pexels-alice-castro-1906932

Vandaag is dieptriest

Buiten regende het. Het verlaten kantoor verwelkomde mij met lege tafels en plastic planten. Druppels van de eindeloos durende regenbui tikten tegen de ramen. Toen ik binnenkwam schoten de automatische tl-balken aan om mij op deze troosteloze dag te begroeten met de droefheid van een kantoortuin.

Tijd om software te gaan ontwikkelen.

De vrolijke zomerhouse die ik op de kantoorspeaker zette accentueerd door haar contrast de geesteloze treurigheid van een dag als vandaag. Door gebrek aan beweging zijn de automatische tl-balken in de rest van het kantoor alweer uitgegaan. We doen ons best om energie te besparen, alle kleine beetjes helpen.

Het is earth overshoot day, we zijn door de hulpbronnen van dit jaar heen. Alles wat de aarde in een jaar kan produceren hebben we voor dit jaar verbruikt, de rest van het jaar is uitputting.

Intussen heeft BP van de Britse overheid gisteren nieuwe consessies gekregen om te gaan boren op de Noordzee. Het IT bedrijf van de Britse premier Rishi Sunak ontving van dezelfde BP enkele maanden geleden een miljardencontract.

Volkomen ongerelateerd natuurlijk.

In Nederland kregen geweldloze demonstranten tegen fossiele subsidies vandaag taakstraffen.

Terwijl de regen tegen de ramen tikt en de franstalige electronische house hier op de speakers staat is het nog steeds tijd om software te gaan ontwikkelen.

Waar doe ik het in vredesnaam nog voor?

Ron

  • wo. 2 aug. 2023 10:48:38

Silvijn? Daphne?

Plaats een reactie

Bianca

  • wo. 2 aug. 2023 13:19:50

Als de wereld teleurstelt (en dat is altijd) is terug naar de basis de beste remedie. Inderdaad, de mensen die voor jou van belang zijn.

En, als er niemand op kantoor is, waarom werk je dan niet gewoon thuis? Thuis, waar de zon schijnt :)

Plaats een reactie

Anneke

  • do. 3 aug. 2023 21:29:54

Zachtjes tikt de regen tegen 't vensterglas, ritme van de treurigheid..... t Het is nog nooit, nog nooit zo donker west Of 't wer altied wel weer licht.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

IMG_20230724_211958

Even plankjes ophangen

Wij hadden in de kamer die tegenwoordig de babykamer is twee van die zwevende planken opgehangen. Dat is mooi, dan zie je aan de onderkant geen plankdragers. En het werkt ook perfect, zolang je er niet meer dan twee fotolijstjes en een sleutelbos op wil leggen.