cactus
kleinkunst
ukulele
WhatsApp Image 2023-05-05 at 22.33.11-2
IMG_20211101_112822865

Postits

Korte berichten, losse afbeeldingen, hersenspinsels, snelle updates om gedachteloos doorheen te scrollen.

De komende 5 weken heb ik papaverlof. Fulltime op de kleine passen terwijl Daphne weer aan het werk is. Ik heb er wel zin in.

Het minimumloon is zo laag dat je alleen rond kunt komen met toeslagen. Werkgevers betalen hun personeel dus te weinig om rond te komen.

De toeslagen zijn daarmee een gift van de werkende middenklasse aan werkgevers.

Wat nu als het minimumloon hoog genoeg zou zijn om rond te komen zonder toeslagen?

Als de VVD geen hoger minimumloon wil om de staatskas te sparen, maar de staatskas niet wil vullen door de fossiele subsidies af te schaffen, dan gaat het dus niet om de staatskas maar om ShellUnileverAhold.

Als de VVD wel accijnsverlaging wil voor de hardwerkende Nederlander, maar geen goedkoop OV of hoger minimumloon, dan gaat het dus niet om de hardwerkende Nederlander maar om Shell.

Wat nu heh, als iedereen meer dan genoeg verdiend om duur OV of benzine te kunnen betalen. Dat kan gewoon.

Het frame dat accijnsverlaging goed is voor de provincie is dedain en kwaadaardig. Als we mobiliteit buiten de randstad willen stimuleren dan:

Verhoog accijns, verlaag wegenbelasting. Op die manier is het bezit van een auto goedkoper ten opzichte van gebruik van een auto. Dit helpt waar geen OV is en een auto dus noodzakelijk is.

Gebruik extra inkomsten voor OV. Meer, vaker, schoner, beter, sneller, goedkoper. Alles.

Verschil tussen accijns, wegenbelasting, rekeningrijden.

Wegenbelasting: het bezit van een auto kost geld.
Rekeningrijden: afgelegde kilometers kosten geld.
Accijns: het benzineverbruik kost geld.

Dit is waarom accijns zo doeltreffend is. Een zuinigere auto is goedkoper, minder rijden en zuiniger rijden ook. Precies zoals we zouden moeten willen.

Bonus: ook buitenlandse chauffeurs en vakantiegangers betalen zo mee binnen Nederland.

Hemeltjelief wat zijn kapstokhaken duur zeg. Je zit zo op 5 tot 10 euro per stuk. Aan de nieuwe kapstok in het nisje wil ik er graag 20 ophangen, ben je zo €100 verder.

Voor een stapeltje simpele haakjes. Kan dat nou niet anders? Iemand tips?

IMG_20230915_132024

Zo. Het is weekend. Wij zijn een weekendje met de schoonfamilie weg. Het is mooi weer, er is een volleybal en we hebben een nieuw spel mee.

Ik wens u allen een goed weekend 👋.

Als ik enige hoop koester voor de toekomst dan is dat niet vanwege onze regering. Maar vanwege de honderden helden die iedere dag hun billen op het asfalt parkeren. Om zo de regering te dwingen om het meest minimale te doen; stoppen met het financieren van onze eigen dood.

7 dagen op rij is de A12 nu geblokkeerd.

IMG_20230912_154712

Er komen vanavond een paar vrienden om Eldritch Horror te spelen, gisteravond zette ik het bord vast klaar. Voor m'n verjaardag. Erg veel zin in.

Na aflopen weken had ik geen zin in een groot verjaardagsfeest, normaal houd ik daar wel van. Maar met een paar man whisky en een coop spel is nu erg lekker.

Toevoeging aan mijn persoonlijke privacy en veiligheidsaanpak.

Iedere dag één oud account verwijderen.

Van boven naar beneden ga ik door mijn wachtwoorden (keepassxc). Wanneer ik een oud account tegenkom log ik in, stel een random naam, adres, wachtwoord in en verwijder daarna het account.

Iedere dag 1 of 2.

Hiermee verklein ik de kans dat mijn persoonsgegevens gedeeld worden met commerciële partijen, of in een datalek terecht komen.

Jarig. Ik kreeg manchetknopen van mijn vrouw. Met de mededelingen dat mijn nieuwe jasjes erg leuk zijn maar de manchetknopen niet.

Helder.

Bank of Dave gezien in Mimik. Maximale feel good film die het typische format volledig volgt. Iedereen komt samen om een doel te bereiken, inclusief de gemene bankier die op het laatst toch meehelpt. En daarna einde met een freeze frame en de korte verhaaltjes wat iedereen verder nog ging doen.

Te slecht. Stiekem wel van genoten.

📨 90% van de spam die ik ontvang zijn nieuwsbrieven van webshops waar ik ooit twee spenen of een wetbag bestelde.

Serieus. Optyfen. 🖕

📨 Ik ben begonnen aan de big one. Gmail migreren naar andere email hosting. Momenteel draait imapsync om alle email naar een eigen server te verplaatsen. Dat duurt lang omdat Google limiteert hoe snel je je eigen email mag downloaden.

De diensten hierna zijn gemakkelijker en dan zijn we weg bij Google, Facebook, Microsoft, Amazon et al.

Afgelopen weken waren een nachtmerrie en achtbaan. Naar huis van schoonouders omdat schoonvader erg ziek was. Overnachten. Toch door naar het ziekenhuis, UMCG Groningen. Bij familie overnachten, uiteindelijk in het huis van vrienden die op vakantie waren. Waken bij schoonvader.

Ondertussen moest Silvijn elke 3 uur gewoon z'n voeding en eventjes spelen en knuffelen. Terwijl opa in ziekenhuisbed lag te sterven lag Silvijn één verderop zijn eerste klankjes te brabbelen. Totaal onwerkelijk.

IMG_20230728_165641

Dit was opa, nog geen maand geleden. Woensdag begroeven we hem. Zeer plotseling en snel overleden aan kanker.

Ik had een goede band met mijn schoonvader, mocht hem graag. Hij had er zo veel zin in om opa te zijn. Hilbrand werd 55 jaar.

Ik ben zo boos. En zo verdrietig.

Ik zag een dode duif liggen, onthoofd door een voorbijgereden voertuig. Twintig meter verderop passeerde ik een vriendelijk uitziende man met rollator. En ik dacht bij mijzelf; hoe dan?!

Wow. Wat is de LinkedIn feed een droevige bak doffe ellende zeg! Allemaal mensen die ik niet volg, of zelfs maar ken, met complotten over 5G, klimaatontkenning en ongeloofwaardige succesverhalen over snel rijkdom vergaren. Cryptobullshit word afgewisseld met vaccinhoax, FIRE en passive income.

Bah.

Updates van mensen die ik ken zie ik nauwelijks. Ze zijn er wel, maar worden niet getoond. Ik vermoed dat ik op enig moment ook afscheid ga nemen van LinkedIn.

💥 Google Meet. Al mijn reguliere contacten die ik via Meet liet lopen doe ik nu via Nextcloud Talk op mijn eigen Nextcloud installatie. Werkt prettig en het staat professioneel om klanten uit te kunnen nodigen op eigen branded cloud.

☀️ Krijg nou wat! Schijnt er hier ineens een zonnetje naar binnen.

/Doet lamellen dicht/

Zo. Dat moeten we niet hebben.

Wij deden vanochtend het nisje verven en schuren, de brabbelaar in bad en de douche schoonmaken.

Ik ben nu trots op ons.

Sommige dagen heb ik energie. Andere dagen giet ik 6 shots espresso in één glas. Vandaag was een 8-shots-espresso-dag.

💥 Google Calendar. De agenda's overgezet naar Nextcloud. Ook Daphne is over en onze gezamenlijke agenda, waardoor we gemakkelijk afspraken delen. Via DavX5 synchroniseren naar telefoon en op telefoon gebruik ik Simple Calendar. Heeft wel wat opzet nodig, maar werkt heerlijk.

Google is enge dingen aan het doen met de Chrome browser. Gebruik je Chrome of Edge? Lees dan even verder.

Met aankomende wijzigingen wil Google controleren welke browser wel of niet een website kan bezoeken. Om daarmee anti-tracking of adblockers onmogelijk te maken

Als software ontwikkelaar vind ik een open internet belangrijk. Ik raad daarom aan om Firefox te gebruiken. Firefox is sneller dan Chrome, lichter dan Chrome en privacy-vriendelijk.

Gebruik Firefox.

https://www.firefox.com

Gisteren een spatbord en bagagedrager gehaald voor op mijn hybride fiets. Ik kon er natuurlijk een extra lichte mat zwart afgelakte ultra minimalistische bagagedrager op zetten. Maar ik koos voor een wat zwaardere.

Dat is niet om er een kinderzitje op te kunnen monteren maar puur omdat het praktisch is om wel eens een kratje bier te kunnen vervoeren. Heus.

Zo. Ik heb denk ik weer genoeg politiek geëngageerd boos gedaan de afgelopen dagen. Maar lieve mensen laten we toch gewoon beginnen met inkomen uit vermogen hetzelfde te belasten als inkomen uit arbeid. Het is zó logisch.