IMG_20230810_124620

Ode aan de Kärcher bouwstofzuiger

Dit is een ode aan de Kärcher bouwstofzuiger. Ik kocht een Kärcher bouwstofzuiger en ik ben daarover intens tevreden. Het is een teringdom apparaat, en dat is iets goed. Traantje wegpinken, dit is hoe apparaten moeten zijn. Laat me dat uitleggen.

We leven in een wereld van smart apparaten. Ook ikzelf houd, binnen grenzen van redelijkheid en veiligheid, van alles wat je op wifi kan aansluiten. De verlichting in ons hele huis kan met kleuren, fades, effecten en apps het TV scherm volgen, voor D&D gebruikt worden, alles. Onze vloeren worden door een robot gezogen. En ons stroomverbruik, zonnepanelen, gasverbruik, temperatuur, luchtvochtigheid en alles word gemeten en opgeslagen. Toegegeven, dat laatste is vooral zodat ik op basis van data op enig moment kan overstappen op een warmtepomp. Maar strikt genomen heb ik 5 keer meer sensors in het huis hangen dan nodig is.

Hoe dan ook.

We leven in een wereld van smart en binnen grenzen van redelijkheid en veiligheid vind ik dat mooi.

Maar.

In een wereld waar lampen software-updates nodig hebben en scheerapparaten feedback geven via een bluetooth app is het extra belangrijk om de Kärcher bouwstofzuiger te waarderen.

Ik kocht een Kärcher bouwstofzuiger en ben daar intens tevreden over. De Kärcher bouwstofzuiger is niet slim, het is één van de domste objecten-met-snoer die je gaat vinden. De Kärcher bouwstofzuiger heeft geen bluetooth, geen wifi, geen nfc, geen chips.

Nee, het ding heeft één knop: aan. Als je op die knop drukt dat gaat ie aan. Gegarandeerd, altijd, zonder pauze.

En één stand: hard. Hoe hard? Heel hard.

De inhoud: veel. Hoeveel? Heel veel. Je krijgt de Kärcher bouwstofzuiger met één zak en die gooi je weg als je het apparaat over 50 jaar afdankt. Halfvol.

De Kärcher bouwstofzuiger kan aan en dan zuigt ie alles. Stof, water, olie, bouwpuin, purschuim, afval, papier, schroeven, bladeren, takken, metalen onderdelen tot boutje M22 en de meeste kleine knaagdieren. Alles.

Kan ie ook blazen? Ja dat kan ook. Hoe hard dan? Hard. Kun je daar je stoep mee schoonblazen? Ja dat kan. Je kunt ook je stoep schoonzuigen. Zand, water, de kat van de buren, geen probleem.

Ik heb gisteren het onkruid uit de tuin gehaald. Kan dat met de Kärcher bouwstofzuiger? Ja dat kan. Zuigt ie dan ook andere planten mee? Ja dat doet ie.

Wat dan als je een keer minder hard wil zuigen? Dan moet je een plumeau gebruiken en geen bouwstofzuiger, kneus.

In een wereld met slimme apparaten is het extra belangrijk om de Kärcher bouwstofzuiger te waarderen. De Kärcher bouwstofzuiger is dom. Erg dom. En het is heerlijk.

De Kärcher bouwstofzuiger is fantastisch. Het apparaat is niet mooi maar kan tegen een stootje. Het heeft geen wifi maar doet het gegarandeerd altijd. Vanaf het moment dat je voor het eerst het stekker in het stopcontact gooit todat je hem over 50 jaar in het water laat vallen doet de Kärcher bouwstofzuiger het. Het apparaat is degelijk, grondig, geel, luid en prachtig.

De Kärcher bouwstofzuiger is niet het apparaat dat we verdienen, maar het apparaat dat we nodig hebben.

Zo. Dat moest even gezegd.

Twee weken geleden overleed mijn schoonvader, veel te jong, en daar ben ik boos en verdrietig over. Ik heb ook zo met Daphne te doen. Wat een verdriet. Ik probeer nu een beetje mijn normale leven weer op te pakken. Ik ben er nog niet aan toe om over afgelopen weken te schrijven, dus je doet het maar met een blog over de Kärcher bouwstofzuiger. Mocht ik er op enig moment aan toe zijn om over afgelopen weken te schrijven zul je mijn blogs niet waarderen, denk ik.

Riet

  • di. 5 sep. 2023 09:29:47

Dinand, als je je huidige werk niet leuk meer vindt : Ga dan maar boeken schrijven. !!!!!!!!!!!!!

Plaats een reactie

Dinand

  • di. 5 sep. 2023 09:32:57

Dank je Riet 😄.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje als er een nieuw artikel op dinandmentink.nl staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

pexels-alice-castro-1906932

Vandaag is dieptriest

Buiten regende het. Het verlaten kantoor verwelkomde mij met lege tafels en plastic planten. Druppels van de eindeloos durende regenbui tikten tegen de ramen. Toen ik binnenkwam schoten de automatische tl-balken aan om mij op deze troosteloze dag te begroeten met de droefheid van een kantoortuin.