cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

CV Dinand Mentink

Ingenieur met ondernemersdrang en een bedrijfskundige finance achtergrond. Idealist. Ik haalde mijn Msc. Financial Engineering aan de Universiteit Twente. Affiniteit met financiële wiskunde en techniek. Nu werkzaam als Software Engineer, maar altijd op zoek naar manieren om met Techniek en Finance de wereld beter te maken.

Social Finance

Mijn studie "Financial Engineering and Management" koos ik vanwege mijn fascinate voor financiële wiskunde. Ik geniet van modelleren, wiskunde en programmeren. Na mijn studie wilde ik niet, zoals veel van mijn studiegenoten, terechtkomen op de risk desk of trading floor van een bank, verzekeraar of investeringsfonds en ging dus op zoek naar iets anders.

Zelfstandig ondernemer

Ik begon tijdens mijn studie als zelfstandig ontwikkelaar. Met die eigen onderneming in websiteontwerp en -ontwikkeling heb ik mijn studie betaald. Daar ben toch wel trots op. Ik houd van zorgvuldig, weloverwogen werk dat technisch robuust is. Altijd om met techniek de wereld mooier te maken. Open-source heeft altijd mijn voorkeur en ik weiger iedere vorm van dark pattern, cookie popup of privacy schending.

Software Engineer

Bij Lendahand vond ik de voor mij interessante combinatie van webontwikkeling, finance en relevantie. Uiteindelijk ben ik na meer dan 5 jaar weer richting het oosten van het land gegaan en werk nu als Software Engineer bij Kerkdienstgemist. Onderhand heb ik brede ervaring als Software Engineer. Van Linux, Hosting, Docker tot Ruby, PHP, HTML, CSS. Maar altijd blijft die ondernemersdrang knagen en zoek ik naar nieuwe mogelijkheden om met finance en techniek de wereld te verbeteren.

Overig

Affiniteit met comedy, theater, schrijven, spreken. Ooit deed ik standup comedy. Af en toe ben ik een bordspel fanaat. Vrijdagavonden DM bij een D&D groep (if you know you know). Altijd een compulsief koffie drinker.

Werkervaring

Dcreative · Eigenaar, Software Engineer · dcreative.nl
2008 - heden, 8 uur per week (tijdens studie 12-16 uur per week)

Ontwerp en ontwikkeling van maatwerk websites. In totaal zo'n 180+ projecten uitgevoerd, 130+ sites gebouwd en momenteel 35+ sites onder beheer. Begonnen met simpele content websites en daarna overgegaan op complexer maatwerk. Mijn omgevingen, beheer panels, API koppelingen. Naast maatwerk biedt Dcreative ook hosting en enkele off-the-shelve producten zoals kerkwebsite.nl, clubsite, zaaksite.

Kerkdienstgemist · Software Engineer · kerkdienstgemist.nl
Oktober 2020 - heden, 32 uur per week

Kerkdienstgemist is een video- en audiostreaming platform dat de helft van de Nederlandse kerken als klant mag rekenen. Als Software Engineer werk in aan het verder verbeteren van het Kerkdienstgemist platform. Zowel aan de ops kant met Kubernetes, Docker, AWS, Terraform, als aan de ontwikkeling kant met Ruby on Rails.

Lendahand · Web Cowboy · lendahand.com
Maart 2015 - oktober 2020, 32 uur per week

Lendahand investeert in ondernemers in ontwikkelingslanden middels crowdfunding. Ik werkte bij Lendahand als één van de eerste medewerkers. Eerst breed actief voor grafisch ontwikkeling, aansturing IT partner, hulp bij investments en monitoring financiële partners. Later leidde ik het inhuis halen van onze applicatie en hosting, inrichting van AWS, oprichten van het engineering team. Van UX en Frontend tot Backend en het inrichten van de productie omgeving in AWS.

Opleidingen

2012 – 2015: Master Industrial Engineering and Management aan de Universiteit Twente. Gekozen track: Financial Engineering and Management.

2008 – 2012: Bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Minor: “Sustainable development in developing countries”.

2008: Basisjaar aan de EH te Amersfoort (reflectiejaar met studiekeuze).

2007: VWO-diploma behaald aan Agnietencollege locatie Meander te Zwolle (profiel Natuur en Techniek met Economie 1)

Nevenactiviteiten

2012 – 2013 24 uur per week: Bestuur bij Navigators studentenvereniging Enschede. Functie Externe betrekkingen.

2011, 2013, 2014 2 weken full-time: Teamleider bij Sportproject “Sonrise” van Athletes in Action in Enschede.

2011 – 2012 8 uur per week: Voorzitter StudentAlpha Enschede.

2010 4 weken fulltime: Sportproject “Road to Africa” van Athletes in Action in township Khayelitsha, Kaapstad, Zuid Afrika.

2008 – 2015 wisselende uren: Navigators studentenvereniging Enschede, verschillende commissies en taken.

2008 – 2015: Lid van klimvereniging TSAC

Persoonlijke gegevens en contact

Op aanvraag. Zie Contact.