig willen doen met teflon."

Morgen dus de cv weer leeg, gelukkig zijn we er nu handig in geworden.

Dinges

  • di. 2 mei 2023 08:52:34

Waar moest nou die extra teflon tegenaan?

Dinand

  • di. 2 mei 2023 09:01:43

Overal waar nu teflon zit meer teflon.

Anneke

  • di. 2 mei 2023 11:32:09

Ken je de conference van Linet van Dongen "Bob de Bouwer" .

Alex

  • do. 4 mei 2023 08:44:49

PTFE aanbrengen is een kunstvorm. Tegen de draadrichting in, ook geen onbelangrijk detail.

Erwin

  • wo. 17 mei 2023 10:49:56

Teflon-tape? Ik zou volgende keer eens Loctite 55 proberen.

Dinand

  • wo. 17 mei 2023 10:50:46

Ja dat dacht ik ook. Voor wat het waard is, het zit nu dicht.

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

IMG_4588

Thessaloniki - de liveblog

Nog eventjes weg. De weggetjes. Het wegenplan. Hikes en schildpadden. Weg van dit strand. Terug van weggeweest.