ukulele
rugged
campus
joker
Gent

Crimson Steel

Vernoemd naar de twee hoofdkleuren. Persoonlijke styleguide van Dinand Mentink.

Logo

Toegegeven het maakt niemand wat uit, maar fuck it het gebruik van mijn eigen logo is consequent, consistent en overwogen.

Verschillende beeld en woordmerken maken onderdeel uit van mijn persoonlijke merkbeleving. De Hoed, de DM initialen en de naam Dinand Mentink.

De Hoed

De Hoed hoort bij Dinand. Na afloop van een sociale activiteit kent niemand Dinand, maar wel "die gast met die hoed". Dit doe ik bewust, die hoed is tof, valt op en word onthouden. De Hoed is Dinand. Wanneer een Dinand Mentink beeld- of woordmerk relevant is word wanneer mogelijk altijd de Hoed gebruikt. De Hoed word het liefste gebruikt in White, met een Crimson achtergrond. Wanneer mogelijk word hier het Dinand Mentink of DM woordmerk aan toegevoegd.

Dinand Mentink

Het woordmerk Dinand Mentink bestaat uit mijn naam Dinand Mentink, in het Corda lettertype, waarbij de M een klein boogje heeft gekregen in de neerwaartse streep en de onderste schreven. De combinatie van Corda en het boogje is op het woordmerk iets scherps en eigenzinnigs mee te geven. Mijn narrige kant komt naar voren in de combinatie van de Crimson kleur, het Corda lettertype en het verscherpte boogje op de M. Het woordmerk Dinand Mentink word het liefst gebruikt in White op een Crimson achtergrond.

DM

De DM initialen. Bestaan uit de letters D en M uit het Dinand Mentink woordmerk. In sommige gevallen zal het Dinand Mentink woordmerk niet passen, dan kan DM gebruikt worden. In uitzonderlijke gevallen kan DM gebruikt worden als een zeer kleine weergave de hoed te klein laat worden, zoals bij een favicon. Maar wanneer enigzins mogelijk gebruik de hoed. De initialen DM worden het liefst gebruikt in White op een Crimson achtergrond.

Gebruik

Van alle woord- en beeldmerken zijn zowel White als Crimson varianten. Bij voorkeur word steeds de White variant gebruikt op een Crimson achtergrond, maar wanneer nodig kan ook de Crimson variant gebruikt worden.

Er zijn twee gecombineerde versies van het logo. De Hoed samen met DM en De Hoed samen met Dinand Mentink. Wanneer mogelijk heeft de variant met Dinand Mentink de voorkeur.

Rondom het logo moet altijd een safespace aanwezig. Dinand heeft een safespace nodig. Elk element waarin het logo terug komt moet zo ontworpen zijn dat er geen andere elementen in deze safespace kunnen komen. De safespace is gedefinieerd als "zo groot als de breedte van de letter D in het logo".

Kleuren

Crimson and Teal, blood and steel.

Mijn brand bestaat uit 5 kleuren waarvan Crimson de primaire kleur is en Teal de secundaire kleur.

 • Crimson
 • #4f0b2e
 • Teal
 • #427172
 • Dark-Green
 • #132121
 • Beige
 • #e5dfda
 • White
 • #fcfcff

Crimson

Crimson wordt gebruikt voor opvallende elementen die de branding moeten benadrukken. Denk aan de navigatiebalk, koptexten of app iconen. Op Crimson wordt White gebruikt als letterkleur. Op Crimson kunnen alle andere kleuren gebruikt worden voor knoppen en andere elementen.

Teal

Teal wordt gebruik als accentkleur voor onder andere knoppen en links. Op Teal wordt White gebruikt als textkleur. Op Teal kunnen alle andere kleuren gebruikt worden voor knoppen en andere elementen.

Dark-Green

Dark-Green wordt hoofdzakelijk gebruikt voor body text. Dark-Green kán ook gebruikt worden als achtergrondkleur, zowel met White als Beige text.

Beige

Beige kan gebruikt worden in plaats van White als achtergrondkleur om een vlak subtiel wat meer aandacht te geven of iets warmer over te laten komen. Op Beige wordt voor titels Crimson als kleur gebruikt en Dark-Green voor body text. Beige kan ook gebruikt worden voor text, maar dit alleen op een Dark-Green achtergrond.

White

Light wordt gebruikt als achtergrond bij body text. Daarnaast wordt white gebruikt als textkleur op Crimson, Teal en Dark-Green.

Lettertype

Het Corda lettertype is een traditioneel lettertype met schreef, maar het is scherp en heeft iets eigenzinnigs.

Als lettertype voor Dinand Mentink wordt Corda gebruikt. Corda is een betaald lettertype van de Hoftype foundry. Corda is beschikbaar in 5 diktes waarvan er 3 gebruikt worden. In body copy is het mogelijk om italics te gebruiken waar nodig.

Als vuistregel. Bold wordt gebruikt voor titels. Medium wordt gebruikt voor introductie text en Regular wordt gebruikt voor body text. Als fallback lettertype kan Crimson Pro gebruikt worden. Crimson is gratis beschikbaar via Google Fonts.

Bold

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Semi-Bold

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Regular

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Elementen

Deze website gebruikt enkele elementen die veelvuldig terugkomen. Hieronder worden deze zonder verdere toelichting getoond.

Titels

h1 Titel

h2 Titel

h3 Titel

h4 Titel

h5 Titel
h6 Titel

Lead Text

Paragraaf. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Body Text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Blockquote

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Blockquote met footer

Tabel

# First Last Handle
1 Mark Otto @mdo
2 Jacob Thornton @fat
3 Larry the Bird @twitter

Emoji's

Emoji's worden gerendered gebruikmakend van (in volgorde) Noto Color Emoji, Twemoji Mozilla, Apple Color Emoji, Segoe UI Emoji of Segoe UI Symbol.

🎭🤠😎🙄🤙😀😁😂😃😄😅😆😇😈😉😊😋😌😍😎😏😐😑😒😓😔😕😖😗😘😙😚😛😜😝😞😟😠😡😢😣😤😥😦😧😨😩😪😫😬😭😮😯😰😱😲😳😴😵😶😷😸😹😺😻😼😽😾😿🙀🙁🙂🙃🙄🙅🙆🙇🙈🙉🙊🙋🙌🙍🙎🙏🤐🤑🤒🤓🤔🤕🤖🤗🤘🤙🤚🤛🤜🤝🤞🤟🤠🤡🤢🤣🤤🤥🤦🤧🤨🤩🤪🤫🤬🤭🤮🤯 🤰🤱🤲🤳🤴🤵🤶🤷🤸🤹🤺🤼🤽🤾🥀🥁🥂🥃🥄🥅🥇🥈🥉🥊🥋🥌🥍🥎🥏🥐🥑🥒🥓🥔🥕🥖🥗🥘🥙🥚🥛🥜🥝🥞🥟🥠🥡🥢🥣🥤🥥🥦🥧🥨🥩🥪🥫🥬🥭🥮🥯🥰🥳🥴🥵🥶🥺🥼🥽🥾🥿🦀🦁🦂🦃🦄🦅🦆🦇🦈🦉🦊🦋🦌🦍🦎🦏🦐🦑🦒🦓🦔🦕🦖🦗🦘🦙🦚🦛🦜🦝🦞🦟

Iconen

Deze website gebruikt dcreative icon font voor het weergeven van iconen.

Syntax highlighting


namespace Tests\Unit;

use Carbon\Carbon;
use App\Models\Article;
use Tests\TestCase;
use Illuminate\Foundation\Testing\RefreshDatabase;

class ArticleTest extends TestCase
{
 use RefreshDatabase;

 public function testSetPublishAtOnCreated()
 {
   $now = now()->toDateTimeString();
   $article = Article::factory()->create(["created_at" => $now]);
   $this->assertEquals($now, $article->publish_at);

   $yesterday = now()->yesterday();
   $article = Article::factory()->create(["publish_at" => $yesterday]);
   $this->assertEquals($yesterday, $article->publish_at);
 }
}