rugged
IMG-20221211-WA0008
campus
cactus
2018-05-07 WA0000-square

Over mij

Godvrezende Nar. Orthodox caffeïnist. Bebaarde hoeddrager. Dungeon Master. Software Engineer. Lid van de club millenials-die-tijdens-lockdown-een-huis-kocht.

Teneinde voor deze pagina een stuk te schrijven doortrokken van quasi wetenschappenlijk-filosofische termen, zelfpretenderende halfgrappige epibraties en nodeloze opsommingen die de gemiddelde brief van Paulus doen lijken op een flauw boodschappenlijstje, zal ik mij richten op exact dat en niet anders. Maar laat mij omwille van de gemiddelde spanningsboog van een internetgebruiker bij het begin beginnen.

Mijn naam is Dinand Mentink. Vroeger toen ik student was wist ik wat ik wilde: mijn achtergrond in de finance en webdevelopment gebruiken om de wereld te verbeteren.

Samen met Daphne verhuisde ik vanuit Enschede naar een achterstandswijk in Schiedam en ging in Rotterdam werken bij Lendahand. In relatieve armoede leven, maar iets doen waar ik achter sta, gaaf! Bij Lendahand worden ondernemers in ontwikkelingslanden gefinancierd, zo'n 1 a 2 miljoen euro per maand. Als ontwikkelaar hielp ik mee door het platform te bouwen waarop dat allemaal gebeurd. Ook hielp ik mee de administratie, monitoring en bezoeken aan de financiële instituten via wie we onze leningen verstrekten. Ik ben trots op wat we daar neergezet hebben.

Het mooie is; een paar jaar later wist ik nog steeds wat ik wilde: een grotere auto, een zwaardere computer, mooie meubels en een hoger salaris om weg te verhuizen uit die achterstandswijk. Ik bedoel, ten volle leven en dat doen waar je achter staat is één ding, maar wat een klerebende is het daar zeg. Griezel.

Ik ben toen aan het werk gegaan als Software Engineer bij Kerkdienst Gemist. Misschien niet zo hip, jong, startup en happening als Lendahand. Maar wel een waardevolle dienst die technisch pittig uitdagend is. Wij pompen iedere zondag de uitzendingen van zo'n 2000 kerken naar zo'n 500.000 kijkers toe.

In mijn vrije tijd mag ik graag mountainbiken of squashen, speel ik bordspellen, soms Dungeons & Dragons met een paar vrienden. Vroeger sprak ik ook wel of deed ik standup comedy, dat zou ik graag weer oppakken, maar niets concreet. In die tijd noemde ik mezelf al Godvrezende Nar, een term die ik gestolen heb van de Deense filosoof/held Søren Kierkegaard. De term zegt wat ik bedoel: geen respect voor heilige huisjes, taboes, mezelf, authoriteit. Maar wel voor God en het goede.

Wat je ook doet, doe het als een malle.

~ De Regel van Dinand

Deze site is een rete-informele, persoonlijke, weblog. Ik schrijf hier omdat ik het zelf leuk vind om te schrijven. Een deel van de dingen die ik schrijf moet je eigenlijk niet serieus nemen en de rest zou je helemaal niet moeten lezen. Thema's die mij bezig houden en waar ik wel eens over schrijf: mijn werk, sociale gerechtigheid, boeken, bordspellen, Dungeons & Dragons, christendom, de lokale kerk waar ik wel eens kom. Ik wil meer gaan schrijven over kapitalisme, vermogensongelijkheid, woningarmoede, maar daarin ben ik vooral nog zelf veel aan het lezen. Mocht u zich storen aan spelfouten in mijn (bijna) wekelijkse blog vol onzin dan is het misschien beter als u in uw vrije tijd een degelijk stuk literatuur zoals de Privé leest.

Daarnaast, ik vind het gaaf om te ontwerpen en programmeren; creatief bezig te zijn op een computer. Tja, en dat is een beetje uit de hand gelopen, waardoor ik nu een echte freelancer ben met best wat sites op m'n naam. Al meer dan 13 jaar ben ik zelfstandig ondernemer, daar ben ik ook wel trots op. Kijk voor die kant van mij eens op dcreative.nl.